Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πομπηία: Μπαρ, καφετέριες και καντίνες με «βρώμικο». Τα πορνεία ήταν αξιοθέατα και το κρασί «χτύπαγε» στο κεφάλι. Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τη ζωή στην αρχαία Ιταλία...


Σεξ και πορνεία με τοιχογραφίες...
Η Πομπηία ήταν μία ανθηρή πόλη στη Νότια Ιταλία, κοντά στη σημερινή Νάπολη. Θάφτηκε με την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ και ανακαλύφθηκε στα μέσα του 18 ου αιώνα με την αρχαιολογική σκαπάνη.
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά αρχαιολογικά αξιοθέατα, επειδή το τεράστιο κύμα ηφαιστειακής στάχτης κάλυψε την πανέμορφη ρωμαϊκή πόλη διατηρώντας πολλά κτήρια.
Υπολογίζεται ότι πάνω από 2.000 άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί και πέθαναν από
ασφυξία. Πόσο καλά όμως γνωρίζουμε την πόλη και τη ζωή των Ρωμαίων πριν από τη μεγάλη καταστροφή;

1. Ανακαινίσεις σπιτιών
Οι διακοσμητές και οι ελαιοχρωματιστές ήταν περιζήτητοι στην Πομπηία. Σε ένα σπίτι που ανακαλύφθηκε πρόσφατα βρέθηκε ότι πριν από την έκρηξη του ηφαιστείου, μια ομάδα διακοσμητών της εποχής είχε αναλάβει την ανακαίνισή του. Τα υλικά και η μεθοδολογία δεν διαφέρουν καθόλου από αυτά της σύγχρονης εποχής. Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν μετά την έκρηξη, οι εργάτες εγκατέλειψαν τα εργαλεία τους και άφησαν 50 δοχεία με χρώμα και ένα δοχείο κονίαμα το οποίο βρέθηκε πάνω σε μια φορητή σκάλα. Ενώ οι εργάτες σοβάτιζαν, οι διακοσμητές είχαν αναλάβει μια πιο καλλιτεχνικής φύσεως εργασία. Είχαν σχεδιάσει στους τοίχους το περίγραμμα μιας παράστασης την οποία θα γέμιζαν με χρώμα αργότερα οι εργάτες.
2. Καφετέριες και καντίνες με «βρώμικο» φαγητό...


Διαβάστε όλο το άρθρο: mixanitouxronou.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.