Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία δανειοληπτών στην συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Κ. Μακεδονίας

Νέα παρέμβαση, αυτή την φορά στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Κ. Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα της Δευτέρας δανειολήπτες απ’ όλη την Ελλάδα που έλαβαν δάνειο σε ελβετικό φράγκο.
Μέσω των παρεμβάσεων που πραγματοποιούν τους τελευταίους μήνες σε ολόκληρη την Επικράτεια, επιδιώκουν να αναδείξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σχέσης πολίτη με την Τοπική αυτοδιοίκηση που δεν μπορεί και δεν μένει όπως λένε θεατής μπροστά στο δράμα των πλειστηριασμών.

Από την πλευρά τους οι δανειολήπτες που βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, όταν άλλαξε η ισοτιμία του ελβετικού φράγκου σε σχέση με το ευρώ, υποστηρίζουν πως χιλιάδες οικογένειες δεν είχαν ενημερωθεί για τους κινδύνους που διέτρεχαν κατά τη σύναψη του δανείου(στεγαστικήςπίστεως στην πλειοψηφία τους), καθώς εάν γνώριζαν δεν θα είχαν προβεί στην σύναψη του δανείου. Εκ μέρους των τραπεζών υπήρξαν υποσχέσεις για περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας, ενώ με βάση την ναυαρχίδα των δικαστικών αποφάσεων, αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως υπήρξε ελλιπής προσυμβατική ενημέρωση των δανειοληπτών και αδιαφανείς όροι στις συμβάσεις, (όλη η δικαστική απόφαση 334/2016 με τους χιλιάδες συμμετέχοντες εναγόντες εδώ :
http://www.daneia-chf.gr/files/daneia-

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την οικονομική κρίση, καθώς και το γεγονός ότι οι εν λόγω δανειολήπτες καταβάλλουν μηνιαίως επιπλέον του 50% απ’ όσα αρχικώς προβλεπόταν και βλέποντας παράλληλα το υπολειπόμενο κεφάλαιο να αυξάνεται αντί να μειώνεται, δηλώνουν πως έχουν πλέον περιέλθει σε εξαιρετικά δεινή οικονομική κατάσταση, ζητώντας να ληφθεί άμεσα υπόψη σχετική δικαστική απόφαση συλλογικής αγωγής καταναλωτικών ενώσεων και ΣΥΔΑΝΕΦ και όχι απλώς ένα δίχτυ προστασίας που θα αφορά το μέλλον. Έτσι θα διαφυλαχτεί το ενδεχόμενο να κοκκινίσουν και άλλες χιλιάδες δάνεια που κινούνται οριακά, με ορατό κίνδυνο ναβρεθούν στο δρόμο και άλλες οικογένειες, όπου θα συνεχίσουν να χρωστούν ένα αόριστο κεφάλαιο.

Επιπλέον, όφελος θα έχει και η ίδια η αγορά και ο εμπορικός Κοσμάς που αιμορραγεί, καθώς η επαναφορά καταβολής του πόσου της αρχικής ισοτιμίας εκταμίευσης από τους χιλιάδες δανειολήπτες (τώρα καταβάλλουν έως και 57 % επιπλέον), αυτόματα θα μετακυλήσει στην αγορά.

Τέλος ο Σύλλογος Δανειοληπτών ελβετικού φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) http://www.daneia-chf.gr αναμένεται μέσω του εκπροσώπου του Παντελή Αντωνιάδη να θέσει ως αποδέκτη την πολιτεία, αιτούμενος από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ψήφισμα, « να νομοθετηθεί το διατακτικό της δικαστικής απόφασης 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών » όπου τους δικαιώνει σε 1ο βαθμό, αφού διαχρονικά εξάλλου αποτελούσε σχετική δέσμευση η οριστική λύση στο ζήτημα από εξαγγελίες της πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων.

http://www.thessalonikipress.gr/diamartiria-daniolipton-stin-sinedriasi-tou-periferiakou-simvouliou-k-makedonias/
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.