Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Άραγε γιατί γελά ο κ. Δρούτσας πρώτος; Μήπως εννοεί ότι ο τελευταίος γελάει καλύτερα; (ή του εξηγεί ότι "κατάλαβε" τις ανοησίες Πάγκαλου;)

Στα απομνημονεύματα του,[1] ο Τσολάκογλου γράφει: «Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος: Ή ν' αφήσω να συνεχισθη ο αγών και να γίνη ολοκαύτωμα ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατου ν' αναλάβω την πρωτοβουλίαν της συνθηκολογήσεως... "Τολμήσας" δεν υπελόγισα ευθύνας... Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημά μου. Τουναντίον αισθάνομαι υπερηφάνειαν.»

Η δια-κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου κατάφερε το εξής απίθανο: Η κριτική να έχει χάσει το νόημά της!!!
Τι να πεις και τι να γράψεις, ο άνθρωπος έχει χάσει τη μπάλα. 

Γνωρίζω ότι αυτό είναι σκληρό για έναν άνθρωπο που προεκλογικά είχε τη στήριξη όλων μας, όπως και ο προκάτοχός του το 2004 (εκτός του σκληρού ΠΑΣΟΚ).  Έχουμε γράψει αρκετά αλλά ο λαός μας βρίσκεται σε πολιτική σύγχυση, είναι ένα νέο "πολιτικό ερωτικό σύνδρομο" που αφορά τις δύο άνυδρες πολιτικές επιλογές, Καραμανλή - Παπανδρέου. 

Είναι κάτι παραπάνω από μία ερωτική απογοήτευση, που έχει μετατρέψει τον μεν Κωστάκη από τον  ιδανικό πολιτικό άνδρα σε ένα παχύδερμο αδιαφορίας και εμπαιγμού του ελληνικού λαού και τον δε Γιωργάκη σε δολοπλόκο με την υπόγεια διαδρομή του παπατζή ψεύτη, του χωρίς φειδώ  ξεπουλήματος της πατρίδας μας, που ακόμη και ο περιβόητος Τσολάκογλου ωχριά και φαντάζει να έχει διαπράξει ένα απλό πταίσμα συναίνεσης υπό καθεστώς κατοχής όπλων.

Ο πρώτος αφέθηκε σε έναν εσωτερικό αυτόματο πιλότο και στα εγχώρια λαμόγια, ο δε δεύτερος έκανε το ακριβώς αντίθετο, θεώρησε ότι μία ξένη κατοχή με τρόικα και μεταγραφές από εξωτερικό θα είναι η "κάποια λύσις".
Κοινή η ανικανότητα και των δύο, αν και χρησιμοποίησαν αντιδιαμετρικές μεθόδους, χωρίς ουσιαστικές πολιτικές με κέντρο τον άνθρωπο και το καλό της κοινωνίας. Βασίστηκαν ο μεν πρώτος σε φίλους,  που αποδείχθηκαν άφιλοι λυκόφιλοι, ο δε άλλος πούλησε ένα ολόκληρο κίνημα και ένα έμπειρο στελεχιακό δυναμικό, με κοινωνικούς αγώνες και έντιμη πολιτική ιστορία και κράτησε δύο υπέρβαρα πολιτικά βαρίδια, κρατώντας πολιτικάντηκες ισορροπίες ανοχής, ενώ κατά άλλα έφτιαξε μία νέα ομάδα με ξένους παίχτες... κάτι σαν μια "κυβέρνηση ΠΑΕ".


Κράτησε λέει το Υπουργείο Εξωτερικών και τοποθέτησε κάποιον Δρούτσα, αναπληρωματικό παίχτη στη ΠΑΕ. Αυτός ο άνθρωπος είναι για μόνιμος στον πάγκο!!!

Παρακολουθήστε τον παρακάτω διάλογο (περί: "Στην πραγματικότητα η θάλασσα του Αιγαίου είναι το κοινό μας σπίτι") τη στιγμή που υπάρχει το θέμα με τις ανοησίες Πάγκαλου (σχετική ερώτηση "το ζήτημα του καθορισμού της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας " ΕΔΩ)

Νάσος

ΥΣ: Το παρακάτω δημοσίευμα από το ana-mpa είναι από μόνο του μία ωραία κριτική, αναφέροντας μόνον τους διαλόγους , τι παραπάνω να προσθέσουμε εμείς στο άδειασμα πολιτικής και τις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιεί ένας  παμπόνηρος διπλωμάτης τούρκος υπουργός εξωτερικών σε έναν απροπόνητο παίχτη του πάγκου;

 Φιλική συνάντηση και γεύμα είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη Ρόδο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με τον Τούρκο υπουργό των Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Ο Δ. Δρούτσας και ο ευρισκόμενος στη Ρόδο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης παρέθεσαν γεύμα στον Τούρκο υπουργό και στα μέλη της οικογενείας του σε ταβέρνα της Παλιάς Πόλης.

    Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Δ. Δρούτσας ανέφερε:

    «Καλωσορίζω τον κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα, στη Ρόδο. Όπως γνωρίζετε, βρίσκομαι στη Ρόδο, καθ' οδόν για το Καστελόριζο και είναι μια ευτυχής σύμπτωση ότι και ο κ. Νταβούτογλου βρίσκεται οικογενειακώς στην περιοχή και όταν επικοινώνησε μαζί μου και πρότεινε να συναντηθούμε, ασφαλώς με χαρά δέχτηκα. Είναι πάντα ενδιαφέρουσες οι συναντήσεις με τον κ. Νταβούτογλου και νομίζω είναι και πολύ θετικό ότι είναι εδώ και ο υφυπουργός τουρισμού, ο κ. Νικητιάδης, ότι κατάφερε να βρίσκεται σήμερα μαζί μας κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για θέματα τουρισμού, που είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την περιοχή που βρισκόμαστε. Για άλλη μια φορά, Αχμέτ, να σε καλωσορίσω θερμώς, εδώ, στη Ρόδο».

    Εξ άλλου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε:

    «Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για εμένα να είμαι στη Ρόδο σήμερα. Συναντιέμαι με το Δημήτρη και τον υφυπουργό Τουρισμού, τους δύο πολύ καλούς μου φίλους. Συναντιόμαστε σαν οικογένειες. Στην πραγματικότητα η θάλασσα του Αιγαίου είναι το κοινό μας σπίτι και όταν ήμουν στο Μποντρούμ (σ.σ. Αλικαρνασσό) τηλεφώνησα στο Δημήτρη για το αν θα ήταν δυνατόν να συναντηθούμε στη Ρόδο. Αυτός ευγενικά δέχτηκε να συναντηθούμε και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Είμαστε σαν μία οικογένεια, Τούρκοι και Έλληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά, την ίδια τουριστικό περιβάλλον και μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά».

    Ο δε υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης ανέφερε:

    «Καλωσορίζω τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Ως υφυπουργός Πολιτισμού -Τουρισμού, αρμόδιος για τα θέματα του τουρισμού, όταν έρχεται ένας τόσο υψηλός επισκέπτης, είναι για μας χαρά να τον υποδεχόμαστε, να τον καλωσορίζουμε στην περιοχή μας, ιδίως μάλιστα αυτή την περίοδο που έχουμε χαράξει έναν σχεδιασμό μίας κοινής πολιτικής, που αφορά και τον τουρισμό και που πιστεύουμε ότι μπορεί να αποβεί σε όφελος και των δύο λαών μας. Τον καλωσορίζω, λοιπόν, του εύχομαι καλή διαμονή και θα είναι ευπρόσδεκτος στα νησιά μας».

    Ο Τούρκος υπουργός έφθασε στο νησί στις 12 το μεσημέρι με την θαλαμηγό Sea wind από την Αλικαρνασσό όπου βρισκόταν για διακοπές, με μέλη της οικογενείας του.

    Τον κ. Νταβούτογλου υποδέχθηκαν στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου ο δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου και ο αντινομάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, που τον καλωσόρισαν στο νησί και αντήλλαξαν μαζί του αναμνηστικά δώρα. Ο Α. Νταβούτογλου ζήτησε και επισκέφθηκε το τέμενος του Μουράτ Ρέις που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.