Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Μανώλης Γλέζος, 'Κρίση Χρέους και Ουτοπία' | Συνέντευξη στον Λεωνίδα Οικονομάκη και τον Jerome Roos - [Αυτή είναι η πρώτη φορά που ολόκληρη η συνέντευξη κυκλοφορεί δημόσια]

 

Σε μια σπάνια συνέντευξη με τον Λεωνίδα Οικονομάκη και τον Jerome Roos, που έγινε στα πλαίσια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ "Utopia on the Horizon", τον Μάρτιο του 2012, ο Μανώλης Γλέζος αναλύει σε βάθος τις απόψεις του για τα θέματα: 1) Κρίση Χρέους 2) Γερμανικές αποζημιώσεις 3) Αντιμνημονιακό κίνημα 4) Άμεση Δημοκρατία 5) Ουτοπία Μετά το τέλος της συνέντευξης, η συζήτηση συνεχίστηκε. Ο Μανώλης Γλέζος χάρισε σε όλα τα μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου το βιβλίο του "Η Μαύρη Βίβλος της Κατοχής". Στη συνέχεια, επιτρέποντας στον φακό του Μάνου Τσίζεκ να συνεχίζει να καταγράφει, ο Μανώλης Γλέζος έδειξε σε όλη την ομάδα το τελευταίο σημείωμα του αδερφού του, Νίκου Γλέζου, ο οποίος εκτελέστηκε στην Καισαριανή στις 10 Μαΐου 1944. Αποσπάσματα της συνέντευξης αυτής έχουν κυκλοφορήσει τα προηγούμενα χρόνια, στο ντοκιμαντέρ "Utopia on the Horizon" (   • Utopia on the Hor...  ) καθώς και στο βίντεο "Πέφτοντας για τον ελ. ΛΑΟ: εις μνήμην Νίκου Γλέζου" (   • Πέφτοντας για τον...  .Αυτή είναι η πρώτη φορά που ολόκληρη η συνέντευξη κυκλοφορεί δημόσια.
Αποτελεί ιστορικό υλικό και παρακαταθήκη για την κοινωνία.
Ο διαχρονικά επίκαιρος λόγος του Μανώλη Γλέζου μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.