Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

 Η Τουρκία ξανά στους δρόμους. Χιλιάδες διαδηλωτές σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις (video) - Στην Ελλάδα κύριε; (πότε_θα_βγούμε;)


Λίγες μόνο ώρες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε διαδήλωση κοντά στην πανεπιστημιούπολη της Άγκυρας, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν και στους της Κωνσταντινούπολης, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.
Στην Άγκυρα οι διαδηλώσεις έγιναν κατά ενός δημοτικού σχεδίου, η υλοποίηση του οποίου απαιτεί την εκδάσωση ενός τμήματος της έκτασης που ανήκει στην πανεπιστημιούπολη.
Η αστυνομία αντέδρασε με βίαιο τρόπο και τα νέα έφτασαν γρήγορα στην Κωνσταντινούπολη, όπου χιλιάδες φοιτητές προχώρησαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Μπεσίκτας, την πλατεία Ταξίμ και άλλες περιοχές.
Η κινητοποίηση είναι μεγάλη και η αστυνομία αντιδρά με βίαιο τρόπο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι στη γειτονική μας χώρα ξεκινά ένας νέος γύρος δυναμικών συγκεντρώσεων, μετά την ένταση που επικράτησε για καιρό στο πάρκο Γκεζί. ...
Μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Σμύρνη.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Ερντογάν πηγαίνει στο Μπουένος Άιρες, με την Κωνσταντινούπολη να διεκδικεί τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, μία απόφαση που θα ανακοινωθεί το Σάββατο.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.