Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Πύρρειος νίκη, με αιμόφυρτη κοινωνία (Οικογενειακές ιστορίες πολιτικής τρέλας: Γυναίκα και πεθερά τον διώχνουν από το σπίτι)

Το δεκανίκι από τον Γιώργο Κασαπίδη δεν ήρθε, αφού ο ανεξάρτητος βουλευτής, μετά το θέμα της φέτας, φαίνεται να έχει διαφοροποιηθεί αισθητά από κεντρικές επιλογές συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά ή της κυβέρνησης, παρ' όλο που αποφεύγει να βάλει εναντίον του πρωθυπουργού.

Η καραμανλική πλευρά κάνει στενό μαρκάρισμα στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ η κοινωνία...
Η επόμενη μέρα από την ψηφοφορία του περασμένου Σαββατοκύριακου στη Βουλή σηματοδοτεί για τη συγκυβέρνηση πύρρειο νίκη. Ο «στρατηγός άνεμος», από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες της Ν.Δ., είναι εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, για το φόβο των Ιουδαίων.
αντιπαλεύει πια τις  κομματικές νομενκλατούρες και τα τζάκια τύπου Λιάπη. Σιχαίνεται και αηδιάζει.
Από την άλλη, υπάρχει και μια μικρή, αλλά όχι ευκαταφρόνητη, μερίδα ανθρώπων που βράζει κι ασφυκτιά στα δύο κόμματα, πιέζεται στην κομματική πειθαρχία κι ειδικά στο ΠΑΣΟΚ, αναπτύσσει και λογικές αυτοσυντήρησης. ...
Με πρόσχημα την κρίση, έχουν περάσει τερατουργήματα από τη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία έχει αντέξει απλώς διότι υπάρχει ένας κόσμος που θεωρεί πως «κοντά στο ευρώ υπάρχει λύση» και φοβάται τυχόν περιπέτειες.

Η Ν.Δ., όσο κι αν ιδεολογικά και πρακτικά είναι κοντά στη φιλελεύθερη οικονομία, έχει ένα σημαντικό κομμάτι οπαδών που εργάζεται στο Δημόσιο, αλλά και μικρομεσαίους επαγγελματίες ή αγρότες. Επιπλέον, υπάρχει μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων, που πίστεψαν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να πει όχι στην τρόικα καλύτερα από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ολοι αυτοί, μετά και το τελευταίο ηλεκτροσόκ του Σαββατοκύριακου, έχουν διαψευστεί και βλέπουν το δικό τους μικρόκοσμο να καταρρέει.

Ο τελευταίος νόμος Στουρνάρα δεν πέρασε με έναν αιμόφυρτο αγρότη, αλλά με μια αιμορραγούσα κοινωνία, η οποία αγωνιά αν θα έχει την τύχη του Βούλγαρου που έκαψε το σπίτι του για να μην του το πάρουν οι δανειστές. Η κυβέρνηση είναι σε απόλυτη αναντιστοιχία με την κοινωνία, που έχασε δουλειά, αξιοπρέπεια, ζωή και τώρα φοβάται πως χάνει και το σπίτι της. Και η ρήση λέει... φοβού όποιον δεν έχει να χάσει τίποτ' άλλο πέρα από τις αλυσίδες του...

Της  ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ann-11@otenet.gr

Από enet, μέσω greki, μοντάζ dr-flantzas

========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.