Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Τα χρόνια που πέρασαν...Οι αναμνήσεις μας δεν εξαϋλώνονται απλά καταχωνιάζονται.

Λένε πώς τα χρόνια που πέρασαν δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν!

Γυρίζουν μέσα από τις φωτογραφίες που βγάζουμε από εκδρομές, από πάρτυ γενεθλίων, από εορταστικές γιορτές, από ορκωμοσίες.

Γυρίζουν μέσα από τις αναμνήσεις μας, που μένουν καλά χωμένες και τοποθετημένες στη σωστή θέση του μυαλού μας και τις ανασύρουμε κάθε φορά, όταν έχουμε ανάγκη να «γεμίσουμε» από το παρελθόν μας.

Τα χρόνια που πέρασαν και οι στιγμές που ζήσαμε ποτέ δεν χάνονται, τις κουβαλάμε πάντα μέσα στις ψυχές μας σαν κρυμμένους θησαυρούς.

Κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, μπορούμε απλά να ανοίξουμε ένα άλμπουμ φωτογραφιών, μια κασέτα, ένα βίντεο ή ένα cd. Διαφορετικά, μπορούμε απλά να ξεθάψουμε από τη γωνιά αυτή του μικρού μας νου τα γέλια μας, τις βόλτες μας, τα φιλιά μας, τα κοινά μας άγχη, τις κοινές μας προσδοκίες, τα όνειρά μας που μοιραστήκαμε με τους αγαπημένους μας. Τότε, ευθύς αμέσως, όλα θα είναι εκεί μπροστά μας και θα τα ζούμε όλα από την αρχή σαν ένα θέατρο σκιών στην αυλίτσα του σχολείου μας στο χωριό μας.

Ο χρόνος τρέχει, οι άνθρωποι φεύγουν, αλλάζουν σταυροδρόμια, αλλά ένα μένει πάντα σταθερό, οι αναμνήσεις μας, τα κοινά μας βιώματα, που θα συναντηθούμε μια βραδιά για να τα ξαναθυμηθούμε και να τα μοιραστούμε με πολύ κρασί σε μια όμορφη ταβερνούλα ή σε ένα ζεστό σπιτάκι. ...
Οι αναμνήσεις μας δεν εξαϋλώνονται απλά καταχωνιάζονται. Υπάρχει και το Alzheimer, αλλά αυτό μπορούμε να το παρακάμψουμε προς στιγμήν.
http://enfo.gr/ar5267
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.