Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Την Τετάρτη η κηδεία του καρδιοχειρουργού Παναγιώτη Σπύρου

Από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα γίνει την Τετάρτη η κηδεία του καρδιοχειρουργού Παναγιώτη Σπύρου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών από εγκεφαλική ανεπάρκεια.

Ο πρωτοπόρος της καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα ίδρυσε τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης το 1983. Σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε κέντρο μεταμοσχεύσεων για όλων των ειδών τις μεταμοσχεύσεις και η αίγλη της αυξήθηκε.

Η πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη τοποθέτηση της πρώτης μηχανικής καρδιάς στην Ελλάδα, μεταμοσχεύσεις καρδιάς-πνευμόνων, μεταμοσχεύσεις ζεύγους πνευμόνων ήταν μερικές από τις πρωτοποριακές για τη χώρα επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στη μονάδα-πρότυπο.

Ο Παναγιώτης Σπύρου διηύθυνε την κλινική μέχρι το 1997, οπότε ανακηρύχθηκε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θέση από την οποία αποχώρησε λίγο καιρό αργότερα.

Ο Παναγιώτης Σπύρου για τον χαμό της κόρης του-Δείτε το συγκινητικό video:


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.