Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

10 τρόποι που σου λέει «σε θέλω» χωρίς λέξεις

Κακά τα ψέματα. Πέρα από κλισέ κι υπερβολές, όλοι κάποτε, κάπου, σε κάποια στιγμή της ζωής μας, έχουμε φανταστεί το άλλο μας μισό να μας λέει «σε θέλω» με τρόπο κινηματογραφικό, βγαλμένο από χολιγουντιανή ταινία. Όλοι μας ονειρευόμαστε έναν έρωτα που εκδηλώνεται στα πιο απίστευτα μέρη και φέρνει τον κόσμο ανάποδα για να μας ευχαριστήσει, αρκεί να ‘ναι μαζί μας.

Τα πιο δυνατά «σε θέλω», όμως, ακούγονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Σε κλεφτές ματιές, τρυφερά αγγίγματα κι αναπάντεχα όμορφες πράξεις. Στις μικρές και καθημερινές στιγμές, αυτές που κάνουν τη ζωή μας λίγο καλύτερη και μας κάνουν να χαμογελάμε λίγο πιο πλατιά και πιο συχνά.


Σου είπε «σε θέλω» όταν:

1.Τα βλέμματά σας συναντήθηκαν για πρώτη φορά εκείνο το πρωινό που βρεθήκατε τυχαία στο δρόμο. Η ματιά του ήταν έντονη και ζέστη και πρόδιδε λαχτάρα κι ενδιαφέρον. Πέρα απ’ το βλέμμα του, θυμάσαι ποσό γλυκό και τρυφερό ένιωσες το άγγιγμά του στη χειραψία σας που κράτησε σχεδόν ένα λεπτό.

2.Σου κράτησε το χέρι επειδή ένιωσε το φόβο σου όταν φεύγατε από το πάρτι του γραφείου και περάσατε από εκείνον τον ερημικό και σκοτεινό δρόμο. Σου κράτησε σφιχτά το χέρι και με τον τρόπο του σου είπε πως όλα είναι καλά. Και εσύ τον πίστεψες. Γιατί εκείνη τη στιγμή δε χρειαζόσουν λόγια και διαβεβαιώσεις, παρά μόνο να νιώσεις το χέρι του περασμένο στο δικό του για να καταλάβεις πως είναι εκεί για σένα και σε προσέχει.

3.Δε σ’ αφήνει λεπτό απ’ την αγκαλιά του. Είσαι το κέντρο της προσοχής του ακόμη κι όταν είστε έξω με παρέα. Κι όταν δεν είστε μαζί, ξέρεις ποια θα είναι η πρώτη σου καλημέρα το πρωί κι η τελευταία καληνύχτα σου το βράδυ.

4.Βγήκε στο δρόμο και κόλλησε στην πιο απελπιστική κίνηση της ζωής του για έρθει να σε πάρει απ’ τη δουλειά και να σε πάει σπίτι. Γιατί ήξερε πως είχες μια δύσκολη μέρα και δεν ήθελε να ταλαιπωρηθείς. Και γενικά κάνει με χαρά τον ταξιτζή σου, χωρίς να γκρινιάζει, χωρίς να το ζητάς. Απλά για να σε διευκολύνει αλλά και για να κερδίζει χρόνο μαζί σου. ...

5.Σε άφησε να φας το τελευταίο κομμάτι της πίτσας κι ας το ήθελε τόσο πολύ. Ήταν η αγαπημένη σου και δε θα μπορούσε να σου χαλάσει χατίρι. Χαλάλι σου, λοιπόν, εκείνα τα γουργουρητά.

6.Δε σου είπε «δεν πειράζει» όταν άργησες στο ραντεβού σας ή τότε που είχες νεύρα και μίλησες με αγένεια στο προσωπικό του μπαρ. Ό,τι κάνεις, το παίρνει προσωπικά. Θυμώνει και παρεξηγείται όταν η συμπεριφορά σου αδικεί πρωτίστως εσένα. Σημαίνεις πολλά για εκείνον τον άνθρωπο, θέλει και περιμένει το καλύτερο από σένα και δεν αντέχει να σε βλέπει να αναλώνεσαι σε συμπεριφορές που δε σου αρμόζουν, ούτε να δίνεις το δικαίωμα σε τρίτους να βγάζουν λάθος συμπεράσματα για το άτομό σου, που δε σε τιμούν.

7.Κάνει πάντα την πρώτη κίνηση για να τα βρείτε μετά από μια παρεξήγηση. Είναι πάντα εκείνος που θα στείλει πρώτος ένα μήνυμα για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Αλλά αυτό δε θα ‘πρεπε να το θεωρείς δεδομένο, ούτε παρηγοριά για τον εγωισμό σου.

8.Σε πηγαίνει πάντα στο αγαπημένο σου εστιατόριο κι ας σιχαίνεται ο ίδιος την ασιατική κουζίνα. Διαλέγεις εσύ τις περισσότερες φορές την ταινία που θα δείτε και φυσικά τον προορισμό του επόμενου ταξιδιού σας. Κύριο μέλημά του είναι η ευτυχία σου και προσπαθεί να στο αποδεικνύει έμπρακτα με κάθε ευκαιρία.

9.Σου έφτιαξε σουφλέ σοκολάτας ή έστω έψαξε νυχτιάτικα ανοιχτό ζαχαροπλαστείο (δεν το κάνει λιγότερο σπουδαίο) και στο έφερε σπίτι σου λίγο μετά τα μεσάνυχτα επειδή ήξερε πως είχες άγχος και δυσκολευόσουν να κοιμηθείς.

10.Οδήγησε 300 χιλιόμετρα για να έρθει να σε δει για μία και μόνο μέρα. Κι ας ήταν κουρασμένος. Κι ας έπρεπε να πάει στη δουλειά την επόμενη μέρα.

Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί αν αυτός που έχει μονοπωλήσει τη σκέψη και το ενδιαφέρον μας, μας θέλει πραγματικά. Έχουμε περάσει ατέλειωτες νύχτες προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε λόγια και συμπεριφορές κι έχουμε υπεραναλύσει καταστάσεις και συμβάντα με τους φίλους που έχαναν κι αυτοί τον ύπνο τους μαζί μας.

Όταν ήμασταν μικροί περιμέναμε έναν έρωτα που φωνάζει μέσα από βαρύγδουπες δηλώσεις, παραμύθια κι υπερβολές. Πλέον τον βρίσκουμε σε μικρές και καθημερινές πράξεις αγάπης και καλοσύνης. Και κάπου εκεί καταλαβαίνουμε πως έχουμε πια μεγαλώσει.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη



Bryan Ferry - Slave To Love [Official]


=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.