Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Αυτό είναι το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή η τρικομματική κυβέρνηση [pdf] - Σχέδιο Νόμου: «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Των Νόμων 4046/2012, 4093/2012 ΚΑΙ 4127/2013»


Σχετικό: "Ο Υπουργός οικονομικών του κατοχικού Σουλτανάτου αυξάνει το χαράτσι"

Από «σαράντα κύματα» πέρασε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών μέχρις ότου κατατεθεί το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή για να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση την Κυριακή των Βαΐων.

Το πολυνομοσχέδιο που αποτελεί προαπαιτούμενο για να εκταμιευθεί η επόμενη διπλή δόση ύψους 8,8 δισ ευρώ περιέχει σημαντικές αλλαγές που αφορούν όλους τους πολίτες από τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και το νέο χαράτσι στα ακίνητα έως το νέο σύστημα πληρωμής ΦΠΑ και τις 15.000 απολύσεις από το Δημόσιο έως τα τέλη του 2014 εξ των οποίων 4.000 φέτος.
Εκείνο που δεν θα περιλαμβάνει είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση όπως είχε ζητήσει μεσοβδόμαδα το ΠΑΣΟΚ και που μάλλον θα συζητηθεί τον Ιούνιο.
Επιπλέον, έπειτα από διάφορες αναταράξεις και αρκετά μπρος – πίσω εγκαταλείφθηκαν και οι επίμαχες διατάξεις Βρούτση και Μανιτάκη οι οποίες προκάλεσαν διαμαρτυρίες και μίνι κυβερνητική κρίση.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας επιχείρησε να περάσει ρύθμιση για μείωση στις συντάξεις στον ΟΑΕΕ ύψους 35%, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον υπουργό Δικαιοσύνης στην προσπάθειά του να περάσει ρύθμιση για κατάργηση προσωρινών δικαστικών αποφάσεων και απευθείας απόλυση εκατοντάδων συμβασιούχων.

Διαβάστε εδώ:

Το συνολικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου
Την αιτιολογική έκθεση
Τις τροποποιούμενες και καταργούμενες διατάξεις
Την έκθεση αξιολόγησης συνεπειών



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.