Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Το “ρομαντικό” Παρίσι των αστέγων - Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε,

“Οι τουρίστες βλέπουν τον πύργο του Άιφελ και την Αψίδα του Θριάμβου αλλά αυτό είναι το Παρίσι, αυτό που βλέπεις εδώ, περιγράφει η άνεργη και άστεγη που περιμένει στην ουρά μαζί με εκατοντάδες άλλους για ένα πιάτο σούπα. Η σούπα είναι προσφορά γνωστού εστιατορίου του Παρισιού. Το κράτος δεν ασχολείται. «Σε όλες τις γειτονιές, εκτός από το κέντρο που μας μαζεύει η αστυνομία, υπάρχουν άστεγοι και ζητιάνοι».
astegos
 Οι οργανώσεις βοήθειας αστέγων υπολογίζουν ότι πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι είναι άστεγοι ή μένουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες στην Γαλλία. Από την άλλη, τρία εκατομμύρια ακίνητα μένουν άδεια λόγω της ακρίβειας των ενοικίων που ζητούν οι ιδιοκτήτες.
Katavlismos
 Τρείς χιλιάδες καταγεγραμένοι άστεγοι υπάρχουν στο Παρίσι, που κοιμούνται στον δρόμο, σε εγκατελειμένους σταθμούς του μετρό, κάτω από τις γέφυρες. Μακριά από το κέντρο και τα βλέμματα των εκατομμυρίων τουριστών. Δεκάδες χιλιάδες μένουν σε αυτοσχέδιες παράγκες.
pret a porte
Η Παριζιάνικη αντίθεση του καπιταλισμού
Αυτός είναι ο καπιταλισμός και οι συνεπειές του. Τσακισμένοι άνθρωποι που δεν θέλουν να συζητάνε για την καταστασή τους, λένε οι εθελοντές που σερβίρουν την σούπα. ...

soup
FB_IMG_1530044710172
_______________________________________________________________
Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία

Πηγή Άτεχνος 




=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.