Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Κυνήγι μαγισσών (κυνηγώντας τις ιδέες του Φιλιππάκη) - Φτού σας... να μην αβασκαθείτε

O ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Φιλιππάκης συνελήφθη κατά τη 1 το βράδυ της Κυριακής σύμφωνα με ανακοίνωση στο facebook.

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη ύστερα από την τοποθέτησή του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο FB για τον Λουκά Παπαδημο.

Ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, έκανε λόγο για ξεπουλημένους υπαλλήλους σημειώνοντας ότι “ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπών καθαρμάτων στην Ευρώπη” και καταλήγει λέγοντας: “Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα”.

Κυνήγι μαγισσών (κυνηγώντας τις ιδέες του Φιλιππάκη)

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Δεν συμφωνώ ούτε με το ύφος ούτε με το περιεχόμενο της ανάρτησης του Γ Φιλιππάκη αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας...

Γράφει " Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα" δεν γράφει κάπου μπράβο σε αυτούς που έβαλαν τη βόμβα στον Παπαδήμο ούτε ζητάει να σκάσει άλλη μια στα πόδια του Στουρνάρα.

Γράφει για το αν θα τον ενοχλούσε ή όχι. Απο πότε ποινικοποιείται η γνωστοποίηση του τι μας ενοχλεί και τι όχι;

Διαβάστε τι έγραφαν με αφορμή τις διώξεις στις Σκουριές ο ποινικολόγος Β. Χειρδάρης και ο συνταγματολόγος Κ.Χρυσόγονος τον Οκτώβρη του 2013

«Ο επηρεασμός της κοινής γνώμης και του συνομιλητή αποτελεί πτυχή της ελευθερίας της έκφρασης» αντιτείνει ο ειδικός γραμματέας της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, Βασ. Χειρδάρης. «Αραγε για ποιο λόγο να εκφέρει κάποιος τις απόψεις του και να τις διαδώσει μέσω του Τύπου εάν δεν στοχεύει να ενημερώσει το κοινό και να αλλάξει τις αντιλήψεις του κοινού για το αναφερόμενο θέμα. Η ουσία της δημοκρατίας είναι ανταλλαγή σκέψεων και πληροφοριών ώστε ο καθένας να μπορεί να αλλάξει τις ιδέες του άλλου, πράγμα θεμιτό και νόμιμο».

Το ίδιο κατηγορηματικός είναι και ο συνταγματολόγος Κ. Χρυσόγονος. «Ο επηρεασμός της κοινής γνώμης έστω και πάνω στη βάση της διάδοσης απόψεων αμφισβητούμενης, κατά την κρίση της κρατικής εξουσίας, ορθότητας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κατά το άρθρο 14 παρ. 1 του Συντάγματος ελευθερίας έκφρασης και διάδοσης στοχασμών. Πουθενά δεν προβλέπει το Σύνταγμα ότι προστατεύονται μόνον οι αποδεκτοί από την εξουσία στοχασμοί».

Ας δούμε λοιπόν τι λέει το αρθρο 14 του Συντάγματος:


'Αρθρο 14: (Ελευθερία του Τύπου)

1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους.

Επίσης το άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ αναφέρει ρητά ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία δυσμενής συνέπεια (δηλαδή κύρωση) για το δικαίωμα έκφρασης και πληροφόρησης.

Συμπτωματικά (;) πριν απο 1 μόλις 24ωρο κυκλοφορούσε στο διαδικτυο και στα ΜΜΕ η δήλωση του κου Ζαχαριάδη που ομολόγησε δημόσια οτι οι δανειστές (θεσμοι) γράφουν νομοσχέδια κατα παράβαση του Συντάγματος (άρθρο 26 παρ 1) και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Συμπτωσεις και τα 2 λοιπόν;

Εκτός αν ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος για το κυνήγι μαγισσών και μαζί με αυτό η μαζική κατάλυση άρθρων του Συντάγματος...

Φτού σας... να μην αβασκαθείτε

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Οταν ο Γενικός Διευθυντής σας δηλώνει ανερυθρίαστα οτι οι δανειστές , "Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο" και γίνεται κουρέλι το άρθρο 26 του Συντάγματος που προβλέπει οτι με τη νομοθετική εξουσία αρμόδιοι είναι ΜΟΝΟ η Βουλή και ο Προεδρος της Δημοκρατίας.

Οταν κυνηγάτε δικαστικά ή μπλοκάρετε συγγραφείς όπως η Σώτη Τριανταφύλλου και δημοσιογράφους οπως ο Νίκος Ρούσσης, οταν συλλαμβάνετε άλλους δημοσιογράφους όπως ο Γιώργος Φιλιππάκης και κάνετε πάλι κουρέλι το άρθρο 14 του Συντάγματος μαζί και το άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ

τοτε

Να τα περιμένουμε όλα απο εσάς πλέον. Τίποτα δεν σας φοβίζει, τίποτα δεν σας τρομάζει, γιατί άλλωστε, μόνο σε εμάς πρέπει απο εδώ και πέρα με όλα αυτά που βλέπουμε, ο φόβος και οι τρόμος. Άλλωστε, εδώ και πολλά χρόνια, γαλατάς πλέον δεν υπάρχει για να υπάρχει μια ελπίδα πριν ανοιξουμε την πόρτα το πρωί οταν θα μας τη χτυπήσετε.

Και τώρα με τις κατασχέσεις κατοικιών κάτι μου λέει οτι δε μείνετε στο να τις χτυπάτε μόνο.

Φτού σας... φτού σας...λεβέντες να μην αβασκαθείτε. Μη σας ματιάσουμε.

ΥΓ. Αν κατάλαβα καλά μετά τη σύλληψη του Γ. Φιλιππάκη επειδή είπε δημόσια τι τον ενοχλεί και τι όχι,αλλάζουμε επίπεδο πια ως χώρα και κινδυνευουμε όλοι δυνητικά αν πουμε δημόσια τι μας ενοχλεί πχ φαντάζομαι αύριο ενα φίλαθλο ή δημοσιογράφο που γράφει κάπου "δε θα με ενοχλουσε καθόλου να κερδίζαμε με πέτσινο πέναλτι" να τον συλλαμβάνει η δικαιοσύνη για δυσφήμιση αθλήματος ή ενα άλλο, πιο πιθανό παράδειγμα, "με ενοχλεί να γκρεμίζουν πόρτες και πετάνε ανθρώπους έξω για χρέη προς τις τράπεζες και τα funds"


=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.