Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Δημ. Καραμήτσας : ΦΑΣΙΣΜΟΣ, Μ.Κ.Ο., ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ


Το βλέπεις, το αισθάνεσαι, το καταλαβαίνεις ... ο φασισμός σιγοβράζει στην ρημαγμένη μας χώρα (αλλά και σε όλο τον πλανήτη). Δεν είναι οι θεωρίες του, που άκριτα επανακάμπτουν, είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όσα συμβαίνουν γύρω τους, όσα συμβαίνουν στους ίδιους ή στους “άλλους”. Βουτούν μία ανοησία και την ενστερνίζονται, χωρίς να εξετάζουν τι στην πραγματικότητα είναι, χωρίς να αναλύουν το ουσιαστικό της περιεχόμενο και το τι μπορεί να κρύβεται πίσω της και να προκαλεί ως αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι πάντοτε απόλυτο και επειδή είναι άκριτο και αβασάνιστο καταλήγει σε φασιστικούς ολοκληρωτισμούς κάθε απόχρωσης και προέλευσης.
Το βιώνουμε χρόνια τώρα, καθώς τα μνημόνια έβγαλαν από μέσα μας ό,τι χειρότερο είχαμε. Ομως τα φαινόμενα διαρκώς εντείνονται και καταλήγουν σε άμεσα ακραία ολοκληρωτικά αποτελέσματα.
“Ολοι οι πρόσφυγες είναι καλοί” λένε κάποιοι - “όλοι οι πρόσφυγες είναι κακοί” - λένε κάποιοι άλλοι. “Ολοι οι εισερχόμενοι παράτυπα στην Ελλάδα είναι λάθρο- , είναι οικονομικοί μετανάστες: τσακίστε τους” από την μία πλευρά. “Ολοι αυτοί που έρχονται είναι αδελφοί μας, δικαιούνται τα πάντα”, από την άλλη πλευρά. Λες και οι άνθρωποι, είναι όλοι ίδιοι, έχουν ίδια προσωπικότητα και έχουν όλοι τους ίδιους σκοπούς. “Το ευρώ και τα μνημόνια είναι σωτηρία – η δραχμή και η άρνηση των μνημονίων είναι καταστροφή” και τούμπαλιν. “Ολοι οι Ελληνες είναι καλοί, σοφοί, τίμιοι, ηθικοί κλπ” ή το αντίστροφο. Συμπεράσματα με απόλυτο λόγο και χωρίς καμία ανάλυση, τεκμηρίωση και αιτιολογία. Λόγος α-λογος και παράλογος, λόγος παραφροσύνης απόδειξη πνευματικής ένδειας που οδηγεί στην καταστροφή της ακρισίας. ...
Το τελευταίο θύμα (και μάλιστα χαρακτηριστικό θύμα του ολοκληρωτισμού) είναι οι Μ.Κ.Ο. και όσοι μετέχουν σε αυτές. Ο απόλυτος λόγος που προπαγανδίζουν τα ΜΜΕ και συμφωνούν πολλοί μαζί τους είναι ότι όλες οι Μ.Κ.Ο. είναι δήθεν συμμορίες καταλήστευσης δημόσιου χρήματος και πρέπει να καταργηθούν. Κατά τους ίδιους, αλλά και άλλους της έναντι πλευράς, όλοι, επίσης, οι μετέχοντες σε αυτές είναι δήθεν κοινωνικοί ή ποινικοί εγκληματίες, κατευθυνόμενοι από ντόπια και ξένα κέντρα αποφάσεων. Στα ίδια πλαίσια δε προβάλλεται το επιχείρημα ότι δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν με άλλους, με πρόσφυγες, με μετανάστες, ούτε να βρίσκονται σε ανοικτούς δημόσιους χώρους ... .
Λόγοι και βουλήσεις άκριτες, απαίδευτες και αβασάνιστες, ολοκληρωτικές, φασιστικές και επικίνδυνες για όλους, που εκστομίζονται όχι μόνο από λούμπεν στοιχεία, αλλά και από ανθρώπους με εγκυρότητα και τεκμήρια λογικής.
Να καταργήσουμε συνεπώς, σύμφωνα με την προπαγάνδα, τις Μ.Κ.Ο., δηλ. κάθε σωματείο και κάθε συλλογικότητα, να καταργήσουμε το δικαίωμα των ανθρώπων να συναθροίζονται και να ενώνονται σε νομικά πρόσωπα κοινού σκοπού, να καταργήσουμε το δικαίωμα των ανθρώπων να μιλούν ελεύθερα, να συναντούν όποιον θέλουν και να συνομιλούν μαζί του, να του προτείνουν, να τον προτρέπουν, να εκφράζονται ανοικτά, επειδή κατά την γνώμη μας “κάνουν κακό”, έχουν “κερδοσκοπική διάθεση”, “εκπορεύονται από ξένα ή ντόπια κέντρα επιρροής με σκοτεινούς σκοπούς” κλπ. ... . Να καταργήσουμε και τις πολιτικές συλλογικότητες και την ελεύθερη δημιουργία τους (και τα κόμματα Μ.Κ.Ο. είναι) και να καταλήξουμε να υπάρχει μόνο όποια ή όποιες θέλει η εξουσία.
Καταλαβαίνουν όσοι εκφράζουν τέτοιες απόψεις, όχι μόνο πόσο παράνομες είναι (οι νόμοι αλλάζουν άλλωστε), αλλά πόσο επικίνδυνες, πόσο φασιστικές είναι για όλους ;

Επειδή μετέχω σε ενώσεις προσώπων με κοινό σκοπό και επειδή σε χρόνο που οι περισσότεροι κοιμούνταν ήσυχοι έχω ασχοληθεί και ασχολούμαι με τις “κυβερνητικές Μ.Κ.Ο.” και με τις “ύποπτα χρηματοδοτούμενες Μ.Κ.Ο.”, σας προτρέπω σε έρευνα, ανάλυση και διαχωρισμό και όχι σε γενικεύσεις και αφορισμούς.
Σε σχέση με τους πρόσφυγες και σε χρόνους που εγγίζουν πλέον το έτος είχα και είχαμε μέσα από συλλογικότητες κάνει κάποιοι λόγο για τις μεθοδεύσεις που φέρονται να αφορούν “κυβερνητικές Μ.Κ.Ο.”. Ομως το να γενικεύουμε είναι απολύτως παράλογο, απολύτως άδικο και απολύτως φασιστικό, καθώς οδηγεί στο φίμωμα των ανθρώπων και στην δημιουργία κοινωνιών που ορίζονται απόλυτα από τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν όσοι καταλαμβάνουν ή ελέγχουν το κράτος. Οι συλλογικότητες είναι μέσο έκφρασης του πολίτη, πολλές φορές και αντίστασης απέναντι στην βία, την εξουσία, την αναλγησία του κράτους και όσων το κατέχουν και το χρησιμοποιούν ως όργανό τους.
Το κράτος έπρεπε να είναι ένας τοίχος που τον δημιουργεί και τον χρωματίζει δημοκρατικά όλη η κοινωνία και όχι μόνο όσοι έχουν ισχυρό ή μακρύ χέρι ... .

Οσο για τις επαφές με τους “ξένους” ... κάθε άνθρωπος έχει και πρέπει να έχει το δικαίωμα να έρχεται σε επαφή με άλλους, να συζητά, να εκθέτει τις απόψεις του. Οσα εκφράζουν τα συστημικά ΜΜΕ και όσοι συμφωνούν μαζί τους και τα αναπαράγουν, αποτελεί άγρια φασιστική αμφισβήτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της επικοινωνίας και της ελεύθερης έκφρασης των ανθρώπων. Μήπως θέλουν να επιβάλλουν απαρτχάιντ και απομόνωση ? Μήπως θέλουν να μας οδηγήσουν στην απαγόρευση επικοινωνίας, συγκρότησης ομάδων, σωματείων, συλλογικοτήτων ?

Ας είμαστε λοιπόν όλοι και όλες προσεκτικοί στον τρόπο που προσεγγίζουμε όσα γράφονται ή ακούγονται, ελέγχοντας και την πηγή προέλευσης και σκεπτόμενοι που οδηγούν και ποια θα είναι τα αποτελέσματά τους (για εμάς και για το σύνολο), αν τα υιοθετήσουμε. 
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.