Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Απίστευτη δικαστική ανοχή στους διεφθαρμένους μπάτσους: 7 στους 10 αθωώνονται


Δεν πιστεύουμε ότι εντυπωσιάστηκε κανένας με την είδηση που δημοσιεύεται στον αστικό τύπο, και μας αποδεικνύει αυτό που είναι κοινή διαπίστωση. Δηλαδή ότι "τα όργανα της τάξεως" απολαμβάνουν διαχρονική ασυλία και ατιμωρησία από φυσικούς προϊσταμένους τους και αστική δικαιοσύνη.

Το ότι τέτοιες ειδήσεις δημοσιεύονται και σε καθεστωτικά -φυσικά με στρογγυλoμένο τρόπο και χωρίς να εντοπίζεται ο πυρήνας αυτής της εξέλιξης- έχει την σημασία του.

Ας ξαναπέσουμε από τα σύννεφα παραθέτοντας ένα μικρό μέρος από το σχετικό ρεπορτάζ:
Με το ποσοστό της απαλλαγής τελικά των κατηγορουμένων να αγγίζει το 60%-70%! Μια εξέλιξη που προκαλεί απορία για την επάρκεια και την πληρότητα αυτών των ερευνών αλλά και για το παρασκήνιο που επικρατεί, με αστυνομικούς μάρτυρες να αλλάζουν τις καταθέσεις τους, με «τρικ» μέσω των συμπληρωματικών πειθαρχικών ελέγχων από την ίδια την Αστυνομία, με πιέσεις από ανώτατους αξιωματικούς και σύνθετες μεθοδεύσεις.

Πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν χρηματισμούς διοικητών αστυνομικών υπηρεσιών, για ληστείες από την ομάδα «Θησέας» της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιούσε ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας, για συμμετοχή αξιωματικών σε δίκτυα λαθρομεταναστών και άλλες, οι οποίες είχαν παρουσιασθεί σαν τα μεγάλα χτυπήματα κατά της διαφθοράς αλλά…
εξαϋλώνονται στη συνέχεια και οδηγούνται σε μαζικές αθωώσεις των κατηγορουμένων.

Εμείς να συμπληρώσουμε μόνο ότι και το ελάχιστο ποσοστό μπάτσων που δικάζονται για τις λαμογιές και τις κτηνωδίες τους σε βάρος πολιτών, εισπράττουν ποινές χάδι και φυσικά οι περισσότεροι προχωρούν και σε επόμενες δικαστικές διαδικασίες μέχρι να απαλλαγούν εντελώς από τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

https://tinyurl.com/y5hcgzzf

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.