Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Σημείωση για τους Κουραμπιέδες σας.: Η επιτυχία των κουραμπιέδων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του βουτύρου. Καλή επιτυχία!



Της Πάολας Ψαρρού


ΥΛΙΚΑ
500 γρ. βούτυρο γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη + 500 γρ. για το τύλιγμα
30 ml ούζο
850-900γρ. αλεύρι μαλακό
300 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για 8΄-10΄ στους 160°C.
Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε στα τρία με μαχαίρι. (Προσοχή, όχι στο μπλέντερ.)

Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο, αρχικά μόνο του και στη συνέχεια με την ζάχαρη άχνη και το ούζο.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά με το χέρι.

Ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο και κόβουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε ...
χρησιμοποιώντας ένα ποτηράκι ή κουπ πατ.

Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20΄ περίπου.

Τους αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας ένα μικρό σουρωτήρι.

Σημείωση, και μην ξεχάσετε:
Η επιτυχία των κουραμπιέδων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του βουτύρου.

Καλή επιτυχία!
http://tinyurl.com/zqhjd62
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.