Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Ζαχάροβα: «Απαιτούμε από την Αθήνα πλήρη εφαρμογή παλαιότερης συμφωνίας»


Με την δημοσιοποίηση της είδησης μεταφοράς ελληνικού πακέτου όπλων στην Ρωσία, με ειδικό μεταγωγικό αεροσκάφος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, και της πρόθεσης παράδοσης ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300-Tor-M-1, ο ρωσικός τύπος αντέδρασε ακαριαία.


Με την δημοσιοποίηση της είδησης μεταφοράς ελληνικού πακέτου όπλων στην Ρωσία, με ειδικό μεταγωγικό αεροσκάφος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, και της πρόθεσης παράδοσης ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300-Tor-M-1, ο ρωσικός τύπος αντέδρασε ακαριαία.
Τι αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα μεγάλης ρωσικής εφημερίδας για το θέμα αυτό:
"Στις 28 Φεβρουαρίου, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είχε προειδοποιήσει ότι η Μόσχα θα επιδιώξει από την Αθήνα την εφαρμογή συμφωνιών για την μη μεταφορά ρωσικών όπλων σε τρίτες χώρες.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την Ελλάδα για ένα τέτοιο βήμα, είχε αναφέρει η Ρωσίδα διπλωμάτης.
Στα τέλη Ιανουαρίου, ο ελληνικός τύπος είχε αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε τη μεταφορά οπλικών συστημάτων στο Κίεβο, αν και το περιεχόμενο του πακέτου βοήθειας δεν αποκαλύφθηκε.
Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι εξοπλισμένη με τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Tor-M1 και Osa, καθώς και με τα συστήματα S-300.
Στις 5 Φεβρουαρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι η Αθήνα δεν σκοπεύει να παραδώσει τους S-300 στο Κίεβο, καθώς δεν σκοπεύει να θέσει σε κίνδυνο την άμυνα της χώρας. . . .
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι, η Ρωσία παρακολουθεί προσεκτικά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας σχετικά με την μη επιτρεπόμενη μεταφορά αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 σε τρίτες χώρες”, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.
Οι Ρώσοι δεν λένε πολλά, αλλά θα αντιδράσουν σε κάθε ενδεχόμενο αποστολής των ελληνικών πυραυλικών συστημάτων καταρχήν με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, και με πιθανό διπλωματικό επεισόδιο.
Η συνέχεια είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των ισχνών ελληνορωσικών σχέσεων και πλήρης στοχοποίηση της Ελλάδος.
Οι ΗΠΑ πιέζουν ασφυκτικά την Ελλάδα να στείλει στο Κίεβο ότι καλύτερο διαθέτει στην αντιαεροπορική της άμυνα, γιατί δεν μπορούν να πιέσουν την Τουρκία να παραδώσει τους δικούς της S-400, οι οποίοι εμπίπτουν στις κυρώσεις του αμερικανικού νόμου CAATSA.
Πιθανότατα την χώρα μας την έχουν δεδομένη, αλλά όχι την Τουρκία, την οποία φοβούνται μην αποσκιρτήσει σε μια πλήρη αμυντική συμμαχία Ρωσίας-Κίνας.
Η Τουρκία όμως, οποίος και να είναι στην εξουσία δεν θα εναρμονιστεί ποτέ με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ η της δύσης.
Η Ελλάδα όμως που είναι σε όλα αυτά, καθώς οι Τούρκοι προκαλούν τις ΗΠΑ, την ΕΕ και την Δύση με την ειδική σχέση της με την Ρωσία;
-----
Κεφάλαια:
0:00 - Εισαγωγή
0:06 - Ζαχάροβα: «Απαιτούμε από την Αθήνα πλήρη εφαρμογή παλαιότερης συμφωνίας»
------
Διαβάστε περισσότερα: pentapostagma

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.