Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ - ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

http://adagonismos.blogspot.gr/
Οι πληροφορίες για την συνάντηση Γιακουμάτου με τα  στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού μιλάνε ξεκάθαρα για μια σύγκρουση δυο κόσμων. Δεν χαρακτηρίζω τους δυο κόσμους, περιγράφω απλά τα γεγονότα.
Ο Γιακουμάτος ήταν ιδιαίτερα σκληρός με την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Εκφράστηκε με βαρύς χαρακτηρισμούς για τις επιδόσεις αυτής στρεφόμενος κατά προσώπων.
Ιδιαίτερη αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε ο σχολιασμός του περί των ανθρώπων που βρίσκονται σήμερα εντός της Επιτροπής Ανταγωνισμού και έχουν σχέσεις με τις πρακτικές ή με το πρόσωπο του πρώην γενικού διευθυντή που καταδικάστηκε για το θέμα του εκβιασμού της γαλακτοβιομηχανίας, την γνωστή υπόθεση  των Κουμπάρων.
Ο Γιακουμάτος γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις και η φράση του τρόμαξε κυρίες και κυρίους εντός της αίθουσας. Ειδικά μια κυρία που συνεργάστηκε στενότατα μαζί
με τον πρώην Γενικό διευθυντή (δεν εννοώ σε παράνομες πράξεις φυσικά) και η οποία βρίσκεται «ψηλά» στα κλιμάκια άλλαξε χρώμα τρεις φορές. Ο λαός λεει φυσικά ότι όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται αλλά προφανώς στην περίπτωση αυτή μάλλον είχε χαλάσει ο κλιματισμός της αίθουσας.
Ο Γιακουμάτος είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις πληροφορίες που ήρθαν στα αυτιά του περί προσπάθειας κύκλων που ασχολούνται με τα καρτέλ να τον φάνε ζωντανό. Ήδη δημοσιεύματα των εφημερίδων δείχνουν ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από τα τσαμπουκαλεύματά του κατά αυτών που πρακτικά προστατεύουν τα καρτέλ αντί να τα κυνηγάνε.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι επίσης με διάφορα γεγονότα της Κότσικα όπως η σημαντική καθυστέρηση εξέτασης καταγγελιών, η αδιαφορία σημαντικών στελεχών της Κότσικα που πανε στην δουλειά τους όποτε το θυμηθούν λόγω άλλων υποχρεώσεων σε υπουργεία κλπ, η ακύρωση σωρείας αποφάσεων από το 2012-2013, η ανάθεση εργασιών σε εξωτερικούς δικηγόρους χωρίς κριτήρια, με ατομικές πράξεις, η «διαρροή» στοιχείων σοβαρών υποθέσεων σε εξωτερικούς δικηγόρους που τους... αναθέτει η Αρχή την υπεράσπιση της στα δικαστήρια κλπ.
Είναι γνωστό ότι η υπόθεση Γάλα έχει εκθέσει σημαντικά τον Γιακουμάτο. Αναγκάστηκε να ακροβατήσει στα όρια της νομιμότητας καλώντας τους γαλατάδες να μειώσουν τις τιμές, επειδή η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι ανίκανη να επιβάλει τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι.
Εντύπωση προκάλεσε σε όλους ότι ο Γιακουμάτος ζήτησε να λάβει ενημέρωση όχι από τον άκρως αρμόδιο αλλά από έναν απλό υπάλληλο, τον άνθρωπο που όλοι στην Κοτσικα χαρακτηρίζουν ως το μάτι της Κυβέρνησης εντός του κτιρίου (όχι με την κακή έννοια φυσικά). Άλλωστε ουδείς εξηγεί λογικά πώς αυτός βρέθηκε εκεί και πως εξελίχθηκε σε "σύμβουλος" πολιτικών χωρίς να τον ξέρει από πριν ούτε η μάνα του. Φήμες λένε ότι είχε σχέσεις με έναν οργανισμό σε μια στοά στο κέντρο της Αθήνας, όπως και αυτός που τον έβαλε εκεί, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Η λογική εξήγηση είναι μια και όλοι έχουν να λενε στην Κοτσικα για αυτήν. Η παράκαμψη του αρμόδιου από τον Γιακουμάτο δείχνει ότι θεωρεί περιττό να ασχολείται μαζί του και κατά τη γνώμη μου καλά κάνει. Άλλωστε είναι πλέον γνωστό το ποιόν του και η ανικανότητα που τον διακρίνει.

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ-ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ-ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ-Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


Στις 22/9/2014 το ΕΕΑ είχε την τιμή να παραστεί ως επίσημος προσκεκλημένος ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιακουμάτος, ο αρμόδιος υπουργός για την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Εντυπωσιάστηκα όταν δήλωσε ενώπιον όλων ότι παρακολουθεί καθημερινά τα γραφόμενα στο blog αυτό (προφανώς ένας δικός του άνθρωπος για λογαριασμό του). Ήταν ήδη ενήμερος την Δευτέρα για τις αναρτήσεις που έκανα την Κυριακή!!! Δηλαδή έχει άνθρωπο ο Γιακουμάτος να παρακολουθεί τι γράφει για τα δικά του θέματα ΤΟ ΒΗΜΑ, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ο Φλωράς!!!!
Πριν ξεκινήσω την εισήγησή μου ο Γιακουμάτος ξεκίνησε ένα μπερδεμένο λόγο σχετικά με εμένα και ένα άρθρο της Καθημερινής της Κυριακής 21/9/2014. Υπονοώντας ότι την πληροφορία ότι κλήθηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού να παει στην (κατ’εμέ παράνομη) συνάντηση για το γάλα αλλά δεν πήγε, την έδωσα εγώ στην δημοσιογράφο Δήμητρα Μανιφάβα. Προφανώς αυτά που έλεγε ήταν αβάσιμα. Πρώτον είχε ενημερωθεί ότι το είπαν υπηρεσιακοί του παράγοντες. Δεύτερον, αν δεν το γνωρίζει ο συμπαθής γιατρός, ότι λεω το κάνω ενυπόγραφα, αυτά τα κόλπα των διαρροών ενδεχομένως να τα γνωρίζει από άλλους που κρύβονται.

Όμως αν αντιλήφθηκα καλά ο Γιακουμάτος περίμενε από εμένα μια σφοδρή επίθεση. Γιατί αφού ολοκλήρωσα την εισήγηση μου (στα πλαίσια της ευγένειας που επιβάλει η πρόσκληση σε έναν καλεσμένο στο σπίτι σου) σχολίασε ότι «με τόσα που λες και αναφέρθηκες σε τόσα λίγα» (ή κάπως έτσι).
Είπε επίσης κάτι συγκλονιστικό το οποίο πολύ θα ήθελα να μου εξηγήσει τι εννοούσε. Είπε κατά λέξη: «έδωσα εντολή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού να σου κάνει μήνυση για αυτά που γράφεις στην σελίδα σου και αν δεν το κάνει σε 20 μέρες θα διατάξω ΕΔΕ». Όλα αυτά ενώπιον 100 ανθρώπων που είχαν μείνει άναυδοι.
Φυσικά του είπα ότι δεν τολμάει να μου κάνει κανείς τους μήνυση γιατί αυτά που λεω είναι αλήθεια. Όμως αναρωτιέμαι, θα διατάξει ΕΔΕ επειδή δεν θα μου κάνουν μήνυση ή θα διατάξει ΕΔΕ για τα λεγόμενά μου.
Εγώ ξέρω το εξής: ήδη επί θητείας του κατέρρευσαν οι αποφάσεις της Κοτσικα 2012-2013 και αυτός δεν έκανε τίποτα. Μηδέν, σαν να μην τον ενδιαφέρει. Γνωρίζει περί των εξωτερικών δικηγόρων και δεν κάνει τίποτα, σαν να συμφωνεί. Καλεί τα σούπερ μάρκετ και τους γαλακτοβιομήχανους σε συνάντηση που είναι ο ορισμός του καρτέλ και κάνει σαν να μην συμβαίνει κάτι.
Εγώ τακτικός συνομιλητής του Γιακουμάτου δεν είμαι. Ξέρουμε ποιος είναι συνομιλητής του στα θέματα των καρτέλ. Δυστυχώς λάθος άλογο διάλεξε ο, συμπαθής κατά τα άλλα, πολιτικός. Διάλεξε το άλογο που καλύπτει τα καρτέλ (με την απραξία του) για λόγους που αυτός ξέρει.
Τώρα αν παρεξηγήθηκε ο Γιακουμάτος επειδή τον χαρακτήρισα προστάτη των καρτέλ, επειδή δεν ξέρω αν κατανοεί βασικούς όρους του ανταγωνισμού, διευκρινίζω ότι η συνάντηση σούπερ μάρκετ και γαλακτοβιομηχανιών που αυτός οργάνωσε, με μοναδικό θέμα την συντονισμένη μείωση τιμών, είναι, κατά τη γνώμη μου, ο ορισμός του καρτέλ. Όταν ο ίδιος δηλώνει σε συμμετέχοντας (σύμφωνα με την Μανιφάβα που ο Γιακουμάτος έως σήμερα δεν διέψευσε) ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν θα αντιδράσει γιατί θα κάνει ότι της πει αυτός, αυτό σημαίνει ότι παρέχει προστασία στο καρτέλ που ο ίδιος παροτρύνει να σχηματιστεί. Άρα είναι προστάτης του καρτέλ. 
 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.