Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Άμεσα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης κατακεραύνωσαν τον Σανιδά, το όργανο του Καραμανλή με την ιδιότητα του δικαστή. Το ΠΑΣΟΚ;

1
Το ΚΚΕ για τον Σανιδά
Ο ΣΥΝ για τον Σανιδά

Η Ιπποκράτους σε ύπνωση, διακοπές, ή μας περιμένει κάποια διαβούλευση με τον Βασιλάκο και τους 50 των Βρυξελλών;
ΓΑΠ, μετά την εκλογική επιτυχία κάτι συμβαίνει.
Σταχυολογούμε τα τελευταία…
- Ο κ. Πάγκαλος βγαίνει στο γυαλί και λέει ότι κι αυτός πήρε μαύρο χρήμα, με απόλυτη φυσικότητα…
- Η κυρία Αποστολάκη μας λέει ότι βρίσκει καλή την πρόταση αμνήστευσης του Χριστοφοράκου…
- Κλείνει ο “Διάλογος του ΠΑΣΟΚ”…
- Για το πραξικόπημα στην Ονδούρα ούτε μια λέξη…

Και με τις «γνωμοδοτήσεις» του Σανιδά για τα blogs, σιωπή τάφων…

Εκτός του κυρίου Πάγκαλου που βρήκε τον κύριο Σανιδά και τις γνωμοδοτήσεις του υπέροχες...

Ο γιαλό στραβός, ή στραβά αρμενίζει το καράβι;
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Συνέντευξη Τύπου Νίκου Σηφουνάκη, Εύης Χριστοφιλοπούλου και Χάρη Τσιόκα για τον ΟΣΕ

Συνέντευξη Τύπου Νίκου Σηφουνάκη, Εύης Χριστοφιλοπούλου και Χάρη Τσιόκα για τον ΟΣΕ
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Άμεση και εντυπωσιακή η ταχύτητα αντίδρασης του Ε. Βενιζέλου


Εξηγήσεις του Ε. Βενιζέλου στο Press-gr για τον Γ. Αλογοσκούφη...

Eπίσης ...προκαλεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να ...διαψεύσει ότι ενοχλήθηκε!!!

Από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Προς τους διαχειριστές του PRESS-GR

Στο ιστολόγιο (blog) σας, που λειτουργεί δημόσια, με ελεύθερη πρόσβαση, ως ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, δημοσιεύσατε σχόλιο με την υπογραφή Στέλιος Ζαφείρης, το οποίο αναφέρεται στη συμμετοχή μου στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αλογοσκούφη.
Δεν με απασχολούν καθόλου οι αξιολογήσεις του σχολιαστή σε σχέση με τη συμμετοχή μου σε μια παρόμοια εκδήλωση, γιατί προφανώς ο συντάκτης κινείται σε άλλη εποχή πολιτικού πολιτισμού από τη σημερινή.
Συνηθίζεται σε όλες τις εκδηλώσεις παρουσίασης βιβλίων συγγραφέων που είναι πολιτικά στελέχη, να καλούνται ως ομιλητές και να μετέχουν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα ή από τα περισσότερα από αυτά. Έτσι, στην εκδήλωση για το βιβλίο του κ. Αλογοσκούφη μίλησε και ο Γ. Δραγασάκης, στέλεχος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής.
Δεν χρειάζεται επίσης να σημειώσω ότι...
ο σχολιαστής αγνοεί προφανώς το περιεχόμενο της ομιλίας μου, το οποίο δημοσιεύεται στην προσωπική ιστοσελίδα μου (http://www.evenizelos.gr/) (συγκεκριμένα, εδώ)
Στο τελευταίο όμως μέρος του σχολίου του, φέρομαι να έχω κάποια ανάμιξη με τη δίωξη του κ. Αλογοσκούφη που δεν έγινε, σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Γερμανός.
Επισημαίνω με κατηγορηματικό τρόπο πως πρόκειται για αποκύημα φαντασίας, απολύτως και ενσυνείδητα συκοφαντικό, το οποίο και σας παρακαλώ να αποσύρετε, κάνοντας και τη σχετική επανόρθωση.
Επίσης θεωρώ απολύτως συκοφαντικά και ευτελιστικά για το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του, τα σχόλια του κ. Στέλιου Ζαφείρη πως δήθεν εκφράστηκαν επιφυλάξεις και ανησυχίες για τη συμμετοχή μου στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αλογοσκούφη.
Αλίμονο αν ήταν αυτό το επίπεδο της ηγεσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή αν είχε τέτοιες αντιδράσεις και χρησιμοποιούσε τέτοια μέσα δημόσια έκφρασης των αντιδράσεων της.
Γιʼαυτό όμως το θέμα φαντάζομαι ότι θα υπάρξει απάντηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σας ευχαριστώ,
Ευάγγελος Βενιζέλος
----------------------
Σχόλιο Press-gr: Ενδιαφέρουσες οι εξηγήσεις του κ. Βενιζέλου που μας εστάλησαν πριν από λίγο. Σίγουρα όμως ως έγκριτος δάσκαλος -και μαχητής, από τα πρώτα βήματα της νομικής του καριέρας, στο πλευρό εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης- της ελευθερίας του λόγου μάλλον βιάστηκε να χαρακτηρίσει "συκοφαντικές" τις πληροφορίες για την ενόχληση σχετικά με την παρουσία του στην παρουσίαση του βιβλίου. Μια βόλτα από τη Βουλή σήμερα θα τον έπειθε άλλωστε και για τα σχόλια φίλων του βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον πολιτικό συμβολισμό αυτής της ενέργειας. Δεν είναι ένας απλός βουλευτής ο κ. Βενιζέλος όπως θέλει να παρουσιάσει τον εαυτό του. Εκτός κι αν επιλέγει αυτόν τον τρόπο για να ανοίξει νέο μέτωπο με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα.
Οσον αφορά το θέμα της "Γερμανός", λίγη υπομονή και ο Στέλιος Ζαφείρης ετοιμάζει το δικό του κείμενο με όσα έχει να υποστηρίξει. Θα έχουν, μάλλον, ενδιαφέρον...

Σχόλιο: Άμεση και εντυπωσιακή η ταχύτητα αντίδρασης του Ε. Βενιζέλου, απέδειξε με ωραιότατο και αφοπλιστικό τρόπο ότι τουλάχιστον σέβεται και υπολογίζει τα ιστολόγια.

Σε επικοινωνία που είχαμε με άλλα ιστολόγια, που έλαβαν ακριβώς το ίδιο e-mail, εξέφρασαν την ίδια άποψη.

Η Ιπποκράτους στερείται δυστυχώς της ίδιας ευχέρειας με τον Ε. Βενιζέλο, όπου χρησιμοποίησε το προσωπικό του e-mail και ΟΧΙ συνεργατών του..

Αναδημοσιεύσαμε τις θέσεις του και τον ευχαριστούμε ως ιστοχώρος, όχι τόσο για αυτά που γράφει αλλά για την ευαισθησία του να απαντήσει άμεσα.

Εμείς βέβαια του έχουμε αποστείλει και πολλά άλλα e-mails που παραμένουν αναπάντητα. Με το παραπάνω σκεπτικό της αντίδρασης του εκτιμάμε και σε αυτές τις περιπτώσεις ότι "O σιωπών δοκεί συναινείν", όπως έχουν μείνει και πολλές ανοιχτές επιστολές μας προς τον ΓΑΠ αναπάντητες.

Κάπου έχουμε μπερδευτεί και εμείς. Έχουμε λάβει σε πολλές περιπτώσεις τη θέση του προέδρου, αλλά σήμερα κάτι έχει αλλάξει σε επίπεδο συμπεριφοράς μας, Διαφωνούμε πολιτικά με τον κ. Βενιζέλο, αλλά οφείλουμε τα συγχαρητήριά μας για τη πολιτική πρωτοβουλία να απαντήσει στο δημοσίευμα του press-gr

Νάσος

ΥΣ: Οργή στο ΠΑΣΟΚ για την "αλληλεγγύη" προς τον εκπεσόντα "τσάρο"

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Συνεχίζει τις προκλήσεις το Ισραήλ...


Για ακόμα μια φορά το Ισραήλ αποκαλύπτει το πλέον φασιστικό του πρόσωπο...

Ακόμα μια αποστολή της οργάνωσης Free Gaza βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Εβραϊκό στρατό και η τύχη του πλοίου Αρίων αγνοείται...

Άλλοι λένε ότι το πλοίο βυθίστηκε και άλλοι ότι το πλήρωμα του αιχμαλωτίστηκε από τον στρατό...

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις από τα παρακάτω links :

http://twitter.com/freegazaorg

http://freegaza.org/

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Το Salonica Press, το δημοσιογραφικό blog της Θεσσαλονίκης αποκτά την διαδικτυακή του φωνή.




Salonica Press Radio

e-mail: salonica-pressradio@hotmail.com

http://salonica-pressradio.blogspot.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Salonica Press, το δημοσιογραφικό blog της Θεσσαλονίκης αποκτά την διαδικτυακή του φωνή.

Από Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009 ξεκινάει το νέο μας ταξίδι στο χώρο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας μέσα από την μαγεία του ραδιοφώνου.

Η ομάδα του Salonica Press έχοντας πίστη στις δυνατότητες και τις προοπτικές των Νέων Μέσων φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση του διαδικτυακού ραδιοφωνικού κοινού.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού το Salonica Press Radio θα σας προσφέρει άφθονα μουσικά αφιερώματα καθώς και έκτακτες εκπομπές ενημερωτικού ή ψυχαγωγικού τύπου, πιλοτικού χαρακτήρα, που θα σας προδιαθέσουνε για το πλήρες πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου.

Salonica Press Radio - Tο ραδιόφωνο που θέλετε να ακούτε

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Ένα αποκαλυπτικό video...


Σας γράψαμε το πρωί για τη νέα συνεργασία της Παραπολιτικής με το Mediasoup.gr...

Σήμερα δημοσιεύεται και το πρώτο video της Παραπολιτικής με θέμα τις κρατικές διαφημίσεις...

Αξίζει να το δείτε...

http://www.mediasoup.gr/node/297

Το σκάνδαλο είναι τεράστιο...

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Οι Έχοντες, οι Κατέχοντες και οι Απέχοντες


Αλέξανδρος Δράκος ΚΛΙΚmagazine

Μετά από δεκαετίες σε βαθύ ύπνο, οι μισοί από τους πολίτες αυτής της χώρας έκαναν το πρώτο βήμα απεξάρτησης από την Ολιγαρχία της Μεταπολίτευσης, ανοίγοντας το δρόμο για το μέλλον.

Image: Vojo Stanic

Το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου, στην ενημερωτική εκπομπή του Άλφα, το θέμα της συζήτησης σε κάποιο μέρος της εκπομπής, ήταν το μεγάλο και εντυπωσιακό ποσοστό της αποχής στις ευρωεκλογές της προηγούμενης Κυριακής,, ένα ποσοστό που για πρώτη φορά είχε ξεπεράσει το 47%.

Οι αναλυτές στα παράθυρα της συγκεκριμένης εκπομπής ήταν κάποια από τα γνωστά τηλεοπτικά πρόσωπα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης με την τσιριχτή φωνή, ο Γιώργος Κύρτσος και κάποιοι άλλοι. Δεν κάθισα να παρακολουθήσω την εκπομπή συνεχόμενα. Την έβλεπα με διαλείμματα, κάνοντας ενδιαμέσως και άλλες δουλειές. Άλλωστε γρήγορα διαπίστωσα ότι δεν είχα να μάθω και πολλά. Μου κάνει συχνά εντύπωση το πώς άνθρωποι, που εν πάση περιπτώσει διαθέτουν κάποιο επίπεδο ευφυΐας, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ευφυΐα, μόνο σε γνωστά μονοπάτια.

Όταν το θέμα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, η αδυναμία να ανακαλύψουν τις παραμέτρους κάποιων καινούργιων δεδομένων οδηγεί στην ασφάλεια, χιλιοειπωμένων κοινοτοπιών. Αυτό είναι άλλωστε και το χαρακτηριστικό τω περισσότερων συζητήσεων στην τηλεόραση. Κινούνται μόνο σε γνωστά μονοπάτια, γι αυτό άλλωστε είναι και τόσο πληκτικές.

Το συμπέρασμα και σ’ αυτή τη συζήτηση ήταν η προτροπή των συμμετεχόντων, προς όσους είχαν επιλέξει την οδό της Αποχής στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, να μην το επαναλάβουν σε κάποιες επόμενες εκλογές.

Το δικαιολογητικό γι αυτήν την άποψη ήταν το ότι «σε μια Δημοκρατία, οι πολίτες πρέπει να ψηφίζουν» και ότι η Αποχή δεν λύνει τα προβλήματα. Παρ’ όλο που η φράση και η άποψη του ότι «σε μια Δημοκρατία οι πολίτες πρέπει να ψηφίζουν» είναι πολύ σωστή, εν τούτοις δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη συγκεκριμένη συγκυρία. Γι αυτό και κάτω από τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα η Αποχή του συνειδητοποιημένου πολίτη από την εκλογική διαδικασία αρχίζει να γίνεται «θέση».

Μια «θέση» που ήδη έχει αρχίσει να παράγει τα πρώτα της αποτελέσματα και που σηματοδοτεί, μια μεγάλη αλλαγή πορείας στο εκλογικό σώμα και κατά πάσα πιθανότητα θα δημιουργήσει το πολιτικό σκηνικό του μέλλοντος.

Για κάθε λογικό άνθρωπο, που έχει παρακολουθήσει την πορεία και την εξέλιξη του συστήματος διακυβέρνησης, που προέκυψε από την Μεταπολίτευση, η απορία δεν εστιάζεται σ’ αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν, αλλά σε αυτούς που πήγαν.

Ο Χρήστος Γιανναράς μια νηφάλια φωνή που συνοδεύει μια καθαρή σκέψη, γράφει για παράδειγμα στην Καθημερινή της Κυριακής 14 Ιουνίου:

«Τα δυο τρίτα των όσων εψήφισαν αποφασίζουν για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους χωρίς να έχουν καταλάβει τι συνέπειες έχει ο εξωφρενικός υπερδανεισμός του κράτους, η κατεστημένη κλοπή του κρατικού κορβανά, η θεσμοποιημένη αναξιοκρατία, η δημοσιοϋπαλληλοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και ανυπαρξία συλλογικής άμυνας, η καλπάζουσα δημογραφική φθίση, η διάλυση του σχολειού και ο εξευτελισμός των πανεπιστημίων, η επικρεμάμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, η συντελεσμένη χρεοκοπία του συστήματος υγείας. Για πολλοστή φορά παραγράφηκαν με την ψήφο της πλειονότητας τα κοινωνικά και πολιτικά εγκλήματα της ιδιοτελούς έμπρακτης σύμπνοιας των «κομμάτων εξουσίας».

Είναι χαρακτηριστικό πως την ίδια μέρα έδωσε συνέντευξη στη ίδια εφημερίδα και ο Θόδωρος Πάγκαλος, αυτή η γραφική παρουσία και μέλος του συστήματος εξουσίας της Μεταπολίτευσης , εκφράζοντας μια διαμετρικά αντίθετη άποψη: «Αντιλαμβάνομαι απολύτως ότι υπάρχουν πολίτες απογοητευμένοι. Έχουμε, όμως, ένα πολίτευμα που προσδιορίζει το Σύνταγμα. Όποιος το αρνείται μπορεί να επαναστατήσει. Εάν δεν επαναστατεί δεν μπορεί να απολαμβάνει τις λειτουργίες της κοινωνίας χωρίς το στοιχειώδες τίμημα να προσέρχεται κάθε 3-4 χρόνια στην κάλπη. Είμαι οπαδός του Περικλή που έλεγε ότι όποιος δεν μετέχει στα κοινά δεν είναι απράγμων, αλλά αχρείος. Δηλαδή άχρηστος και ανάξιος να ζει μαζί μας, στην ίδια κοινωνία».

Και μόνο από την αντιπαράθεση αυτών των δυο απόψεων, κάθε λογικός άνθρωπος, θα έβρισκε αρκετούς λόγους για να πάψει να ψηφίζει από δω και στο εξής.

Ο Πάγκαλος ένα κλασικό παράδειγμα ανθρώπου που συμμετέχει στο σύστημα εξουσία της Μεταπολίτευσης, εκφράζει με το γνωστό άτσαλο τρόπο του, την αγωνία που έχει αρχίσει να έρπει στις παρυφές αυτού του συστήματος, καθώς με την έστω και ελλιπή σκέψη του αντιλαμβάνεται ότι η στάση των ψηφοφόρων, με την Αποχή του 47% , αρχίζει να διαμορφώνει μια τάση, που μακροχρόνια απειλεί την ίδια την ύπαρξη του συστήματος.

Ο ίδιος ο Πάγκαλος, που αποτελεί από μόνος του ένα λόγο για να μην ψηφίζει κανείς, με το νόημα που δίνει στην λέξη «αχρείος», ξεχνάει να μας πει σε ποιο επίπεδο αχρειότητας κατατάσσει τον εαυτό του, σε σχέση με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση Οτσαλάν. Είναι προφανές ότι ο τότε Πρωθυπουργός τον βρήκε αρκετά «αχρείο», δηλαδή άχρηστο και γι αυτό το έστειλε σπίτι του.

Το κακό είναι βέβαια ότι επέστρεψε, αλλά αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο κακό, αν αναλογιστεί κανείς το πόσο διασκεδάζουμε με τις απόψεις του.

Εκτός από τον Πάγκαλο όμως, υπάρχουν και πάρα πολλοί άνθρωποι, γνώστες της αρχαιοελληνικής γραμματείας και συνειδητοποιημένοι πολίτες, που πραγματικά προβληματίστηκαν, με την στάση που θα έπρεπε να κρατήσουν στις εκλογές, καθώς η Αποχή δεν ταίριαζε με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να λειτουργεί η Δημοκρατία. Γιατί όπως είπαμε και πάρα πάνω «σε μια Δημοκρατία, οι πολίτες πρέπει να ψηφίζουν».

Το ζήτημα λοιπόν είναι να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα και κυρίως να καταλάβουμε τι είδους Δημοκρατία έχουμε.

Κατ’ αρχάς, για τον οποιονδήποτε προβληματίζεται σοβαρά, θα έπρεπε να κάνουμε μια συγκεκριμένη ερώτηση.

Για τους σοβαρούς και προβληματισμένους πολίτες το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν, είναι το αν Περικλής, ο Αριστοτέλης και όποιος άλλος από τους προγόνους ασχολήθηκε με το θέμα, θα χαρακτήριζαν Δημοκρατία, αυτό που μας συμβαίνει σήμερα. Αν δηλαδή είχαν υπ’ όψη τους τον τρόπο που έχουν κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ τα τελευταία 35 χρόνια.

Αν ήξεραν για το πόσο τα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης, ρυθμίζουν το παιχνίδι και έχουν την δυνατότητα να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις.

Αν ήξεραν για τα γιγαντιαία συμφέροντα που έχουν αναπτυχθεί και ξεκοκαλίζουν τα Δημόσια ταμεία.

Αν ήξεραν την κατάσταση της Υγείας και της Παιδείας. Αν ήξεραν τον τρόπο που λειτουργούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες.

Αν ήξεραν ότι τα κόμματα εξουσίας έχουν μετατραπεί σε κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Αν ήξεραν τον πραγματικά αχρείο νόμο «περί ευθύνης Υπουργών», που όχι απλώς απαλλάσσει, αλλά στην ουσία προτρέπει το πολιτικό προσωπικό σε κλοπές του Δημόσιου χρήματος.

Αν ήξεραν τον επιλεκτικό τρόπο που λειτουργεί η δικαιοσύνη με αποτέλεσμα κανένας «μεγάλος» να μην τιμωρείται.

Αν ήξεραν ότι το 2% του πληθυσμού καρπώνεται το 50% του παραγόμενου πλούτου και το υπόλοιπο 50% μοιράζεται στο υπόλοιπο 98% του πληθυσμού.

Αν ήξεραν ότι κάθε καλοκαίρι η Ελλάδα καίγεται για να εξυπηρετηθούν μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

Αν τα γνώριζαν λοιπόν αυτά, ο Περικλής και ο Αριστοτέλης, θα αποκαλούσαν το σημερινό μας πολίτευμα «Δημοκρατία»;

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι λοιπόν δεν ήταν μόνον σοφοί. Ήταν και σαφείς.

Την εποχή των Τριάκοντα Τυρράνων για παράδειγμα κανείς δεν την χαρακτήρισε «Δημοκρατία». Αν ακολουθήσουμε λοιπόν τον αρχαίο τρόπο σκέψης δεν θα βρίσκαμε πουθενά οι σημερινές συνθήκες να χαρακτηρίζονται «Δημοκρατία».

Για τις περιπτώσεις που συνέβαιναν κάποια άλλα αντίστοιχα με τα σημερινά, ο αρχαίοι μας πρόγονοι χρησιμοποιούσαν έναν άλλον όρο, ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τον όρο «Ολιγαρχία».

Σ’ ένα από τα άρθρα του τεύχους αυτού, αναλύσαμε, σε λίγες γραμμές, το πολιτικοοικονομικό σύστημα που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα και που κατά τη δική μας άποψη, έχει όλα εκείνα τα γνωρίσματα που συνιστούν ένα ολιγαρχικό καθεστώς και που αποτελούν ένα βασικό λόγο, που δικαιολογεί όσους πολίτες δεν θέλουν πια να συμμετέχουν σ’ αυτό το σύστημα, και εκφράζουν αυτή την θέση με τον μόνο τρόπο που τους απομένει. Δηλαδή με την Αποχή.

Υπήρξαν πολλοί οι λόγοι, που η Ελληνική Δημοκρατία, μετατράπηκε σταδιακά σε αυτό που εμείς ονομάζουμε Ελληνική Ολιγαρχία. Καθώς όμως το Σύστημα μέσα στη διάρκεια των χρόνων της Μεταπολίτευσης, έπαιρνε το στραβό δρόμο, υπήρχε μια παράμετρος που έκανε αυτή την εξέλιξη δυνατή.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων λοιπόν, οι πολίτες αυτής της χώρας έκαναν ένα σοβαρό λάθος, σε βάρος των προσωπικών τους συμφερόντων.

Μπολιασμένοι ακόμη από την διχαστική εμπειρία του Εμφυλίου και πιστεύοντας ακόμη σε ιδεολογίες, δεν κατάλαβαν ότι αυτοί που εμπιστεύονταν, είχαν αρχίσει να αναπτύσσουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, την κυνική ιδεολογία του χρήματος.

Έτσι στη διάρκεια αυτών των χρόνων, παρ’ όλο που τα μηνύματα ήταν σαφή, συνέχισαν να επιτελούν την δημοκρατική τους υποχρέωση. Να πηγαίνουν να ψηφίζουν το ένα ή το άλλο κόμμα, χωρίς να μπορούν να διακρίνουν ότι το μόνο που ενδιέφερε πια αυτά τα κόμματα, ήταν το πώς θα αναρριχηθούν στην εξουσία, ώστε να μπορέσουν να καρπωθούν τα οφέλη αυτής της αναρρίχησης. Οφέλη δισεκατομμυρίων.

Τα σκάνδαλα δεν είναι καινούργια εφεύρεση. Εδώ και είκοσι χρόνια, είχε γίνει πια φανερό ότι τα σκάνδαλα είχαν μπει για τα καλά στη διαχείριση της εξουσίας και ότι αποτελούσαν αν όχι τη μόνη, σίγουρα την κύρια έννοια των όποιων κυβερνώντων και όχι μόνο αυτών.

Και να ’ταν μόνο τα σκάνδαλα θα ’ταν καλά. Εδώ και είκοσι χρόνια το Δημόσιο Χρέος γίνεται σε συνεχή βάση μεγαλύτερο. Οι δημόσιες υπηρεσίες βρίσκονται σταθερά σε κακά χάλια. Κάθε καλοκαίρι ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας καίγεται από τις πυρκαγιές. Από τότε που άρχισε η μετανάστευση και η λαθρομετανάστευση κατοίκων άλλων χωρών στην Ελλάδα, δεν έχει ως τώρα παρθεί κανένα σοβαρό μέτρο για το θέμα και μόνο η άνοδος του Καρατζαφέρη φαίνεται να ταρακούνησε τα δυο κόμματα εξουσίας. Κάθε δημόσιο έργο καταλήγει να κοστίζει διπλάσια και τριπλάσια από τον αρχικό προϋπολογισμό του. Τα περισσότερα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι σε κακό χάλι. Η Δικαιοσύνη δουλεύει όπως δουλεύει επαληθεύοντας το ρητό πως «η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, αλλά η Αδικία έχει δέκα μάτια». Από πού ν’ αρχίσει και που να τελειώσει κανείς.

Στην προσωπική μας ζωή, αν ένας κακοποιός μπει στο σπίτι μας, μας κατακλέψει, πάρει το μπλοκ επιταγών μας και μας καταχρεώσει, αν κάνει το σπίτι μας ρημαδιό και κάψει τον μισό μας κήπο, τι θα κάνουμε; Αν παραβλέποντας κάθε κανόνα λογικής, αντί να τον τιμωρήσουμε, του δώσουμε και ένα παράσημο από πάνω, τότε δεν φταίει ο κλέφτης, αλλά φταίει ο νοικοκύρης. Γιατί τόσα χρόνια αυτό ακριβώς έκαναν οι ψηφοφόροι.

Στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, οι ψηφοφόροι έμοιαζαν σαν να ξύπνησαν από ένα κακό όνειρο.

Έμοιαζαν σαν να συνειδητοποίησαν ξαφνικά αυτό που συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι και γιατί όλα αυτά ήρθαν μαζεμένα και με τον πιο κραυγαλέο τρόπο στην επικαιρότητα. Και έστειλαν ένα μήνυμα που ήταν σαφές στην αμεσότητά του. Δεν είναι και τόσο μεγάλο μήνυμα, αλλά είναι ένα πρώτο μήνυμα απεξάρτησης από ένα Σύστημα, που μετέτρεψε μια Δημοκρατία σε Ολιγαρχία.

Πολλοί προσπάθησαν και θα προσπαθήσουν να απαξιώσουν αυτό το μήνυμα και κυρίως θα βάλουν τα δυνατά τους για να ξεχαστεί. Πιθανόν να ξεχαστεί, πιθανόν όχι. Το σημαντικότερο μέρος αυτού του μηνύματος ήταν το ότι οι ψηφοφόροι άφησαν χώρο για να δημιουργηθούν καινούργιες πολιτικές, εκδοτικές και επιχειρηματικές δυνάμεις, με την ελπίδα, πως είναι πιθανόν να προκύψει κάτι καλύτερο. Είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε το τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να πούμε ότι οι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν, έδειξαν ότι δεν έχουν χάσει τελείως τα αντανακλαστικά της αυτοσυντήρησης.


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Αποκάλυψη: "Εδωσε" τα πρώτα ονόματα για τις μίζες ο Χριστοφοράκος...

,

Από τον Στάθη Παλαιολόγο (press-gr)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
.
Με την γερμανίδα εισαγγελέα Εφετών Μπόιμλερ-Χεσλ ζήτησε να συναντηθεί σήμερα Τρίτη ο κρατούμενος σε φυλακές του Μονάχου Μιχάλης Χριστοφοράκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Γερμανία, ο Μιχ. Χριστοφοράκος έχει αποφασίσει να "μιλήσει", όπως τον συμβούλευσαν οι Γερμανοί δικηγόροι του. (Με τους Έλληνες δικηγόρους έχει διακόψει κάθε επαφή). Και ήδη ανεπίσημα έχει "δώσει" τα πρώτα ονόματα που ενδιαφέρουν τους Γερμανούς.
Τα στοιχεία του Χριστοφοράκου αναφέρονται σε Έλληνες πολιτικούς, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ, αλλά και...
σε στελέχη της κεντρικής διοίκησης της Siemens που είχαν σχέση με τις μίζες. Όπως έγραψε πρώτο το Press-gr (διαβάστε εδώ) τις γερμανικές αρχές δεν τις ενδιαφέρουν μόνο τα ελληνικά ονόματα. Τις ενδιαφέρουν και ονόματα από την ανώτερη διοίκηση της Siemens που είχαν εμπλοκή στις μίζες. Και αυτά πίεσαν τον κρατουμένο στις σκληρές φυλακές του Στάντελχαϊμ Μ. Χριστοφοράκο να πει, όπως και αποφάσισε να κάνει.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όλα αυτά ενισχύουν το ενδεχόμενο να μην εκδοθεί τελικά στην Ελλάδα ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens.


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Αληθεύει;

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΣΤΑ BLOGS...ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ;
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έδωσε συγχαρητήρια στον Γ. Σανιδά (μέσω της εκπομπής Οικονομέα-Καμπουράκη) για την γνωμοδότηση που έστειλε ο Σανιδάς για την ανωνυμία των blogs!!!
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΝΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS;;;;

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ;;;;

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Οργή στο ΠΑΣΟΚ για την "αλληλεγγύη" προς τον εκπεσόντα "τσάρο"


Ο Γιώργος Αλογοσκούφης πήρε στο λαιμό του και τον Ευάγγελο Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ.

Η παρουσία του στην εκδήλωση του βιβλίου του πρώην τσάρου σχολιάζεται ως "ακατανόητη" στην οδό Ιπποκράτους όπου έσπασαν τα τηλέφωνα από αγανακτισμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος, που μάλλον ρεζιλεύτηκε, εγκαλείται ότι έδωσε πολιτικό σωσίβιο στον κ. Αλογοσκούφη ο οποίος θεωρείται -και από το ΠΑΣΟΚ- ως ο υπεύθυνος για την οικονομική κατρακύλα της χώρας τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο βέβαια της γενικότερης ευθύνης της κυβέρνησης υπό τον κ. Καραμανλή.

Για τους γνωρίζοντες, όμως, τους κ. Βενιζέλο και Αλογοσκούφη συνδέει μια ιδιόμορφη αλληλεγγύη. Άλλωστε το πώς διέσωσε πριν από λίγο καιρό ο κ. Βενιζέλος, εν αγνοία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Αλογοσκούφη από τον καταλογισμό των ευθυνών, μέσω της Βουλής, για το σκάνδαλο της εξαγοράς της "Γερμανός" δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό σε όλη του την έκταση. (press-gr) και εδώ

Σχόλιο: Το "ΔΕΝ ήξερε ΔΕΝ ρώταγε" στη περίπτωση του αυτοπροβληθέντος αρχηγού της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης σημαίνει: "ότι και ήξερε και ΔΕΝ ρώτησε!!!"...

Πριόνισμα είναι αυτό!!! οι "ήχοι" ακόμη μας τρυπάν τα αυτιά και μας οργίζουν!!!

Νάσος

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

…12 υπουργοί και 157 βουλευτές

Ανθηροστόμου και Υακίνθης, αν-οσίων

“ Και πού θα λημεριάσουμε,
Νταβέλη θα μας πιάσουνε,”
(δημώδες άσμα)

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Ελλάς Ελλήνων Πωρωμένων


Το σημερινό άρθρο είναι αναδημοσίευση από το in.gr.
Δε θα παραθέσω δικά μου σχόλια ή κριτική διότι έχει στερέψει η ψυχή μου. Αναρωτιέμαι, όμως, αν έχει νόημα ν' αγωνίζεται κανείς ν' αφυπνίσει τη συνείδηση ενός λαού που στην πλειοψηφία του είναι τόσο πωρωμένος όσο ο δικός μας... Μήπως είναι χαμένος κόπος; Μήπως καταναλώνομαι κυνηγώντας μία χίμαιρα; Ας όψεται η Εκκλησία που με τον αντίχριστο τρόπο που διάγει και πολιτεύεται, συναλλασσόμενη και διαπλεκόμενη με τη σάπια Εξουσία, έπεισε τους τάχατες "ευσεβείς Ορθόδοξους Χριστιανούς", από την κεφαλή μέχρι την ουρά, ότι δεν υπάρχει ούτε Θεός ούτε Θεία Δίκη.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΓΡΑΦΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΩΣΤΕ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ, ΝΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ!! Το τραγικό είναι ότι κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Το κάψιμο έχει ήδη αρχίσει και μας τσουρουφλίζει όλους...

29/06/09 17:34
Και off shore για «φακελάκια»Σοκαριστικά τα στοιχεία για τη διαφθορά στην Ελλάδα
ΑΠΕ
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής
Αθήνα

Δείτε το βίντεο... Πολεοδομίες, εφορίες, ο χώρος της υγείας και οι δήμοι είναι οι πρωταθλητές στη διαφθορά και στο «φακελάκι», σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, που παρουσίασε τη Δευτέρα.
Ο κ. Ρακιντζής άσκησε κριτική στα πειθαρχικά συμβούλια, που αποτελούνται κυρίως από συνδικαλιστές, των οποίων οι κρίσεις είναι πάντα αθωωτικές και στις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων που πάντα φέρουν τον χαρακτηρισμό «εξαίρετος».
«Δεν είναι δυνατόν 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι να είναι εξαίρετοι» σημείωσε ο κ. Ρακιντζής.
Ανέφερε ως κραυγαλέα περίπτωση αυτή επιμελητή του ΚΑΤ, ο οποίος διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο και ισχυρίσθηκε, όταν εμφανίσθηκαν οι ελεγκτές, ότι επρόκειτο για φίλους και συγγενείς που γιόρταζαν.
Ο ίδιος αθωώθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και ύστερα από δίχρονες έρευνες της ομάδας του Γενικού Επιθεωρητή διαπιστώθηκε ότι είχε αποκτήσει εισόδημα άνω των δύο εκατ. ευρώ στη διάρκεια έξι χρόνων.
Πλέον εκκρεμεί εναντίον του πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.
«Κάποιοι γιατροί έχουν ιδρύσει off shore εταιρείες, όπου βάζουν τα εισοδήματα από τα φακελάκια» εξήγησε ο κ. Ρακιντζής. Σε άλλη περίπτωση, τριάντα γιατροί του ΕΣΥ, οι υποθέσεις των οποίων βρίσκονται στον εισαγγελέα, έβαζαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις εφημερίες πελάτες για πλαστικές εγχειρίσεις.
Αλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις: στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήμαρχος ζήτησε 500.000 ευρώ για να καθαρίσει ένα χώρο 10 στρεμμάτων. Το Πειθαρχικό τον απάλλαξε και έχει παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Επίσης, υπάλληλος στη Νομαρχία Πειραιά είχε εκδώσει 31 πλαστές άδειες φορτηγών διεθνούς κυκλοφορίας και 62 για φορτηγά εθνικών μεταφορών. Κάθε μια από αυτές κοστολογείται σε 200.000 - 300.000 ευρώ.
Ακόμη, εφοριακοί στη Θεσσαλονίκη «επέστρεφαν» ΦΠΑ για εμπορεύματα που δεν είχαν υπάρξει ποτέ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν επιστραφεί 100 εκατ. ευρώ ΦΠΑ για εξαγωγή δερμάτινων ειδών στην Κίνα.
Μεγάλο θύμα το περιβάλλον
Κυρίαρχος χώρος που πλήττεται από τη διαφθορά και την κακοδιοίκηση αποτελεί για άλλη μια φορά το περιβάλλον. Όπως σημείωσε ο κ. Ρακιντζής, παρουσιάζεται «σωρεία παραβάσεων σε έναν τομέα όπου η καταστροφή είναι μη αναστρέψιμη. Τα προβλήματα είναι άπειρα από τη μη τήρηση των περιοχών Natura και Ramsar μέχρι τον Ασωπό».
Σχετικά με την υπόθεση του Ασωπού, στη δίκη που αναμένεται στο πλημμελειοδικείο Θηβών πολιτικός ενάγων θα είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Σοβαρό πρόβλημα και αιτία πολλών παρανομιών αποτελεί η έλλειψη Εθνικού Δασολογίου, με το οποίο μπορούν να προστατευθούν από τις καταπατήσεις τα δημόσια και ιδιωτικά δάση.
Προτάσεις του Επιθεωρητή
Στις προτάσεις που Γενικού Επιθεωρητή περιλαμβάνονται η εφαρμογή της μη εντοπιότητας στους διορισμούς δημοσίων υπαλλήλων σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως οι αστυνομίες και εφορίες (πρόκειται για «βαρίδια» -όπως είπε- στις «πλάτες των υπαλλήλων») και η αλλαγή τόπου για όποιον προάγεται, αφού δεν μπορεί να είναι σεβαστός εκεί όπου πριν ήταν απλός υπάλληλος.
Επίσης προτάθηκε η δημιουργία νέου μισθολογίου και η μείωση της γραφειοκρατίας που αποτρέπει τις επενδύσεις, τις οποίες τόσο ανάγκη έχει η χώρα.
Με το νέο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Εσωτερικών δίδεται δυνατότητα στο Νομικό Συμβούλιο και τις οργανώσεις να παρίστανται ως ενάγοντες σε περιβαλλοντικές δίκες.
Επίσης έχει προταθεί η δημιουργία υπηρεσίας κατεδαφίσεων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Γενικού Επιθεωρητή, αφού «στις Κυκλάδες έχουν συμφωνήσει όλοι μαζί οι εργολάβοι να μην πηγαίνουν σε κατεδαφίσεις για να μην γίνονται».
Το δυναμικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας αποτελούν οκτώ επιθεωρητές και 20 υπάλληλοι. Παρά το περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό, το 2008 εξετάσθηκαν 888 υποθέσεις, ελέχθησαν 7.608 πόθεν έσχες διευθυντών σε εφορίες, πολεοδομίες και ελεγκτικούς μηχανισμούς (σε 30 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν αιφνίδιες αυξήσεις περιουσιών), διενεργήθηκαν 4.316 έλεγχοι από τα Σώματα και τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Επιθεώρησης, παραπέμφθηκαν 746 υποθέσεις στον εισαγγελέα και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Γιατί ένας υπουργός Δικαιοσύνης ΟΦΕΙΛΕΙ, ακόμη και σε “αδελφούς” του δικαστές να ασκεί ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ…


Νόμος 1756/1988
ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
Άρθρο 91, παράγραφος 3, εδάφιο β΄
Πειθαρχικά παραπτώματα του δικαστικού λειτουργού συνιστούν ιδίως:

α). Πράξεις που μαρτυρούν έλλειψη πίστης και αφοσίωσης προς την πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας ή υπονομεύουν τη δημοκρατική νομιμότητα και η συμμετοχή του σε πράξεις που οδηγούν στην κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας,
β). Η συμμετοχή του σε οργάνωση της οποίας οι σκοποί είναι κρυφοί ή επιβάλλει στα μέλη της μυστικότητα,
γ). Η χρησιμοποίηση της ιδιότητάς του για επιδίωξη ιδιοτελών σκοπών,
δ). Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων του...

Φυσικά, σε κανέναν δικαστή δεν έχει ασκηθεί δίωξη, δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος, αφού κανείς δεν τον έχει παραβιάσει…

Ναι, κανείς δικαστής δεν έχει υποπέσει στα περιγραφόμενα αδικήματα από τον παραπάνω Νόμο!

Τώρα βέβαια, ένας δικαστής θα μπορούσε να ισχυριστεί:
"και οι πολιτικοί να εμπίπτουν σε αντίστοιχο νόμο με ανάλογες κυρώσεις".

Δηλαδή, ένας δικαστής θα μπορούσε ν’ αναρωτηθεί:
"ένας πολιτικός μπορεί να συνδιαλέγεται και να διαπραγματεύεται εθνική κυριαρχία;
Ένας πολιτικό μπορεί να συμμετέχει σε οργάνωση της οποίας οι σκοποί είναι κρυφοί ή επιβάλλει στα μέλη της μυστικότητα, π.χ. να είναι μέλος μασονικής στοάς;
Να χτίζει αυθαίρετο και να μην τιμωρείται;
Να κλείνει τη βουλή για να παραγραφούν αδικήματα;"

Ε! Αφού αυτοί μπορούν να παρανομούν,
γιατί θα έπρεπε να μην παρανομούν οι δικαστές;
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Νέο "Βατοπέδι" no2, στη Σκύρο;

Η ιερά μονή Μεγίστης Λαύρας στη Σκύρο φέρεται να κατέχει το 20%(!) της συνολικής έκτασης του νησιού, ήτοι 40.000 στρέμματα με τίτλους μη αποδεκτούς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου του νησιού. Μάλιστα εισαγγελικοί κύκλοι ήδη αποκαλούν την εν λόγω υπόθεση "Βατοπαίδι νούμερο δύο".

Η εν λόγω μονή "κέρδισε" το 2000 την τεράστια αυτή έκταση επικαλούμενη βυζαντινά(!) χρυσόβουλα του Νικηφόρου Φωκά.
Μάλιστα προκειμένου να παραχωρήσει έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων στο ελληνικό δημόσιο της καταβλήθηκε το 1993 αντίτιμο ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δραχμών! Τελικά οι "ιερές" μπίζνες έχουν "ευλογημένα" κέρδη...

Παρατίθεται απόσπασμα από τα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1 της 28ης Ιουνίου και του ΣΚΑΪ της 29ης Ιουνίου.

Παρατίθεται απόσπασμα από τα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1 της 28ης Ιουνίου και του ΣΚΑΪ της 29ης Ιουνίου. (newstime)

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Φερόμενη γνωμοδότηση ΕισΑΠ για άρση απορρήτου σε blogs

Φέρεται ότι ο ΕισΑΠ γνωμοδότησε πως η ταυτότητα των ανώνυμων bloggers δεν καλύπτεται από το απόρρητο των επικοινωνιών, επειδή τα blogs είναι μέσα δημόσιας έκφρασης, άρα τα στοιχεία τους είναι ήδη αναρτημένα στο διαδίκτυο και επομένως χωρίς κάλυψη από το απόρρητο.

Update: Γενικότερα ο κ. Σανιδάς φέρεται να υποστηρίζει στη Γνωμοδότησή του ότι δεν υπάρχει καν προστασία απορρήτου στο Διαδίκτυο! Ότι δηλαδή καθένας έχει δικαίωμα να βλέπει τα mail μας, να μπαίνει στους υπολογιστές μας κλπ. Ενώ ο ίδιος ο Ποινικός Κώδικας ορίζει σαφέστατα ότι οι πράξεις αυτές είναι εγκληματικές!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία: η επικοινωνία μέσω Διαδικτύου δεν εμπίπτει στο απόρρητο των επικοινωνιών!!!

Το απόρρητο των επικοινωνιών καταλαμβάνει όμως και τα "εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας", δηλαδή όχι μόνο το περιεχόμενο (στη συγκεκριμένη περίπτωση το "περιεχόμενο" της επικοινωνίας είναι πράγματι δημοσιευμένο). Στα "εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας" περιλαμβάνεται κάθε δεδομένο που χρησιμοποιείται για την τεχνική επίτευξη μιας επικοινωνίας: από τις διευθύνσεις που αναγράφονται σε έναν φάκελο παραδοσιακού ταχυδρομείου, μέχρι τον αριθμό της καλούσας γραμμής που φαίνεται λόγω "αναγνώρισης κλήσεων" στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου, όσο και το IP number και τα ψηφιακά "ίχνη" που οδηγούν στην ταυτοποίηση blogger με το εξοπλισμό που χρησιμοποιεί για την πρόσβαση στο Διαδικτυο.

Το γεγονός ότι τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του απορρήτου των επικοινωνιών και της προστασίας προσωπικών δεδομένων έχει ήδη κριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ίδια τη θέσπιση της Οδηγίας 2006/24 (υποχρεωτική διατήρηση εξωτερικών στοιχείων επικοινωνίας, με πλήρεις εγγυήσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων), αλλά και τη θέσπισης της Οδηγίας 2002/58, η οποία επιβάλλει στα κράτη μέλη να μεριμνούν για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, τηρώντας κατά το δυνατό την αρχή της ανωνυμίας του χρήστη (βλ. τις σχετικές διατάξεις της Οδηγίας στην ανάλυση για το νομοσχέδιο των καρτοκινητών, σημείο 3.1.9).

Το γεγονός ότι ο IP Number εμπίπτει στην έννοια των "δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα" έχει επιβεβαιωθεί από πρόσφατη γνωμοδότηση 4/2007 της Ομάδας του άρθρου 29 της Οδηγίας 95/46 (εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών ανεξάρτητων Αρχών Προστασίας Δεδομένων), βλ. 20.

Το γεγονός ότι γενικά τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας εμπίπτουν στην έννοια της προστασίας του απορρήτου έχει επιβεβαιωθεί από την Γνωμοδότηση 1/2005 της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Στην γνωμοδότηση αυτή αναφέρεται πλήθος Βουλευμάτων βάσει των οποίων κρίθηκε ότι τα εξωτερικά στοιχεία επικοινωνίας εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου (Βούλευμα 3998/2004 Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών, Βούλευμα 3440/2004 Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών, Βούλευμα 347/2004 Συμβουλίου Πλημ/κών Χανίων, Βούλευμα 26/2004 ΣυμβουλίουΠλημ/κών Καστοριάς, Βούλευμα 1208/2004 Συμβουλίου Πλημ/κών Θες/νίκης, Βούλευμα 2657/2004 Συμβουλίου Εφετών Αθηνών).

Αυτό σημαίνει ότι η διάθεση των στοιχείων για την ταυτοποίηση bloggers επιτρέπεται μόνο με τους όρους που επιβάλλει το άρθρο 19 του Συντάγματος: απόφαση δικαστικής αρχής + ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα ή λόγοι εθνικής ασφάλειας.

Τα "ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα" που επιτρέπουν την άρση του απορρήτου έχουν εξειδικευθεί με το Ν.2225/1994 και είναι συγκεκριμένα κακουργήματα (δείτε ποια είναι αυτά στο σχετικό άρθρο της Έλενας Σπυρoπούλου).

Επομένως, οποιαδήποτε άλλη αστυνομική διαδικασία διερεύνησης και χρήσης δεδομένων που οδηγεί στην άρση της ανωνυμίας, αποτελεί παρανόμως ληφθέν αποδεικτικό μέσο και σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 3 του Συντάγματος:

Απαγορεύεται η χρήση αποδεικτικών μέσων που έχουν αποκτηθεί κατά παράβαση του άρθρου αυτού (απόρρητο επικοινωνιών), και των άρθρων 9 (ιδιωτική - οικογενειακή ζωή) και του άρθρου 9Α (προστασία προσωπικών δεδομένων).

Σχόλιο: "ΤΩΡΑ,ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΝΙΔΑΣ ΠΡΟΕΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΛΙΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ;;;; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΈΝΩΝ..." (ΠΡΕΖΑtv)


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Καταδίκη του πραξικοπήματος από ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και Νεολαία ΠΑΣΟΚ


*Σχόλιο:

Τόσο σε πολιτικούς αναλυτές, δημοσιογράφους, αλλά πολύ περισσότερο σε απλούς πολίτες, συζητιέται η πλήρης απουσία του ΠΑΣΟΚ από ένα τέτοιο σημαντικό διεθνές γεγονός.


Κύκλοι του Ε. Βενιζέλου (αλλά και κύκλοι του κ. Λοβέρδο, σκιώδη υπουργό Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ ), επισημαίνουν ότι σε ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός, που ανατρέπει την παγκόσμια διεθνή νομιμότητα, όφειλε να εκφράσει θέση ο πρόεδρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι όχι στέλεχος του κινήματος.


Κύκλοι του ΓΑΠ, επιρρίπτουν την ευθύνη στον κ. Λοβέρδο, που λόγω απουσίας του κ. Παπανδρέου στο εξωτερικό, όφειλε να διακόψει τις όποιες ασχολίες του και “διακοπές”.


Η πραγματικότητα είναι ότι αν δεν υπήρχε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής το κίνημα θα μπορούσε να ενταχθεί στην ίδια ομάδα με τη Ν.Δ. στο ευρωκοινοβούλιο… (σίβυλλα)


Σχόλιο:

Εμείς τα είχαμε γράψει, χθές:

Γιώργο Παπανδρέου, τώρα μπορείς άφοβα να πάρεις θέση, έτσι κι αλλιώς σε πρόλαβε η Ντόρα... (H E.E. καταδίκασε το πραξικόπημα στην Ονδούρα).

Νάσος

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Η κρίση του τύπου και ο τύπος της κρίσης



του Θεόδωρου Ε. Παντούλα, διευθυντή του περιοδικού manifesto

Πολύ μελάνι ξοδεύθηκε τον τελευταίο καιρό με αφορμή το αιφνίδιο κλείσιμο της εφημερίδος «Ελεύθερος Τύπος» και του ραδιοφωνικού σταθμού «City». Εκατοντάδες άνεργοι δημοσιογράφοι και κοπετοί για την κρίση του Tύπου, η οποία αποτελεί κρίση της Δημοκρατίας και άλλα ηχηρά παρόμοια. Κι επειδή έχασε η Βενετιά βελόνι, εκκλήσεις στο κράτος για να συνδράμει τους αναξιοπαθούντες δημοσιογράφους και να συντηρήσει άλλη μια προβληματική επιχείριση χάριν του … δημοσίου συμφέροντος.
Ας τα πάρουμε τα πράγματα με σειρά (θυμίζοντας ότι όχι μόνο δεν στηρίζαμε το, ολυμπιακών διαστάσεων, έγκλημα που έγινε με το πρόσχημα του 2004, αλλά σταθήκαμε με παρρησία απέναντι σε αυτό, στην εθνική ρεμούλα που το κάλυψε και στην οψίπλουτη κυρία που το ενορχήστρωσε).
Ένας ιδιοκτήτης – εκδότης ΜΜΕ δεν είναι φιλανθρωπικό σωματείο, είναι ένας επιχειρηματίας, που όταν ζημιώνεται από μια δραστηριότητα έχει κάθε δικαίωμα να την διακόψει, χωρίς βεβαίως να ζητήσει την άδειά μας. Η καταφυγή στα τροφαντά μαστάρια του κράτους με θαλασσοδάνεια, επιδοτήσεις, διαφημίσεις και γενικώς συναλλαγές κάτω από το τραπέζι είναι μια συνήθης πρακτική των ΜΜΕ που γίνεται ερήμην της κοινωνίας, η οποία καταβάλλει όμως το τίμημα τέτοιων πρακτικών, χωρίς βεβαίως να συναινεί σε αυτό.
Οι άνεργοι δημοσιογράφοι είναι άλλη μια επαγγελματική κατηγορία που έχει ανέργους. Γιατί θα πρέπει η Πολιτεία να λάβει μέριμνα για την επαγγελματική αποκατάσταση τους κι όχι, λόγου χάριν, για αυτή των οδοκαθαριστών; Αμφότεροι λειτούργημα δεν επιτελούν κατά την συνήθη μεγαλοστομία;
Από την άλλη δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι. Ούτε έχουν όλοι τις ίδιες απολαβές. Κάποιοι πριν βγουν στην ανεργία εργάσθηκαν με ετήσιες αποδοχές που αρκούν για να ζήσουν και τα εγγόνια τους. Μεγαλοστέλεχος μάλιστα της επιχείρησης, που έκλεισε, γράφτηκε ότι εργαζόταν με μηνιαίαιες αποδοχές 55.000 ευρώων. Κάντε το λογαριασμό: 55.000 Χ 3 χρόνια Χ 14 μισθούς= 2.310.000 (χωρίς να πρόκειται για τυπογραφικό λάθος). Είναι ξετσιπωσιά αυτός ο «εργαζόμενος» να αιτείται την συμπάθεια μιας κοινωνίας που τα φέρνει βόλτα με 700 ευρά τον μήνα. Είναι επίσης ξετσιπωσιά να ζητείται κοινωνική αλληλεγγύη για εργαζόμενους που ψωμίζονται σε 2-3 δουλειές ακόμα! Κοντά σε αυτούς είναι βαβαίως και οι δημοσιογράφοι με μπλοκάκι και χαμηλά έσοδα,οι οποίοι όπως όλοι οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι έχουν την συμπάθειά μας και την συνδρομή όσων έχουν τέτοια ευχέρεια, παρότι δεν θυμάμαι και πολλούς, πριν τις όψιγενείς πιρουέτες τους, να καταγγέλουν την γενναιόδωρη αδιαφάνεια που τους περιέθαλψε.
Τέλος είναι οι πομφόλυγες για τον τύπο και την δημοκρατία. Όσοι δεν θέλουμε να εθελοτυφλούμε γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα κατεστημένα ΜΜΕ ενημέρωσης δεν βρίσκονται στην υπηρεσία ούτε της ενημέρωσης ούτε της Δημοκρατίας. Βρίσκονται στην υπηρεσία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι ιδιοκτήτες τους κάνουν δουλειές χρησιμοποιώντας τα Μέσα ως πολιορκητικό κριό. Τα Μέσα συντηρούνται από την κρατική διαφήμιση, τις κρατικές επιδοτήσεις και τις έκνομες συναλλαγές με τις διάφορες εξουσίες. Πάντως όχι από τις πωλήσεις τους. Έτσι έχουμε το παράδοξο να υπάρχουν εφημερίδες οι οποίες κρέμονται στα περίπτερα όλης της χώρας αλλά πωλούν λίγες εκατοντάδες φύλλα τα οποία φυσικά δεν αρκούν όχι για μισθοδοσία, όχι για ενοίκειο, όχι για εκτυπωτικά έξοδα αλλά ούτε καν για το κόστος του χαρτιού! Αυτά είναι και γνωστά και εξόφθαλμα. Οι μόνοι που τα αγνοούν είναι οι υπηρεσίες οικονομικών ελέγχων που βρίσκουν φυσιολογική την ύπαρξη χρονίως ζημιογόνων εκδοτικών επιχειρήσεων.
Οι αναγνώστες τα υποπτεύονται ή τα γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά με αποτέλεσμα ο Τύπος κι εν γένει η δημοσιογραφία να έχουν απαξιωθεί στην συνείδησή τους. Οι πωλήσεις εφημερίδων λ.χ. έχουν μια πτώση της τάξεως του 90% σε σχέση με μια εικοσαετία πριν! Η πτώση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη εάν οι κυριακάτικες κυρίως εκδόσεις δεν λεηλατούσαν με τις αθέμιτες προσφορές τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους κι αν το καταναλωτικό κοινό δεν λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος αυτών των προσφορών.
Την πανθομολογούμενη από τους αναγνώστες ανυποληψία των Μέσων έρχονται να επιβεβαιώσουν τα ίδια τα Μέσα. Χάριν παραδείγμαστος και πάλι: με αφορμή τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακροπόλεως των Αθηνών διαβάσαμε σε τρεις από τις μεγαλύτερες κι εγκυρότερες -υποτίθεται- κυριακάτικες εφημερίδες ρεπορτάζ για την συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού με τον Έλληνα ομόλογό του. Η συνάντηση, ως γνωστόν, αναβλήθηκε στο παρά πέντε, οι εφημερίδες όμως είχαν έτοιμο ρεπορτάζ για την συνάντηση που ποτέ δεν έγινε! Ρεπορτάζ που αφορούσε σημαντικότατα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Οι μίσθαρνοι συντάκτες τους μάλιστα, πέραν της ανύπαρκτης είδησης, προχωρούσαν και σε αξιολόγηση της συνάντησης! Οι συντάκτες αυτών των ειδήσεων πιθανότατα είναι μέλη της, κατά τα λοιπά, λαλίστατης ΕΣΗΕΑ, που δεν βρήκε, απ’ ότι ξέρω, δυο λόγια καταδίκης για το όνειδος της προκάτ (sic) δημοσιογραφίας. Δεν μιλώ για το συγκεκρινένο ρεπορτάζ αλλά για την προκατασκευασμένη είδηση, την αργυρώνητη ενημέρωση, την εξωνημένη επιφυλλιδογραφία. Όλοι όσοι έχουμε περάσει από εφημερίδες γνωρίζουμε ότι διόλου σπάνια δεν είναι η κατασκευή ειδήσεων ή και η αποσιώπησή τους. Δεν έγινε ωστόσο ούτε μια διαγραφή, έστω μια παραίτηση για να σωθούν τα προσχήματα, για να επιδειχθεί τουλάχιστον ένας κάλπικος σεβασμός στον αναγνώστη των κάλπικων ειδήσεων. Μόνο αδιάντροπες και φαιδρές δικαιολογίες για την «συναδελφική» λωποδυσία των αγράμματων κονδυλοφόρων, των νοικιασμένων κοσμικών, των εξαγορασμένων συνειδήσεων, που παριστάνουν τους κήνσορες της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας.
Η δικαιολογία επίσης, ότι το διαδίκτυο προσφέρει δωρεάν ενημέρωση με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πωλήσεις των παραδοσιακών Μέσων δεν ευσταθεί διότι ο τύπος πέρασε αλώβητος από άλλους τεχνολογικούς νεωτερισμούς (ραδιόφωνο, τηλεόραση), των οποίων η χρήση μάλιστα δεν προϋπέθετε καμμιά δεξιότητα όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Γεγονός είναι ότι το διαδίκτυο προσφέρει δωρεάν δυνατότητες δημοσιογραφίας αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την κρίση του τύπου. Οι περισσότεροι ιστότοποι άλλωστε διαχειρίζονται από έναν – δυο ανθρώπους, που, ακόμη κι όταν είναι επαγγελματίες, εκ των πραγμάτων δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν το ευρύ φάσμα της επικαιρότητας. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών αποτελούν χώρους ανεξέλεγκτης εκτόνωσης των επίδοξων και συχνά ανώνυμων συντακτών τους κι όχι χώρους υπεύθυνης και σοβαρής ενημέρωσης.
Εν κατακλείδι η κρίση του τύπου οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην υποχώρηση της πραγματικής δημοσιογραφίας και θα ξεπεραστεί μόνον όταν αυτή επιστρέψει. Κι επειδή ο χώρος είναι γεμάτος τσιράκια που παριστάνουν τους κολαούζους να θυμίσουμε –επειδή εσχάτως και αυτό έχει ξεχαστεί- ότι δουλειά της δημοσιογραφίας είναι ο έλεγχος της εξουσίας κι όχι ο συναγελασμός της με αυτήν.
Αυτή η δημοσιογραφία δεν μπορεί να είναι άτιμη, δηλαδή δωρεάν, γιατί εάν είναι δωρεάν θα είναι υποκείμενη στις ορέξεις των διαφημιστών και εξαρτώμενη από τους διαφημιζόμενους. Θα έχει αντίτιμο το οποίο θα το καταβάλουν οι αναγνώστες της. Οι αναγνώστες που αναζητούν ανεξάρτητη και έγκυρη ενημέρωση. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και σε αυτούς λογοδοτούμε. Σε κανέναν άλλον.
Υ.Γ. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και στον χώρο της τηλεόρασης όπου ιδιώτες χρησιμοποιούν χωρίς άδεια δημόσιες συχνότητες χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο στις παράνομες επιχειρήσεις τους.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ονδούρα.


Αθήνα, 29 Ιουνίου 2009




Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα το πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του Προέδρου Jose Manuel Zelayα στην Ονδούρα καθώς και τον βίαιο εξορισμό του από τη χώρα, απαιτώντας την επιστροφή της Δημοκρατίας και της Συνταγματικής νομιμότητας στην πολύπαθη αυτή χώρα της Κεντρικής Αμερικής.


Ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα δημοκρατικά κράτη, οργανώσεις και κινήματα στο διεθνές επίπεδο και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα καταδικάσει και δεν θα αναγνωρίσει την όποια «κυβέρνηση» ανδρείκελων προκύψει από την διασάλευση της Δημοκρατίας.


Απαιτούμε την άμεση επιστροφή του Προέδρου Zelaya στην Ονδούρα και στο Προεδρικό του αξίωμα

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τους πραξικοπηματίες και τον αυτονόητο σεβασμό της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας


Καλούμε τους διεθνείς θεσμούς και οργανώσεις, τις προοδευτικές πολιτικές Νεολαίες της Ελλάδας και διεθνώς, πέραν της καταδίκης, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα αναλάβουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι αναγκαία για την ανάδειξη του πραξικοπήματος, που θυμίζει αλήστου μνήμης γεγονότα της εποχής των «μπανανιών» στην Κεντρική και Λατινική Αμερική.


Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, πιστή στις αρχές και τις αξίες της, πιστεύει ότι η Δημοκρατία είναι ο μόνος δρόμος για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση, την προσωπική και συλλογική ευημερία και την Πρόοδο.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Σταματήστε τον εξευτελισμό του! Δεν ανήκει σε κανέναν σας, αλλά στο λαό και τη δημοκρατική αριστερά!


Διαβάζουμε στο καλό και έγκυρο “ΠΡΕΖΑ TV”, μεταξύ άλλων:
«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ DEREE COLLEGE... ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ Ο ΜΙΚΗΣ, Ή ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΑΜΕΡΙΚΗ...
H απόφαση του Σχολείου σας να με τιμήσει αναγορεύοντάς με επίτιμο διδάκτορά του με συγκινεί και με τιμά βαθύτατα, γι’ αυτό σας ευχαριστώ θερμά.
Πρώτον γιατί το Κολλέγιό σας αποτελεί πρότυπο στη χώρα μας στην υπηρεσία της αγωγής, της μάθησης και της πολιτιστικής καλλιέργειας των νέων μαθητών και…
(η συνέχεια στο “ΠΡΕΖΑ TV”)».

Είπαμε, προς τιμή του μεγάλου μας Μίκη, να “ξεχάσουμε” τα περί γενίτσαρων της ΚΝΕ, το 1989*… παλιά ξινά σταφύλια, νερό κι αλάτι…
Όμως, θυμηθήκαμε όταν τον έκανε υπουργό του ο εφιάλτης της δημοκρατίας και της αποσταCiaς... σκεφτήκαμε: μήπως κάποιοι κοντά του πρέπει να τον μαζέψουνε λίγο; Ή να μαζευτούνε οι γύρω του, που πιθανόν ν’ αναζητούν κάποια χορηγία…
Δεν είναι κρίμα για την υστεροφημία του και τους αγώνες του να κατρακυλάει, ή να τον σπιλώνουν, για ακόμη μια φορά;
Μήπως -αν δεν είναι αυτές οι δηλώσεις δικές του- έχουν κάποια ευθύνη οι πραγματικοί συντάκτες-υποβολείς του κειμένου του;
Είμαστε σκληροί, αδιάλλακτοι, ασεβείς, απέναντι σε έναν πραγματικά μεγάλο καλλιτέχνη της πατρίδας μας;
Δεν νομίζουμε, είμαστε κατηγορηματικοί και δίκαιοι!

Ας δούμε τι κατέθετε περί «τρομοκρατίας» στις 4 Οκτώβρη 1989 και μάλιστα ενυπογράφως:
Νομίζουμε και επιμένουμε: οι δικοί του άνθρωποι οφείλουν να τον προστατεύσουν κι όχι να «επενδύσουν» στον πραγματικά μεγάλο καλλιτέχνη της Ελλάδας.
Κι αν αυτά δεν γραφτούν σε ένα μικρό, ασήμαντο τυχαίο blog -με την ελπίδα κάποιος να του τα μεταφέρει-, τότε θα σημαίνει ότι κι εμείς συναινούμε στον εξευτελισμό του μεγάλου ΜΙΚΗ!
Εμείς δεν θα γίνουμε γλείφτες, αρεστοί στις ελίτ των αυλών και αυλικών κανενός!
Ελήφθη;

Για την ιστορία, ας δούμε μια «κηλίδα» του μεγάλου Μίκη (στις παρακάτω σελίδες, με ένα κλικ για μεγέθυνση)*, όταν υπουργός του Μητσοτάκη, κατηγορούσε ως τρομοκράτη τον Ανδρέα Παπανδρέου -μάλιστα τις δύσκολες ώρες για τον ηγέτη και τη δημοκρατία-, κι ας το σκεφθούν όσοι είναι κοντά του…

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις ...
(Κωνσταντίνος Καβάφης)

Σχόλιο: Άλλο μουσική και αγωνιστής και άλλο πολιτικός Ο.Φ.Α...

θυμίζουμε και εμείς το περιβόητο :

Το σκεπτικό, το εξηγεί ο ίδιος ο Μίκης, στο βιβλίου του καθηγητή Παύλου Πετρίδη «Ο πολιτικός Θεοδωράκης 1940-1996», που ακόμη αφηγείται τις εντυπώσεις του για την πρώτη συνάντησή του με τον Καραμανλή, αλλά και πως ερμηνεύθηκε η δήλωσή του «Καραμανλής ή τανκς», που είχε κάνει πάταγο στο πρώτο μεταπολιτευτικό διάστημα.

Είπαμε ανοχή... αλλά και η ιστορική αλήθεια είναι αμείλικτη...

Νάσος
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Το χλιμίτρισμα του Αλογοσκούφη και τo λιβάνισμα των ΜΜΕ


Στη λαϊκή ελληνική παράδοση το άλογο έχει συνδεθεί με πλήθος από δοξασίες. Όπως για παράδειγμα αν το άλογο χλιμιτρίζει στον ύπνο του θα πεθάνει τ΄ αφεντικό του ή, ανάλογα με το χλιμίτρισμα, προαναγγέλει τη μεταβολή του καιρού. Στην προκειμένη περίπτωση το χλιμίτρισμα του Αλογο-σκούφη με το καινούργιο του βιβλίο ίσως προαναγγέλλει τον πολιτικό θάνατο του Πρωθυπουργού και πρώην αφεντικού του, και πάντως οπωσδήποτε σηματοδοτεί την μεταβολή του πολιτικού καιρού.

Όταν ο περί ου ο λόγος συγγραφέας ήταν «τσάρος» της Ελληνικής, κατ’ ευφημισμόν, Οικονομίας, πολλοί τον είπαν και Αλογομούρη.Όμως εγώ δε συμφωνούσα με το ψευδώνυμο διότι η παρομοίωση υποτιμά το υπερήφανο και ευφυέστατο υποζύγιο – παρότι ά-λογο – και δίνει πόντους σε κάποιον που απλά καλυπτόταν με σκούφια αλόγου για να περάσει τα αλογοπρόσαλλα μέτρα υπονόμευσης της Οικονομίας. Οι καιροί στην πολιτική, όμως, αλλάζουν – προς το χειρότερο δυστυχώς πάντα – αλλά τα ατροφικά μυαλά αλογομούρηδων δεν αλλάζουν. Κι έτσι φτάσαμε στο ηχηρό χλιμίτρισμα του πρώην τσάρου της «Οικονομίας», ο οποίος με το βιβλίο που θα παρουσιάσει απόψε στη «Μεγάλη Βρετανία» με τον αμφίσημο τίτλο «Η Ελλάδα μετά την κρίση», χαστουκίζει μ’ ευγνωμοσύνη τον Πρωθυπουργό και επί δεκαετία συνεργάτη του Κ. Καραμανλή.

Έσπευσαν λοιπόν όλοι οι "έγκριτοι" δημοσιογράφοι των ΜΜΕ (Μέσων Μαζικής Εκθεμελίωσης) να εκθειάσουν το βιβλίο του κ. καθηγητή (οι καθηγητές μας βουλιάξανε: Σημίτης, Αλογοσκούφης, Παυλόπουλος) και να του αφιερώσουν βαρυσήμαντα άρθρα, γλείφοντας εκεί που πρώτα έφτυναν, κατά πως είναι τα α-ήθη έθιμα της δημοσιοκαφρίλας και της πολιτικής αλητείας στο καταρρακωμένο από δαύτους Ελλαδιστάν. Βλέπετε, εν παντί καιρώ και τόπω επαληθεύεται το αξίωμα: «Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου». Και ποιος είναι ο εχθρός των "προοδευτικών" ΜΜΕ τούτη τη στιγμή; Μα ο Καραμανλής φυσικά, κι ας είναι πεσμένος κατά γης και πληγωμένος. Εδώ συμβαίνει εκείνο που λέει ο λαός, «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται», ακόμη κι ο Καρατζαφέρης της ίδιας "πολυκατοικίας"!

Το σπουδαιογελοίο της υπόθεσης είναι ότι στη χώρα που οι πολιτικοί έχουν προ πολλού πτωχεύσει από κοινό νου, ήθος, τσίπα και φιλότιμο, όλοι οι Υπουργοί που, όταν ήταν εν ενεργεία, με την ανεύθυνη και κοντόφθαλμη πολιτική τους, έσπρωξαν την οικονομία της χώρας μερικά σκαλοπάτια πιο κάτω στο γκρεμό προς τη χρεοκοπία, όταν βρίσκονται εκτός κυβέρνησης, ω του θαύματος, ανακαλύπτουν όλες τις λύσεις! Αν αυτό δεν είναι γελοίο, τότε η λέξη έχει χάσει το νόημά της σήμερα. Κι αν δεν είναι γλοιώδες και ανέντιμο τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης, που τον κατακεραύνωναν για κάθε οικονομικό μέτρο και νομοσχέδιο που ψηφιζόταν, να δίνουν τώρα προσοχή στο βιβλίο ενός αποτυχημένου πρώην υπουργού, τότε εγώ που το βλέπω έτσι ίσως έχω πολιτικό αστιγματισμό.

Με το άρθρο τούτο ας μη νομιστεί, παρακαλώ, πως προσπαθώ να υπερασπιστώ τον Κ. Καραμανλή. Απλά δεν αντέχω τα παράξενα και νιώθω την ανάγκη να τα στηλιτεύσω. Δε γνωρίζω τι γράφει το βιβλίο του κ. Αλογομούρη - συγνώμη, Αλογοσκούφη εννοούσα - κι ούτε ενδιαφέρομαι να μάθω. Δεν περιμένω καμία σωστή πρόταση εξόδου την κρίση από έναν αποτυχημένο πρώην Υπουργό Οικονομίας, ο οποίος κατά την πενταετή θητεία του συσσώρευσε κι άλλα ελλείμματα στη χώρα, ευεργετώντας το κεφάλαιο, π.χ., με την κατάργηση του φόρου της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, βάζοντας δήθεν στη θέση του τα ψίχουλα του ΕΤΑΚ.

Την περασμένη εβδομάδα ήλθε στην αντίληψή μου μια ειδοποίηση της εφορίας για πληρωμή του ΕΤΑΚ για 13 ακίνητα στην Αθήνα που έχει στην κατοχή του ένας Έλληνας κάτοικος του εξωτερικού. Το γελοίο ποσόν που τον καλούσε η εφορία να πληρώσει ήταν μόλις 600 ευρώ! Για την τεράστια αυτή περιουσία, αν ήταν στην Αγγλία, π.χ., θα πλήρωνε Council Tax πάνω από 25 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με την έρευνα που έκανα. Κάτι τέτοια ευεργετικά για το σινάφι του σκαρφιζόταν ο κ. Αλογοσκούφης όταν ήταν τσάρος της Οικονομίας, όπως ήταν η κατάργηση του φόρου κληρονομίας και γονικής παροχής (δείτε παλιότερο άρθρο μου εδώ), και η κατάργηση του φόρου 10% επί των μισθωμάτων της εκκλησιαστικής περιουσίας. Να θυμίσουμε ότι λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του έτους 2004, το ΠΑΣΟΚ κατάργησε το φόρο 35% επί των ακαθαρίστων εσόδων της Εκκλησίας. Βλέπετε, όλοι θέλουν να χαϊδεύουν στο μαλακό υπογάστριο την Εκκλησία του Μαμμωνά..

Έχει λοιπόν το δικαίωμα ο κύριος αυτός να ομιλεί; Εάν τον πίεσε ο Κ. Καραμανλής να πάρει μέτρα με τα οποία δε συμφωνούσε, ή αν τον εμπόδισε να πάρει άλλα που αυτός έκρινε επιβεβλημένα για το καλό της Οικονομίας της χώρας, τότε όφειλε να παραιτηθεί και να καταγγείλει τον κ. Καραμανλή στον ελληνικό λαό, αντί να βγει εκ των υστέρων, μετά από πέντε χρόνια θητείας στο αμαρτωλό Υπουργείο, και ν’ αδειάζει τον Πρωθυπουργό και επί δεκαετία φίλο και συνεργάτη του. Κι όμως, κατά την αποκαθήλωσή του από το Υπ.Ο.Ο. στις 8 Ιανουαρίου 2009, είχε πει: «Παραμένω στρατιώτης της παράταξης και θιασώτης του κυβερνητικού έργου»! (Το ΒΗΜΑ)

Στρατιώτης και θιασώτης, λοιπόν, ήταν κάποτε ο δικός σας! Μεγάλες κουβέντες αυτές, όπως μεγάλη είναι και η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός του πρώην Υπουργού. Όμως τότε που έβρεχε ήθος οι πολιτικοί μας δυστυχώς κρατούσαν ομπρέλες… Πάντως, η παράγραφος του βιβλίου που άρεσε πολύ στα ΝΕΑ είναι: «Χρειάζεται πρώτα απ΄ όλα ηγεσία. Αποφασισμένοι πολιτικοί, που χωρίς φοβικά σύνδρομα, ιδεοληψίες και εξαρτήσεις θα αναλάβουν να πείσουν, να ερμηνεύσουν και τελικά να υλοποιήσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.»

Φοβικός, λοιπόν, μας προέκυψε συν τοις άλλοις ο Πρωθυπουργός! Λέτε ο κ. Αλογοσκούφης να προαλείφεται για “αποφασισμένος” αυριανός ηγέτης της ΝΔ; Πω, πω πω! Ανατριχιάζω μόνο που σκέπτομαι ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Βρε ποια βρώμικα κέντρα τον προωθούν αυτόν και τον Υπουργό Ανάπτυξης (από την ανάποδη) Κωστή Χατζηδάκη που θα συμμετέχει, λέει, στο πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου του “θαλερού” πολιτικού; (Δείτε εδώ)

Έγραψε και το άλλο ο κ. Αλογοσκούφης: «Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να κυβερνούν και όχι για να διαχειρίζονται τον πολιτικό χρόνο, αναζητώντας ευκαιρίες για εκλογικούς ή άλλους αιφνιδιασμούς». Έλα ντε! Αυτό λέω κι εγώ. Εσύ, όμως, πότε το ανακάλυψες κυρ Γιώργο μου; Βρε λέτε να διαβάζει κάποιους bloggers και να ξύπνησε; Και συνεχίζει ο συγγραφέας : «Χρειάζεται ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ήπιας προσαρμογής όσο διαρκεί η κρίση και αποφασιστικής προσαρμογής όταν η διεθνής κατάσταση βελτιωθεί. Αυτά όμως θα πρέπει να ανακοινωθούν με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες από σήμερα...» Κοιτάξτε να δείτε πόσο καλά γνωρίζει το φάρμακο ο κ. Αλογοσκούφης! Είμαι σίγουρη πως αν ξανανέβαινε στην καυτή καρέκλα του ΥΠ.Ο.Ο. θα ξέχναγε τη συνταγή πάραυτα. Ανάλγητη Δημοκρατία, κοινώς Ασυδοσία, πώς μας τυραννάς!

Και συμπλήρωσε ο κύριος καθηγητής: «Είναι σαφές ότι η επιλογή των επιμέρους παραμέτρων της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι υπόθεση της χώρας μας και όχι της Επιτροπής ή του Συμβουλίου». Αυτό άρεσε πολύ στο Μικροπολιτικό της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ που σχολίασε: «ΜΕ ΑΠΛΑ λόγια, ο Καραμανλής θα έπρεπε να βγει και να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η οικονομική πολιτική του αντί να παίζει κρυφτούλι με τις Βρυξέλλες και να ροκανίζει τον πολιτικό χρόνο.» Δηλαδή οι κατόπιν εορτής αφορισμοί του κ. Αλογοσκούφη αποκτούν πια ισχύ ευαγγελικών ρήσεων! Πότε άραγε τα έμαθε αυτά ο κύριος καθηγητής; Στους πέντε μήνες που βρίσκεται εκτός κυβέρνησης;

Επαναλαμβάνω, όμως, εκείνο που με αηδιάζει περισσότερο είναι το λιβάνισμα των ΜΜΕ, που παραχώρησαν στον κ. Αλογοσκούφη τόσο γρήγορα δωρεάν συγχωροχάρτι για όσα έκανε και δεν έκανε στο ΥΠ.Ο.Ο. Κι αυτό ξεσκεπάζει για άλλη μια φορά και το δικό τους καιροσκοπισμό και διαπλοκή με την πολιτική ηγεσία της χώρας…

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"