Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ.

.
Η συντακτική μας ομάδα, αποφάσισε να δώσει βήμα στους αναγνώστες του ιστοχώρου "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ", με νέα θεματική:

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ.

Τα σχόλια επώνυμων αναγνωστών ή συναδέλφων bloggers, που μας ασκούν καλόπιστη κριτική θα γίνεται σε νέα ανάρτηση στη παραπάνω θεματική. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι πολλές και σημαντικές τοποθετήσεις ή κριτικές "χάνονται" σε ενδιάμεσες αναρτήσεις των σχολίων του blog.

Την ιδέα μας έδωσε η καλή μας αναγνώστρια ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και της απαντήσαμε με νέα ανάρτηση: "Απαντούμε σε καλόπιστη κριτική αναγνώστριας"

Στον ανοικτό διάλογο με τους αναγνώστες μας η δεύτερη δημόσια απάντηση σε σχόλιο στην ανάρτηση "Επιστολή προς τους (εναπομείναντες) συντρόφους μου στο Ε.Α.Ρ." :
EGERSIS είπε...
ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΩΤΑΩ. ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΩ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑΛΑΧΘΗΚΕ. ΑΛΛΟΣ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΔΕ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΣΕ ΜΑΤΑΝΤΖΗ, ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΚΑΙ ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ (ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΦΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ) ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
(ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΙ).
Αγαπητέ συνάδελφε του πολύ καλού ιστοχώρου "ΕΓΕΡΣΙΣ". Σε ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνεις για να τοποθετηθούμε πολιτικά.

Πολιτικά και ΟΧΙ κομματικά. Για μας τα κόμματα έχουν ξεπεραστεί.

Έχουμε γράψει σχετικά: "...Το θέμα του κομματισμού στην Ελλάδα αρχίζει από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους. Είναι η κακοδαιμονία που μας βαρύνει όλους μας και ειδικότερα αυτούς που υποτίθεται μας κυβερνούν σωστά..." με αφορμή ένα πολύ καλό άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη:

"Οι τέσσερις εποχές των κομμάτων και το κομματικό κίνημα του ΠΑΣΟΚ."

Εκεί έχουμε ασκήσει καλόπιστη κριτική στο ΠΑΣΟΚ και δυσαρεστήσαμε ίσως τον πρόεδρο και κάποιους "φίλους" και στελέχη του κομματικού μηχανισμού.

ΔΕΝ έχουμε ποτέ κρύψει ότι είμαστε με το πολιτικό Κίνημα που ιδρύθηκε στις 3 του Σεπτέμβρη 1974:"Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι πολιτικό Κίνημα που αγωνίζεται για τους ακόλουθους στόχους: ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ".

Αγωνιζόμαστε για αρχές και θέσεις που έχουν καταγραφεί στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ.
Ιδρυτική Διακήρυξη Βασικών Αρχών και Στόχων - Καταστατικό
Το να δημιουργούνται κάθε τόσο κομματικοί σχηματισμοί τάσεις και ατομικές κινήσεις είναι ανεκτό για μας αλλά ΟΧΙ το ζητούμενο αλλά ούτε και το επιδιωκόμενο.

"Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον ίδιο το Λαό της χωρίς ξένες εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις για μια κοινωνία δίκαιη, όπου θα σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η αποξένωσή του από το προϊόν του μόχθου του· για έναν άνθρωπο, που θα ολοκληρώνεται πνευματικά και πολιτιστικά και θα αναπτύσσει δημιουργικά τις πρωτοβουλίες του σε μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση. Το όραμα αυτό αλλά και η πορεία για την εκπλήρωσή του προσδιορίζουν την ιδεολογία και τη φυσιογνωμία του ΠA.ΣO.K."
(1981: Συμβόλαιο με το Λαό)

Σε μια αστική δημοκρατία όλα είναι επιτρεπτά και σεβαστά. Το θέμα είναι οι πολιτικές και ΟΧΙ τα πρόσωπα. Αυτό υπηρετούμε και για αυτό υπάρχουμε ως ιστοχώρος.

Νάσος Ζαγγογιάννης.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.