Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

1821. Η Επανάσταση και οι απαρχές του ελληνικού αστικού κράτους

 

Σας καλωσορίζουμε στην παρουσίαση της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής με τίτλο «1821 η Επανάσταση και οι απαρχές της συγκρότησης του ελληνικού αστικού κράτους». 

Η έκδοση αποτελεί μια προσπάθεια να παρουσιαστούν τα ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821 με διαφορετική ματιά από αυτήν που κυριαρχεί στην σημερινή ιστοριογραφία. 

Ποιες είναι οι οικονομικές και κοινωνικές αιτίες που οδηγούν στο 1821; 

Ποιος είναι ο ρόλος των ξένων δυνάμεων; 

Ποια είναι οι στάση των διαφόρων κοινωνικών ομάδων της εποχής και πως οδηγούμαστε στους εμφύλιους πολέμους; 

Τι επιπτώσεις έχουν στην πορεία προς την επανάσταση οι αλλαγές στην ιδιοκτησία γης και οι αλλαγές στο οθωμανικό εποικοδόμημα; 

 Ποιος είναι ο ρόλος του Πατριαρχείου; 

Πάνω σε αυτά τα ερωτήματα και αρκετά ακόμα που αναπτύσσονται αναλυτικά στην έκδοση συζητάμε με μέλη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, που συμμετείχαν στην επιμέλεια και συγγραφή της. Μπορείτε να βρείτε την έκδοση στο e-shop της Σύγχρονης Εποχής: 

====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.