Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ, ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΥΠΩΝ. ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ή ΕΙΧΕΣ ΔΟΛΟ;


Είσαι ισχυρός, με νομικές γνώσεις και έχεις μια στρατιά δικηγόρων. Έχεις απεριόριστο χρήμα, όχι δικό σου, το χρησιμοποιείς σε αυτές τις περιπτώσεις κατά βούληση. Σε απειλεί το αφεντικό σου ότι αν δεν βρεις τρόπο να σταματήσεις έναν ενοχλητικό να δημοσιοποιεί τις αθλιότητες του συστήματος, θα αναγκαστεί να σε ελέγξει για αυτές τις αθλιότητες.

Εσύ, σε συμφωνία με ολόκληρη την παρέα σου (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ...), επιστρατεύεις τους νομικούς σου και καταθέτεις εξοντωτική αγωγή με στόχο να δικαστεί αμέσως (και προφανώς να πετύχεις καταδίκη). Για να πετύχεις σύντομη καταδικαστική απόφαση, άρα ανατροπή της εικόνας σου στην κοινή γνώμη, επικαλείσαι τον Νόμο περί Τύπου. Ήδη όμως, την ώρα εκείνη (από το έτος 2010 και 2011), έχουν εκδοθεί επανειλημμένα δικαστικές αποφάσεις, που γνωρίζεις με βεβαιότητα εσύ και οι ακριβοπληρωμένοι δικηγόροι σου (και καθηγητές Πανεπιστημίου!!!), που λένε ότι δεν έχεις δικαίωμα να προσφύγεις με την διαδικασία περί Τύπου.
Και όμως εσύ προσφεύγεις. Και παρίστασαι, δια των καταπληκτικών σου δικηγόρων, λέγοντας πράγματα και θάματα.

Ο τροχός γυρίζει όμως και το Δικαστήριο, μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά, σε στέλνει αδιάβαστο επειδή επέλεξες...
(ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ) να ακολουθήσεις μια διαδικασία που ΓΝΩΡΙΖΕΣ ότι δεν είναι η σωστή. Γνώριζες εσύ και οι δικηγόροι σου ότι τα αδικήματα (που στο μυαλό σου έχεις μόνο) από δημοσιεύσεις σε ιστολόγια δεν διώκονται με την διαδικασία περί Τύπου.
Επισημαίνω ότι Γνώριζες γιατί αν δεν γνώριζες είσαι άσχετος. Άρα ή Γνώριζες ή είσαι άσχετος. Στην περίπτωση που είσαι άσχετος, αναρωτιέμαι με τι μούτρα κυκλοφορείς και πουλάς γοητεία και σπουδαιότητα.
Στην περίπτωση που γνώριζες, το οποίο θεωρώ βέβαιο, προκύπτει η μεγάλη απορία. Αφού το γνώριζες γιατί το έκανες; Περίμενες ότι θα σφάλει (κατά λάθος πάντα) το Δικαστήριο και σε 4-5 μήνες θα είχες απόφαση καταδικαστική και ταυτόχρονα εξοντωτική; Περίμενες ότι το Δικαστήριο θα αποφάσιζε την φυλάκιση μου αν δεν σου κατέβαλα τα απίθανα χρήματα που επεδίωκες με λάθος διαδικασία να πάρεις; Γιατί τα αδικήματα περί Τύπου επισείουν και εξοντωτικές ποινές, άρα το Δικαστήριο θα αποφάσιζε εξοντωτικά ποσά.
Αποφάσισε λοιπόν γιατί σύντομα θα δώσεις εξηγήσεις. Είσαι άσχετος ή είχες άλλα πράγματα στο μυαλό σου.
Σε πόσες ημέρες πιστεύεις ότι θα είναι καθαρογραμμένη η απόφαση; Πιστεύεις ότι αυτή δεν θα φτάσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους στην Δικαιοσύνη και στην Κυβέρνηση;

----------------------------------------------

Φλωράς Γιώργος
Μέλος στο ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Τηλ. 6974910050 george.floras@floras.gr

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.