Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Στην Πηγάδα του Μελιγαλά

★ Εκπομπή - αφιέρωμα για τη συμπλήρωση 75 ετών από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς, στις 12 Οκτωβρίου 1944, παρουσίασε η ΕΡΤ1, τη Δευτέρα το βράδυ. Η Μαριλένα Κατσίμη και ο Πιέρρος Τζανετάκος ήταν στην επιμέλεια και την παρουσίαση της εκπομπής, που κάνουν πολύ καλή δουλειά γενικότερα. Κάλεσαν και καθηγητές Ιστορίας στο στούντιο, «σε μια προσπάθεια ν’ αναδειχθούν οι βασικές πτυχές της περιόδου που προηγήθηκε της αποχώρησης των Γερμανών από την Ελλάδα, τα όσα διαδραματίστηκαν στην ελληνική πρωτεύουσα από τις αρχές Οκτωβρίου έως και την άφιξη της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου, αλλά και αυτά που ακολούθησαν την απελευθέρωση και κατέληξαν στη σφοδρή εμφύλια αναμέτρηση του Δεκεμβρίου».
●Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, μεταδόθηκε κι ένα 50λεπτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Μνήμες» του Νίκου Καβουκίδη, με μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν τις ημέρες εκείνες στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της Αθήνας, όπως η Αλκη Ζέη, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Στέφανος Ληναίος κ.ά.
●Ηταν μια ισορροπημένη από κάθε άποψη εκπομπή. Κι ενδιαφέρουσα θα έλεγα. Οσοι την είδατε, νομίζω, θα συμφωνείτε. Ελα όμως που δεν άρεσε στην ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. «Τα σημερινά αφιερώματα της Δημόσιας Τηλεόρασης στην απελευθέρωση της Αθήνας ήταν μια προκλητική προπαγάνδα για το ΕΑΜ. Η νέα διοίκηση το έχει υπόψη; Ως πότε θα ανεχόμαστε τους αριστερούς μονολόγους; Αρκετά!», έγραψε ο Σάκης Μουμτζής του «Φιλελεύθερου» και είναι να γελάς. Θα ενοχλήθηκε, υποθέτω, επειδή η εκπομπή παρουσίασε την όρθωση της Εθνικής Αντίστασης.
● Από κοντά και ο δημοσιογράφος που έγινε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. «Δεν είδα ΕΡΤ - βλέπω όμως πολλές αντιδράσεις. Σε περίπτωση, λοιπόν, που σημειώθηκε κεκτημένη ταχύτητα της μονόπαντης, σκληρής ιδεολογικής προπαγάνδας των τελευταίων ετών, είμαι βέβαιος ότι το αποψινό φάλτσο θα βοηθήσει τον Κωνσταντίνο Ζούλα να αποκαταστήσει ισορροπίες αντικειμενικότητας».
● Μήπως να παρουσιάσει η ΕΡΤ κανένα αφιέρωμα στην Πηγάδα του Μελιγαλά, για να χαρούν ο Μουμτζής, ο Μπογδάνος και η παρέα τους;
● Οι απαντήσεις, ωστόσο, που πήρε ο Σάκης Μουμτζής στο twitter ήταν όλα τα λεφτά. Ενδεικτικά: «Πώς σε ενώνει, πώς σε δονεί, του ταγματασφαλίτη το κορμί», «Θα ακούσουμε το δικό σας αφήγημα. Ω πόσο καλοί και χρήσιμοι υπήρξαν δωσίλογοι, μαυραγορίτες, ταγματασφαλίτες και λοιποί συνεργοί της ναζιστικής Γερμανίας», «Απαράδεκτο. Αντί να μας πουν για τη συμβολή στην ομαλή λειτουργία της ελληνικής κοινωνίας κατά την κατοχή από τα τάγματα ασφαλείας, μιλάνε για τους άπλυτους που πήραν τα βουνά για να κάνουν αντίσταση...», και πολλά άλλα αντίστοιχα.
●Η καλύτερη απάντηση ήταν μία, αυτή:
«Μάλλον εσένα σε χάλασε που απελευθερωθήκαμε κιόλας...».

★ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ , προβλέπω ότι ο Μπογδάνος θα «καεί» σύντομα. Είναι θέμα χρόνου πότε θα κάνει την επόμενη χοντράδα. Δεν θα αργήσει. Το έχει μέσα του.
★ Τα ποσοστά των καναλιών την προηγούμενη εβδομάδα:
1) ANT1: 16,4%
2) STAR: 15,5%
3) ΣΚΑΪ: 13,5%
4) ALPHA: 12,3%
5) OPEN: 9,9%
6) EPT1: 2,2%
7) EPT2: 1,6%
8) EPT SPORTS: 1,2%
9) EPT3: 0,8%
Και τα 10 πρώτα προγράμματα με τις «Αγριες Μέλισσες» και «Το Κόκκινο Ποτάμι» να σαρώνουν:
1) Το Κόκκινο Ποτάμι (OPEN): 33,3%
2) Αγριες Μέλισσες (ANT1): 33,3%
3) Αγριες Μέλισσες (ANT1): 32,4%
4) Αγριες Μέλισσες (ANT1): 32,4%
5) Αγριες Μέλισσες (ANT1): 31,3%
6) The Voice Of Greece (ΣΚΑΪ): 29,8%
7) The Voice Of Greece (ΣΚΑΪ): 26,1%
8) Στην υγειά μας βρε παιδιά (ΣΚΑΪ): 25%
9) ΣΚΑΪ ειδήσεις (13/10): 22,4%
10) Greece’s Next Top Model (STAR): 21,4%
https://www.efsyn.gr/tehnes/media/215037_stin-pigada-toy-meligala
=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.