Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ένας θάνατος από πείνα είναι τραγωδία, πολλοί θάνατοι από πείνα στατιστική!

Γράφει ο Δευκαλίων

Επειδή η στήλη προσπαθεί πάντοτε να τεκμηριώνει τις απόψεις της με στοιχεία που προκύπτουν μέσα από επίσημα κείμενα, θα προσπαθήσουμε σήμερα να αποδείξουμε που θα πάνε τα χρήματα που θα δανειστεί ο Ελληνικός Λαός μέσω της νέας δανειακής σύμβασης.
Η παρακάτω κατανομή των χρημάτων του δανείου προκύπτει λοιπόν από το επίσημο κείμενο της νέας δανειακής σύμβασης και ως εκ τούτου δεν επιδέχεται ουδεμία αμφισβήτηση.
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η νέα δανειακή σύμβαση προβλέπει και ένα δάνειο 130 δις ευρώ. Τα χρήματα αυτού του δανείου θα κατανεμηθούν ως εξής:
        · Το 40% ή 52 δις ευρώ προς τις Διεθνείς Τράπεζες
        ·  Το 18% ή 23,4 δις ευρώ προς την ΕΚΤ
        ·  Το 23% ή 29,9 δις ευρώ προς τις Ελληνικές Τράπεζες
        · Το 19% ή 24,7 δις ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο
Δηλαδή ο ιδιωτικός Τραπεζικός τομέας παίρνει από τα 130 δις ευρώ του δανείου της νέας δανειακής σύμβασης τα 81,9 δις ευρώ, ενώ συνολικά ο Τραπεζικός Τομέας (συμπεριλαμβάνεται και η ΕΚΤ) παίρνει 105,3 δις ευρώ.
Σε πάρα πολύ απλά Ελληνικά με την νέα δανειακή σύμβαση ο Ελληνικός Λαός για κάθε 100 δανεικά ευρώ θα βάζει στην τσέπη του 19 ευρώ. Τα υπόλοιπα 81 ευρώ πάνε στις τσέπες των τραπεζών. Κατά τα άλλα σώθηκε η Ελλάδα από την χρεοκοπία και όχι το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα!
Πάμε τώρα να δούμε πόσο θα πληρώσουν οι Έλληνες αυτό το δάνειο. Όπως προκύπτει μέσα από την νέα δανειακή σύμβαση οι Έλληνες θα πληρώσουν για 30 χρόνια, από το 2013 έως το 2042, μέσο σταθμικό επιτόκιο 3,7%.
Δηλαδή για το δάνειο των 130 δις ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης, εκ των οποίων τα 105,3 δις ευρώ τα παίρνουν οι τράπεζες και τα 24,7 δις ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο, θα πληρώνουμε κάθε χρόνο 4,81 δις ευρώ. Δηλαδή στο τέλος της 30ετίας για το δάνειο των 130 δις ευρώ εκ των οποίων τα 105,3 δις ευρώ τα παίρνουν οι τράπεζες και τα 24,7 το Ελληνικό Δημόσιο, θα πληρώσουμε συνολικά 144,3 δις ευρώ για τόκους.
Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι υποχρεώσεις μας σε τόκους. Θα πρέπει να προσθέσουμε και ένα ακόμα 1% ως την ρήτρα ανάπτυξης. Αυτό το ποσοστό του 1% θα προστίθεται στους τόκους από το 2015 έως το 2042. Δηλαδή οι Έλληνες θα πληρώσουν για τα επόμενα 28 χρόνια επί πλέον 1,3 δις ευρώ κάθε χρόνο. Δηλαδή θα πληρώσουμε επί πλέον συνολικά 36,4 δις ευρώ.
Συνολικά λοιπόν η Ελλάδα στο τέλος της 30ετίας και για το δάνειο των 130 δις ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης θα πληρώσει για...

Εκπομπή: Ο φόβος του φόβου


Εκπομπή: Ο φόβος του φόβου from Kouti Pandoras on Vimeo.
Η Ελλάδα βιώνει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην Ιστορία της. Ο «πόλεμος» χαρακτηρίζεται οικονομικός και δυστυχώς αυτή τη φορά δεν ευημερούν ούτε οι αριθμοί, ούτε οι άνθρωποι. Μέσα σε δύο χρόνια οι Έλληνες πολίτες βλέπουμε τη ζωή μας να έχει αλλάξει δραματικά. Η ευδαιμονία του παρελθόντος έχει δώσει τη σκυτάλη στην καχυποψία, στον προβληματισμό, στον φόβο. ...

Τεκμηριώνεται από το Statfor το σχέδιο πτώσης του Καραμανλή από τους οικονομικούς δολοφόνους τον Ιούνιο του 2009!

Τον Ιούνιο του 2009 ήταν η ημερομηνία σταθμός…

Η αμερικανική ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών Stratfor έβλεπε το ΔΝΤ στην Ελλάδα από το 2009!

Δέκα μήνες, δηλαδή, πριν από την απόφαση για την προσφυγή στον μηχανισμό βοήθειας και σχεδόν μισό χρόνο πριν από τις διερευνητικές επαφές Παπανδρέου- Στρος Καν, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», σε έγγραφα που διέρρευσε το wikileaks.

Πρόκειται για μια ακόμα δικαίωση του ΟΛΥΜΠΙΑ, αφού τον Ιούνιο του 2009 ήρθε και ο οικονομικός δολοφόνος στην Ελλάδα και ζήτησε από τον Καραμανλή την έλευση του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων στην χώρα, για να λάβει το «όχι» του πρώην πρωθυπουργού.

Διαβάστε τι γράφαμε το 2010, όταν και άρχισε να αποκαλύπτεται όλη η διεθνής συνωμοσία, εις βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού:

Βενιζέλος δουλεύει χοντρά Σαμαρά - (video)


Παίρνουν τα πάνω τους οι ΠΑΣΟΚοι, αφού στην πολιτική ισχύει αυτό που είπε ο Γκάρι Λίνεκερ για το ποδόσφαιρο:

 "εκλογές είναι ένα σπορ στο οποίο παίζουν πολλοί, αλλά κερδίζει πάντα το ΠΑΣΟΚ".

Διαβάστε τη ...λεπτή ειρωνεία του όχι και τόσο λεπτού το δέμας Ευάγγελου.
Είπε πριν λίγο:

Καιγόταν η Αθήνα αλλά δεν παραιτήθηκε... Τώρα θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και παραιτήθηκε!

Αυτό είναι το ήθος των Πασόκων....

Ο λόγος φυσικά για τόν τέως, από χθές, Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ... Παπουτσή.

Εχουν γίνει σημεία και τέρατα.
Η ΕΛ.ΑΣ είναι υπό διάλυση....
Οι μισθοί των στελεχών "εξαφανίζονται"...
Η Αθήνα καίγεται από τους εντολοδόχους παρακρατικούς κουκουλοφόρους...
Οι πολίτες χάνουν τις περιουσίες τους και τις δουλειές τους...
Αλλά ο κ. Παπουτσής δεν αισθάνθηκε καμία ευθιξία για να παραιτηθεί...


Κάποια στιγμή λοιπόν "σκέφτεται" ότι θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ...
Θέλει να είναι υποψήφιος...
Στέλνει λοιπόν την παραίτησή του στον διορισμένο πρωθυπουργεύοντα Παπαδήμιο και του αναφέρει ότι δεν θέλει να εκμεταλλευθεί την θέση του ως Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ για τον προεκλογικό του αγώνα ενάντια στον Βενιζέλο και τους άλλους δελφίνους!!!!

Δηλαδή κ. Παπουτσή τι εννοείς;

Να το σκεφτούμε λίγο....

Λάκης Λαζόπουλος: Al Tsantiri News (28 -02-2012)



  από το χρήστη την 28 Φεβ 2012

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Τα WiKiLeaks και οι Anonymous «καίνε» το STRATFOR

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ: 
ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ

Τα WiKiLeaks και οι Anonymous «καίνε» το STRATFOR

Το διάολο τους έχουν βρει κυβερνήσεις και συνεργαζόμενοι φορείς με τα WiKiLeaks και τους Anonymous που αυτή τη φορά επιτέθηκαν στo STRATFOR με τη δημοσιοποίηση εκατομμυρίων υποκλαπέντων  e-mails τα οποία χρονολογούνται από το 2004 μέχρι και το 2011.

Και τι βρωμιά δε βγήκε στη φόρα: παρακολουθήσεις ακτιβιστών, συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες, σχέδια για τον έλεγχο του προέδρου της Βενεζουέλα Hugo Chavez αλλά και πληροφορίες για την πραγματοποίηση από το Ισραήλ επιδρομών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είναι μόνο κάποιες από τις πρώτες εκτιμήσεις των e-mail που αποκαλύφθηκαν και έπεται συνέχεια. Σύμφωνα με την αρθρογραφία  σε κάποια από αυτά αναλυτές του οργανισμού σχολιάζουν την άποψη μιας «πηγής» όπως την αποκαλούν και η οποία ισχυρίζεται πως η πυρηνική υποδομή του Ιράν έχει χτυπηθεί καίρια από μυστικές επιχειρήσεις του Ισραήλ. Από την εξέταση των e-mail ανάμεσα στους πελάτες του STRATFOR είναι η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ, η υπηρεσία πληροφοριών του Πενταγώνου (DIA), το σώμα των Πεζοναυτών αλλά και ιδιωτικές εταιρείες όπως η χημική βιομηχανία   Dow Chemical -υπεύθυνη για τη μεγάλη καταστροφή της Bhopal στην Ινδία το 1984 - από όπου διαφαίνεται ότι το STRATFOR κρατούσε στοιχεία και παρακολουθούσε ακτιβιστές οι οποίοι επιδίωκαν την εκδίκαση αποζημιώσεων για το δυστύχημα. Παράλληλα στους πελάτες του ιδιωτικού αυτού οργανισμού βρίσκονται και μεγάλες αμυντικές βιομηχανίες όπως η Lockheed Martin η Northrop Grumman και η Raytheon. ...

Προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό (Βίντεο)

Μια γεύση για το κλίμα μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές πήραμε από τις πρόσφατες δηλώσεις Γιούνκερ. Είναι δεδομένο ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργαζομένων θα ενταθεί από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και των ξένων συνεταίρων τους ώστε το αστικό πολιτικό σκηνικό να υποστεί όσο γίνετε μικρότερο πλήγμα στις εκλογές.

Φυσικά «αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες» όμως τα αστικά επιτελεία εκτιμούν ότι η μαζική λαϊκή αποδοκιμασία των αστικών κομμάτων στις επερχόμενες εκλογές μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την ριζοσπαστικοποίηση πλατιών στρωμάτων του πληθυσμού που δεν θα αρκεστεί πια να υπομένει παθητικά την σφαγή των δικαιωμάτων τους και την κινεζοποίηση της κοινωνίας. Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση μας δίνουν οι δηλώσεις του προέδρου του Γιούρογκρουπ που παρακολουθούμε στο βίντεο. ...

Σε «επιλεκτική χρεοκοπία»... με πρόθεση να μη θορυβηθούν οι καταθέτες...

Σχετικό: Η Standard & Poor΄s υποβάθμισε την Ελλάδα σε selective default

Σε προσωρινή, «επιλεκτική» ή «περιορισμένη  χρεοκοπία» της Ελλάδας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , όπως και η ελληνική κυβέρνηση την αποδέχθηκαν, την χαρακτήρισαν  ως αναμενόμενο γεγονός και την αντιμετώπισαν επικοινωνιακά όσο γίνεται πιο «χαμηλά», προκειμένου να μη θορυβηθούν οι καταθέτες!
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι δεν θα αποδέχεται προσωρινά τα ομόλογα που εκδόθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο ή είναι εγγυημένα απ' αυτό, ως εγγύηση   για τις πράξεις νομισματικής πολιτικής , δηλαδή δάνεια προς τις ελληνικές τράπεζες.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών δεν κάνει κάν λόγο για ελεγχόμενη χρεοκοπία, τονίζοντας ότι δεν θα επηρεάσει τη ρευστότητα των τραπεζών στην Ελλάδα . αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Όπως ήταν αναμενόμενο, η S&P προχώρησε στην υποβάθμιση της Ελλάδας σε βαθμίδα “SD” και τον κατάλογο των επιλέξιμων τίτλων του PSI σε βαθμίδα “D”, λόγω της νομοθετικής εισαγωγής των CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης) στα ομόλογα ελληνικού δικαίου και της έναρξης της μεγάλης έκτασης εθελοντικής προσφοράς του PSI. ...

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Με αυτούς που μπλέξαμε η απόλυτη καταστροφή είναι κοντά!

Γράφει ο Δευκαλίων

Η στήλη σχεδόν πάντα έως σήμερα έχει επιβεβαιωθεί σε ρηξικέλευθες προβλέψεις της που ήταν πάντοτε απολύτως αντίθετες από τις αντίστοιχες καθεστηκυίες απόψεις και προβλέψεις που εκφράζονταν από το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα που καθοδηγεί και κυβερνά την χώρα.
Μπορούμε να αναφέρουμε πάρα πολλά παραδείγματα. Για την αποτυχία του πρώτου Μνημόνιου και του Μεσοπρόθεσμου (ΜΠΔΣ). Για την εκτόξευση της ύφεσης σε πρωτοφανή μεγέθη. Για την συνεχή, μετά την έλευση της περιβόητης Τρόικας και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, αύξηση του πληθωρισμού. Για την κατάρρευση των τιμών δεικτών και μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Εκεί όμως που η στήλη πήγε κόντρα σε όλους και σε όλα -και δικαιώθηκε- ήταν πριν ακριβώς ένα μήνα, στις 26 Ιανουαρίου 2012.
Τότε με αφορμή την φρενήρη κούρσα ανόδου των τιμών δεικτών και μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, ως αποτέλεσμα όπως διακήρυττε το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα της συμφωνίας της 26ης – 27ης Οκτωβρίου και της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από μία κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης, εμείς διατυπώσαμε ευθαρσώς και εντίμως την διαφωνίας μας. Διαφωνία που ξένισε πολλούς και μας έκανε κόκκινο πανί για όλους τους αιθεροβάμονες. Διαφωνία όμως που προέκυπτε ως αποτέλεσμα λογικής ανάλυσης των πραγματικών δεδομένων της Ελληνικής Οικονομίας. Γράφαμε τότε στο άρθρο μας με τίτλο «Με αυτούς που μπλέξαμε ο πάτος είναι ακόμα πιο κάτω»:
      · «Παρ’ όλο ότι οι τιμές δεικτών και μετοχών βρίσκονται ακόμα και σήμερα σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενώ πολύ πρόσφατα είχαμε τις χαμηλότερες ιστορικά τιμές μάλλον θα δούμε μέσα στο α’ εξάμηνο του 2012 νέες ιστορικά χαμηλότερες τιμές. Με αυτούς που μπλέξαμε ο πάτος είναι ακόμα πιο κάτω»
Δυστυχώς και σε αυτό το σημείο δικαιωθήκαμε πάρα πολύ γρήγορα. Μόλις σε ένα μήνα, στις 26 Ιανουαρίου ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών έκλεισε στις 766,23 μονάδες. Έκτοτε συνέχισε να ανεβαίνει και έφθασε στις 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 834,31 μονάδες.
Όμως σήμερα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών βρίσκεται αρκετά κάτω από το κλείσιμο της 26 Ιανουαρίου 2012. Όταν δηλαδή διατυπώσαμε την προαναφερόμενη άποψη. Συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου 2012, στις 15.40 μμ, ο Γενικός Δείκτης βρίσκονταν στις 717,70 μονάδες. Δηλαδή μόλις σε ένα μήνα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών έχασε σημαντικό μέρος της ανόδου που κατέγραψε την προηγούμενη χρονική περίοδο. Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι η...

Λόγω εκλογών τάζουν διαγραφές δανείων!!!


  • Ακολουθούν και πάλι τη συνταγή "λεφτά υπάρχουν", ενώ είναι πάρα πολύ πιθανό να αλλάξουν γνώμη μετά τις εκλογές και να μην διαγράψουν τίποτε...
Βλέπουν ότι τα ποσοστά μετά τις εκλογές για τα κόμματα που υπερψήφισαν τα μνημόνιο να συρρικνώνονται και να ανεβαίνουν οι αντι-μνημονιακές δυνάμεις.

Από την στιγμή που οι εκλογές «κλείδωσαν» είτε αρχές Μαΐου είτε τέλη Απριλίου, δεν μπορούν να κάνουν πίσω και αρχίζουν τις δημοσιοσχετίστικες παροχές, αφού δεν μπορούν να τάξουν προσλήψεις στο Δημόσιο!

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, (το ανέφερε και το Mega), η κυβέρνηση φέρεται να συζητά με τις τράπεζες να διαγραφούν τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά 20% – 30%, στα πρότυπα της Ισλανδίας.

Αυτό, φυσικά, θα στοιχίσει στις τράπεζες από 50 – 70 δις ευρώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς. Δεν είναι τυχαίο που αυτό ακολουθεί την πάγια τακτική: βγαίνει η είδηση πρώτα με τη μορφή δημοσιεύματος, στη συνέχεια μετρούν τις αντιδράσεις και το φέρνουν με κάποιες τροποποιήσεις.

Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη – που εννοείται πως είναι θετική για τους υπερχρεωμένους Έλληνες – έρχεται μόλις λίγο καιρό πριν την επίσημη προεκλογική περίοδο μπας και ανέβουν τα ποσοστά των κομμάτων κερδίζοντας την χαμένη εύνοια των ψηφοφόρων, μπροστά στην ελπίδα τους να ανασάνουν οικονομικά από τον στενό κορσέ των τραπεζικών δανείων. ...

Συνέντευξη Κ. Λαπαβίτσα στον Σπύρο Αλεξίου [isotimia.gr]

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙ;

Kώστας Λαπαβίτσας (συνέντευξη)

Ο καθηγητής Οικονομικών στο School of Oriental and African Studies (SOAS) του Λονδίνου, Κώστας Λαπαβίτσας υποστηρίζει ότι το ευρώ αποτελεί μια παγίδα από την οποία πρέπει να απελευθερωθεί η ελληνική οικονομία. Μας μίλησε για την περίοδο αναταραχής που θα ακολουθήσει μια χρεοκοπία και αλλαγή νομίσματος, αλλά τόνισε ότι «ποτέ μια περίοδος σύντομης αναταραχής δεν δικαιολογεί παραμονή σε μία κατάσταση η οποία οδηγεί σχεδόν μετά βεβαιότητας σε αργό θάνατο». Χαρακτήρισε ιδεολογήματα που προέρχονται από τραπεζικούς κύκλους τα ζοφερά σενάρια που κυκλοφορούν για τις επιπτώσεις μιας στάσης πληρωμών και ισχυρίστηκε ότι μετά από τη «σύντομη περίοδο αναταραχής» η χώρα θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης με τη βοήθεια ενός υποτιμημένου νομίσματος.
Στο ίδιο το σύστημα του ευρώ εντοπίζει το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας ο κ. Λαπαβίτσας. Υποστηρίζει ότι «το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το πρόβλημα του σπάταλου και αναποτελεσματικού δημοσίου, το πρόβλημα έχει να κάνει με τον τρόπο που εντάχτηκε στην ευρωζώνη και με τα αποτελέσματα τα οποία είχε αυτή η ένταξη».
Όπως μας είπε, το ΔΝΤ υπό κανονικές συνθήκες θα είχε επιβάλει και υποτίμηση του νομίσματος, αλλά δεν μπορεί να το κάνει, οπότε αναγκάζεται να συντρίψει το εργατικό κόστος. «Όμως δεν κερδίζουμε γιατί το εργατικό κόστος μειώνεται και αλλού στην ευρωζώνη», επισήμανε. ...

Έτοιμη να κατέβει στις εκλογές: Π.Α.Ν.Ο: Το νέο κόμμα της Τζούλιας! [Απίστευτο και όμως... ελληνικό]

H Τζούλια Αλεξανδράτου κρατά τις υποσχέσεις της!
Είπε ότι θα φτιάξει κόμμα και το έκανε!
Πλέον ίδρυσε το δικό της κόμμα και είναι απολύτως έτοιμη να κατέβει στις εκλογές.
Η πρώτη φορά που αποκάλυψε τις σκέψεις της για να ιδρύσει νέο κόμμα ήταν όταν η Τζούλια είχε πάει σε πάρτι μεγάλου καναλιού της Κύπρου.
Συγκεκριμένα η Τζούλια είχε δηλώσει στο onlycy:

Στον Ισίδωρο Κούβελο ανήκει το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου


Στον Ισίδωρο Κούβελο ανήκει το έμβασμα του 1 εκατομμυρίουΟ Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, είναι τελικά ο συγγενής βουλευτή που έβγαλε το ένα εκατομμύριο ευρώ εκτός Ελλάδας τον περαασμένο Μάρτιο.
Στην πρώτη της αντίδραση, η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε προς τους δημοσιογράφους ότι ενημερώθηκε μόλις πριν από λίγο ότι το πρόσωπο που φωτογραφιζόταν ως ο «δράστης» του εμβάσματος είναι ο σύζυγός της.

Εξήγησε ότι το ποσόν αφορά ρευστοποίηση μετοχών που κατείχε ο σύζυγός της στις ΗΠΑ και το οποίο χρησιμοποιήθηκε, στη συνέχεια, για την αγορά πλοίου στο Λονδίνο. ...

Όταν η Ελλάδα είχε ηγέτη κι όχι δωσίλογους νενέκους, λακέδες τραπεζιτών!


Σχετικό: Όποιος δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον...
από "σίβυλλα"

Ομιλία Ανδρέα στην συγκέντρωση της Ο.Γ.Σ (21.04.1968)
28 Φλεβάρη 1968: 44 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΚ! 
 -  44 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΚ 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Όνειρο η πρωθυπουργία Σαμαρά

 
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ, 

Σαρκαστικά σχόλια προκάλεσαν οι αποκριάτικες δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι δήθεν δεν θέλει ούτε να ακούει περί μετεκλογικής συγκυβέρνησης του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ήδη συγκυβερνά! Ισχυρίστηκε μάλιστα ο πρόεδρος της κυβερνητικής Δεξιάς ότι κάθε συζήτηση περί συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ είναι εκ του πονηρού και αποσκοπεί στο να προκαλέσει πολιτική φθορά στη ΝΔ. Προφανώς ο Α. Σαμαράς έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε ηλιθίους
.
Ο ίδιος προσωπικά πήρε την απόφαση να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ υπό την πρωθυπουργία του Λουκά Παπαδήμου και τώρα έχει την πολιτική αναίδεια να λέει πως κάθε συζήτηση περί συνέχισης της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές αποσκοπεί στην... υπονόμευση της ΝΔ! Υποκρίνεται δηλαδή πως αγνοεί ότι ουδείς είναι σε θέση να προκαλέσει μεγαλύτερη πολιτική φθορά στη ΝΔ από την επί τετράμηνο ήδη συνεχιζόμενη συγκυβέρνησή της με το ΠΑΣΟΚ, την αποκλειστική ευθύνη για την οποία συγκυβέρνηση έχει ο ίδιος και μόνο αυτός!
Δεν γνωρίζουμε αν ο Α. Σαμαράς είχε εκ των προτέρων συνειδητοποιήσει πλήρως ότι αφ' ης στιγμής συμμετείχε σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, δεν θα υπήρχε πλέον ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να κερδίσει η ΝΔ αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Το γεγονός όμως ότι προκειμένου να υπερψηφίσει από κοινού με το ΠΑΣΟΚ το νέο Μνημόνιο τον οδήγησε στη διαγραφή 21 βουλευτών του και μάλιστα σχεδόν όλων από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της αντιμνημονιακής γραμμής του, σίγουρα τον βοήθησε να αντιληφθεί ότι βαδίζει προς εκλογικό Βατερλό. ...

Κύριε οικονομολόγε του μνημονίου


Κύριε οικονομολόγε του μνημονίου,
βλέπω πολλούς αριθμούς στην οθόνη σας να χορεύουν, νούμερα πολλά ....να καταδιώκουν άλλα ... νούμερα.
Ως προς τους αριθμούς, ούτε καν θα μπω στον κόπο να ελέγξω και να επαληθεύσω σήμερα και τέτοια ώρα κάτι απ' όσα γράφετε.
ΣΥΜΦΩΝΩ , πάει τελείωσε , έχετε απόλυτο δίκιο !

Υπήρχαν βέβαια computer στο υπουργείο Οικονομικών μας και σε άλλα σπάταλα υπουργεία μας από 15ετίας τουλάχιστον.
Στρατιές οικονομολόγων που πληρώθηκαν αδρά μπαινόβγαιναν εκεί μέσα. Κι από υπερωρίες , άλλο τίποτε.
Γιατί ανακαλύψαμε τώρα κύριε ότι, η γη δεν είναι επίπεδη ;
Εσείς αλήθεια δεν παρακολουθούσατε τις τροχιές σύγκλισης των οικονομιών στην Ευρώπη ;
Εμένα ήταν άλλη η δουλειά μου βλέπετε ........λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βοηθήσω....

Τυγχάνω ξέρετε ιδιοκτήτης ενός κοπρίτη σκύλου και εάν τον εγκαταλείψω κάπου μέσα στη νύχτα, αν τον αφήσω νηστικό και ψοφήσει, έρχεται ο νόμος και με τσακίζει. Αρκεί μια καταγγελία. Ούτε καν θα με ρωτήσουν τι έσοδα έχω και τι περικοπές έχω υποστεί.....
Αν ο σκύλος μου αφοδεύσει σε ακατάλληλο σημείο ή αν ενοχλήσει το γείτονα και δεν το πάρω χαμπάρι, ο νόμος επίσης θα με τιμωρήσει…….
Είδατε πόσο πολιτισμένοι είμαστε ……με τους σκύλους ;

Κι ενώ ισχύουν όλα αυτά για τα υπέροχα κατοικίδια, κυκλοφοράνε στους δρόμους Έλληνες πεινασμένοι, ρακένδυτοι, παγωμένοι κι άστεγοι, παιδιά νηστικά, κι όλα αυτά επειδή προφανώς ΔΕΝ είμαστε αρκούντως πολιτισμένοι με τους ανθρώπους !

Την ίδια στιγμή επιβάλλονται ατέλειωτα οικονομικά μέτρα εναντίον σύννομων ανθρώπων, επί της βάσεως των νέων αναμφισβλητητα ορθών μαθηματικών υπολογισμών σας, μέχρι βέβαια να τους φθάσουμε στο σημείο να νοιώσουν εγκαταλελειμμένοι σκύλοι !
Να δείτε που τότε θα επέμβει η Δικαιοσύνη με βάση τις κείμενες διατάξεις για τους ....

Oι δικαστές ακούν; Ή δικάζουν αλλά καρτ τους φτωχούς πολίτες προστατεύοντας την πλουτοκρατία;

από "σίβυλλα"
Προκόπης Παυλόπουλος: 
Ναι, παραβιάζουμε το Σύνταγμα αλλά... για λίγο... μετά θα το ξανασεβαστούμε
Ακούστε συγκλονιστικά πράγματα, ακούστε επίσημες παραδοχές για την κατάλυση του ελληνικού Συντάγματος
Ο κύριος Παυλόπουλος παραδέχεται πως...
Παραβιάζεται το Σύνταγμα
Η κυβέρνηση Παπαδήμου ειναι προιόν επιβολής
Αυτή η βουλή έχει...

Η χώρα που έμεινε χωρίς ασυλία, δίνει ασυλία στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη, 

Ως γνωστόν, πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι. Η αλαζονεία είναι νόσος ανίατη, καθώς οι αλαζόνες αισθάνονται πάντα την ανάγκη να απαξιώνουν όλους τους άλλους σε μια προσπάθεια να τροφοδοτούν συνεχώς το υπερφίαλο «εγώ» τους.

Όσες προσπάθειες και αν καταβάλουν, στο τέλος η ασθένεια τους καταβάλλει και τους οδηγεί σε ατοπήματα που τελικά καταλήγουν σε μπούμερανγκ.

Ως ασθενείς, οι αλαζόνες έχουν τη συμπάθειά μας – αρκεί να μην ασχολούνται με την πολιτική. 

Όταν, όμως, επιμένουν να μας κυβερνούν, τότε θα λαμβάνουν απαντήσεις.

Την προηγούμενη Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, διεξήχθη στη Βουλή η περίφημη συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής (μετά από παραπλανητική πρόταση συγκάλυψης 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ) για τα στατιστικά στοιχεία.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε συζήτηση για θέμα διαφορετικό από αυτό που υποτίθεται ότι επρόκειτο να συζητηθεί – εδώ οι εκπρόσωποι του έθνους δεν διάβασαν τα μνημόνια, την δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ θα διάβαζαν;

Έτσι, ο κ. Βενιζέλος (που είχε διαβάσει τη δικογραφία, αν και με τον δικό του αλαζονικό τρόπο), μπόρεσε για άλλη μια φορά να επιδοθεί στο προσφιλές του σπορ της διαστροφής της πραγματικότητας και της απαξίωσης των πάντων – εισαγγελέων, καθηγητών, «μιας δημοσιογράφου» και γενικά όλων των μαρτύρων. ...

Διαγραφή χρεών ζητά ο Αλ. Τσίπρας


Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Τσίπρας με θέμα «Διαγραφή χρεών των νοικοκυριών από τις τράπεζες».
Στην ερώτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΝ τονίζει ότι:
 «Οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών προς τις τράπεζες υπερβαίνουν το ποσό των 112 δις ευρώ. Στις σημερινές μνημονιακές συνθήκες, με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την εκτίναξη της ανεργίας και της επιβολής νέων δυσβάσταχτων φόρων, είναι φανερό πως ένα πολύ μεγάλο μέρος των δανειακών υποχρεώσεων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία τρία χρόνια τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τριπλασιάστηκαν».
«Επειδή η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία  που δεν άσκησε τις υποχρεώσεις της για έλεγχο και τις αναγκαίες πολιτικές παρεμβάσεις ώστε να έμπαινε φραγμός στην ασυδοσία των τραπεζιτών» επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας και, ρωτά τον πρωθυπουργό εάν προτίθεται:

Ενώ οι προδότες συνασπίζον​ται, οι αντίθετες προς αυτούς πολιτικές δυνάμεις κατακερματ​ίζονται!


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Η είδηση…
Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, το βράδυ του Σαββάτου, στο σταθμό του μετρό του Αιγάλεω μετά τον εντοπισμό ισχυρής εμπρηστικής βόμβας στο τελευταίο βαγόνι του συρμού που θα ξεκινούσε σε λίγη ώρα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο σχολιασμός…
Διαβάζοντας τη παραπάνω είδηση το μυαλό του κάθε “υποψιασμένου” πολίτη δεν μπορεί να μη σκεφτεί ότι το χουντικό “καθεστώς” που μας κυβερνά δεν θα ήταν ικανό να προχωρήσει σε τέτοιες “τακτικές” αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού της Ελληνικής κοινωνίας.
Φυσικά όλοι ακούμε συχνά πυκνά αυτά τα πολιτικά ξόανα να επικαλούνται την νόμιμη εκλογή τους (το φθινόπωρο του 2009) αλλά ξεχνούν ότι αυτή η εκλογή έγινε βάση παραπλανητικών προεκλογικών υποσχέσεων και δεσμεύσεων και το κυριότερο ότι οι αποφάσεις, οι πράξεις και τα έργα τους το ...

Επτά και απτά: Οι βασιλιάδες Καρνάβαλοι της εξουσίας...


Τελευταία μέρα του Τριωδίου σήμερα, Κυριακή της Αποκριάς, και στις μεγαλύτερες καρναβαλικές παρελάσεις της χώρας σε Πάτρα και Ξάνθη πρωταγωνιστούν στις φιγούρες των αρμάτων Έλληνες και ξένοι πολιτικοί. Παραδοσιακά κάθε χρόνο η επικαιρότητα είναι αυτή που τροφοδοτεί την έμπνευση των ομάδων που παίρνουν μέρος στις παρελάσεις και επιλέγουν τα θέματα μεταμφίεσής τους σε μία προσπάθεια να σατιρίσουν τα τεκταινόμενα. Φέτος ειδικά, οι βασιλιάδες Καρνάβαλοι που ηγούνται των παρελάσεων είχαν μορφές πολιτικών ενώ η παρέλαση της Ξάνθης είχε την ονομασία «Τσίρκο η Ελλάς».
Εκτός όμως από προσφιλές θέμα των καρναβαλιστών, οι Έλληνες πολιτικοί αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης Ελλήνων ψυχιάτρων, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων. Ουδόλως κολακευτικά τα συμπεράσματα για τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου. Δίγλωσσοι και αλαζόνες, κρύβουν την πραγματικότητα και κατασκευάζουν μια δική τους την οποία «πλασάρουν» στο λαό, απεφάνθησαν οι ειδικοί. ...

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

“Σύντροφοι”, ο μπαλτάς τους χασάπη κόβει και από τις δύο όψεις!

Γράφει ο Δευκαλίων

Καθαρά Δευτέρα σήμερα, άρχισε η περίοδος της μεγάλης Σαρακοστής. Όμως στην Ελλάδα του ΔΝΤ την Ελλάδα της φτώχειας της πείνας και της εξαθλίωσης τίποτε δεν είναι πια το ίδιο όπως παλιά.
Τα παιδιά που δεν έχουν βιβλία δεν παίζουν πια χαρούμενα με τους χαρταετούς. Οι νέοι που σπούδαζαν και περίμεναν με την ελπίδα της καλύτερης ζωής να ενταχθούν στην παραγωγή, τροφοδοτούν μαζικά τα στατιστικά στοιχεία της ανεργίας. Οι οικογένειες διαλύονται κάτω από το βάρος και τα προβλήματα της ανέχειας και των δυσεπίλυτων οικονομικών προβλημάτων. Οι γέροι που χωρίς να φταίνε οι ίδιοι παίρνουν μία πενιχρότατη και κάτω από τα όρια της φτώχειας σύνταξη περιμένουν θλιμμένοι το τέλος. Μία κοινωνία σε διάλυση και αποδρομή.
Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και να αγωνιζόμαστε. Πρέπει να αντιδράσουμε,  πρέπει να αγωνιστούμε δεν πρέπει να αφεθούμε άβουλοι στο επερχόμενο μοιραίο και θλιβερό τέλος. Πρέπει τα παιδιά μας να σταθούνε όρθια, να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους και να αγωνισθούν για παιδεία, για μόρφωση, για δουλειά, για μία ανεξάρτητη και δημοκρατική πατρίδα. Πρέπει όλοι μας να...

Πνευματικό Εμβατήριο - Spiritual March (Α.Σικελιανός)

Ὀμπρὸς βοηθᾶτε νὰ σηκώσουμε τὸν ἥλιο πάνω ἀπ᾿ τὴν Ἑλλάδα,
ὀμπρός, βοηθᾶτε νὰ σηκώσουμε τὸν ἥλιο πάνω ἀπὸ τὸν κόσμο.
Τὶ, Ἰδέτε· ἐκόλλησεν ἡ ρόδα του βαθειὰ στὴ λάσπη,
κι ἄ, ἰδέτε χώθηκε τ᾿ ἀξόνι του βαθειὰ μέσ᾿ τὸ αἷμα.
Ὀμπρός, παιδιά, καὶ δὲ βολεῖ μονάχος ν᾿ ἀνέβῃ ὁ ἥλιος,
σπρῶχτε μὲ γόνα καὶ μὲ στῆθος νὰ τὸν βγάλουμε ἀπ᾿ τὴ λάσπη,
σπρῶχτε μὲ στῆθος καὶ μὲ γόνα νὰ τὸν βγάλουμε ἀπ᾿ τὸ γαῖμα.
Δέστε, ἀκουμπᾶμε ἀπάνω τοῦ ὁμοαίματοι ἀδελφοί του.
Ὀμπρός, ἀδέλφια, καὶ μᾶς ἔζωσε μὲ τὴ φωτιά του,
ὀμπρός, ὀμπρὸς κι ἡ φλόγα του μᾶς τύλιξε ἀδελφοί μου.

Σαν Σήμερα το 1943... Πέθανε ο Παλαμάς! Και μπροστά στα SS ο Σικελιανός απήγγειλε: "Ἠχῆστε οἱ σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές..."



Ἄγγελος Σικελιανός στην κηδεία του Παλαμά….
εν μέσω Κατοχής … στις 27 Φεβρουαρίου 1943 …. ! ! !
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΜΑΣ ! ! !
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ! ! !

Ἀπαγγέλλει ἐπάνω ἀπὸ τὴν σωρὸ τοῦ ποιητῆ, δονῶντας τὴν λαοθάλασσα πού εἶχε συγκεντρωθεῖ, μετατρέποντας ἔτσι τὴν κηδεία τοῦ μεγάλου Ποιητῆ, στὴν μεγαλύτερη ἀντικατοχικὴ συγκέντρωση! (netakias)




 Ἄγγελος Σικελιανός - Παλαμᾶς:

Financial Times: Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής χρεοκόπησε!

Λίγο πριν την σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία στο γερμανικό Κοινοβούλιο, όλα φαίνεται πως είναι ακόμη… ρευστά!
 
Financial Times: Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής χρεοκόπησε!Όπως αναφέρει η γερμανική έκδοση της εφημερίδας Financial Times, αφορμή στάθηκε η επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε όλα τα μέλη του κοινοβουλίου, στην οποία εξήγησε στους «αγαπητούς συναδέλφους» τις λεπτομέρειες του δεύτερου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά «αποκαλύφθηκε» ότι δεν είναι μόνο τα «γνωστά» 130 δις. ευρώ, αλλά… ενδεχομένως υπάρχει «ανάγκη» για επιπλέον 24,4 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία προβλέπονταν στην πρώτη δανειακή σύμβαση αλλά δεν έχουν εκταμιευθεί ακόμη… Σε αυτά τα ποσά προστίθενται επιπλέον  35 δισεκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να «εξασφαλιστεί», έστω και προσωρινά, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τους πιθανούς κινδύνους λόγω των «αναταραχών» στην Ευρωζώνη. ...

Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ χρωστάει στη ΔΕΗ ο Μυτιληναίος

Τι αποκαλύπτει η Ισοτιμία για τα χρέη του ομίλου του επιχειρηματία, που θεωρεί χρυσωρυχείο την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα.

Την ώρα, που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται συνεχώς από τα μέτρα λιτότητας…
Την ώρα, που η διαρκώς αυξανόμενη φορολόγηση βυθίζει όλο και περισσότερο στα χρέη τα ελληνικά νοικοκυριά…
Την ώρα, που όλα αυτά γίνονται για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας και η έξοδός της από το ευρώ…
…ο υπέρμαχος της δραχμής, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο μοναδικός Έλληνας επιχειρηματίας, που δήλωσε πρόσφατα σε παγκόσμιο δίκτυο (Bloomberg) ότι η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα θα ήταν χρυσορυχείο για τις επιχειρήσεις του, φέρεται να χρωστά, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 107 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ!
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ισοτιμία, παρουσιάζοντας και έγγραφο, το οποίο έχει σταλεί προς τα μέλη του Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, το φέσι της Αλουμίνιον της Ελλάδος (θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος) έχει φτάσει στα 107 εκατομμύρια ευρώ, που μαζί με τους τόκους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σκαρφαλώνει στα 110 εκατομμύρια!
Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, το συγκεκριμένο χρέος προς τη ΔΕΗ ...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Τα_Δάκρυα_της_Έλλης....στην Ελλάδα της Τρόικας»


 ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ
«Τα Δάκρυα της Έλλης....στην Ελλάδα της Τρόικας»
Δείτε παρακάτω για λεπτομέρειες και παραγγελίες:

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Το 420 σελίδων βιβλίο αυτό είναι μια τίμια και ειλικρινής απότιση φόρου τιμής στον Ιστορικό Άγνωστο Έλληνα Στρατιώτη, την τιμή και θυσίες του οποίου ατίμασαν οι σύγχρονοι εθνοκτόνοι εθνοπροδότες του «ελληνικού» κοινοβουλίου, με την ατιμωτική των πράξη της άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας, για πρώτη φορά στην ιστορία της χωρίς πόλεμο και εν καιρώ ειρήνης, στις ξένες δυνάμεις των οικονομικών, εθνοκτόνων δολοφόνων της Τρόικας. Γράφτηκε ακόμα, ως φόρος τιμής στον Άγνωστο Έλληνα Πολίτη, τον οποίο αιματοκύλησαν οι μισθοφόροι Ματατζήδες, κατ` εντολή της εθνοπροδοτικής κυβέρνησης του Πασόκ και του «υπουργού» Χρήστου Παπουτσή το διήμερο 28-29 Ιουνίόυ 2011 στην Πλατεία Συντάγματος. Το βιβλίο αυτό, αποτελεί τέλος, έναν οφειλόμενο φόρο τιμής στους 4 νεκρούς Έλληνες που έπεσαν, οι τρείς εξ αυτών την 5η Μαίου 2010 και ο 4ος την 19η Οκτωβρίου 2011, στις διαδηλώσεις κατά των Συνθηκών Κατοχής της Ελλάδος που υπέγραψαν, με την μορφή της Δανειακής Σύμβασης και του Μνημονίου του 2010, η εθνοπροδοτική «ελληνική» κυβέρνηση και οι ξένες κατακτητικές δυνάμεις της Τρόικας.
Το βιβλίο αυτό συνιστά ένα ιστορικό χρονικό της πιο ατιμωτικής ιστορικής περιόδου της Ελλάδος, υπέρχρονο μνημείο μνήμης των εγλημάτων που διεπράχθησαν από την συμμορία αυτή των κυβερνητικών εθνοπροδοτών εναντίον του λαού των και συνάμα κι ένα άσβεστο συμβόλαιο υπόσχεσης για την νόμιμη και παραδειγματική τιμωρία των προδοτών αυτών από τον λαό, κατά τους άγραφους κανόνες του επαναστατικού δικαίου, όπως αυτό εφαρμόζεται ιστορικά κατά των σφετεριστών του Συντάγματος και της Εθνικής Κυριαρχίας των Χωρών των, εθνοπροδοτών. ...

Κύριε εισαγγελέα υπάρχουν εκβιαστές... το είπε και ο εθνικός συκοφάντης

Ο Πάγκαλος είναι σοβαρός...! 
Γράφει ο Γιώργος Κ. Κρόγιας
Ο Πάγκαλος ποτέ δεν λέει ανέκδοτα... Ποτέ!
Είναι σοβαρός και κατακρίνει αυτούς που μιλάνε χωρίς να δίνουν ονόματα.
Αυτό, όταν αφορά... βολευτές.
Γιατί όταν αφορά άλλους... "κελαηδάει" και ο ίδιος... χωρίς βέβαια να δίνει ονόματα!
Σαν να λέμε, "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"...
Οι Εισαγγελείς, τι κάνουν; Κάθονται και βλέπουν στην TV τα "ανέκδοτα"...

 

Άσχετο: Ας του πει κάποιος ότι δεν τον βοηθάει και πολύ να αναφέρει ως "καλό" παράδειγμα την παραχώρηση στην Ε.Ε. της Αγροτικής Πολιτικής μας, για να δικαιολογήσει τα περί "παραχώρησης Εθνικής Κυριαρχίας".... γιατί, ακριβώς επειδή παραχωρήσαμε την Αγροτική Πολιτική μας καταστράφηκε η γεωργική παραγωγή και οι αγρότες μας... 
 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Ποιος τους πιστεύει; [«Καί σύ τέκνον»...Πρετεντέρη;]


Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

Πριν από μερικές εβδομάδες, το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι τα ομόλογα του Δημοσίου έως εκατό χιλιάδες ευρώ που κατέχονται από φυσικά πρόσωπα δεν πρόκειται να πειραχτούν. Οτι τελούν υπό την εγγύηση του κράτους, ακριβώς όπως το κράτος εγγυάται και τις τραπεζικές καταθέσεις έως το ίδιο ποσό.
Η δήλωση αυτή είχε τη λογική της. Η υπόθεση αφορά μικρούς ομολογιούχους, οι οποίοι επένδυσαν τις οικονομίες τους σε ομόλογα της πατρίδας τους - δεν τις έστειλαν στο εξωτερικό, ούτε τις έριξαν στην παραοικονομία... Επέδειξαν, δηλαδή, μια στοιχειώδη αίσθηση οικονομικού πατριωτισμού και λογικά δεν θα έπρεπε να τιμωρηθούν γι' αυτό.
Φυσικά απεδείχθη ότι (για πολλοστή φορά) το υπουργείο Οικονομικών έλεγε ψέματα. Κι ότι ακόμη και τα ομόλογα έως εκατό χιλιάδες ευρώ των μικρών αυτών ομολογιούχων θα κουρευτούν μαζί με τα άλλα, όσο και τα άλλα.
Πράγμα που σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση εξομοιώνει τον ανθρωπάκο που επένδυσε σε ένα ομόλογο το εφάπαξ του με τα μεγάλα hedge funds του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ηθικό δίδαγμα; Οποιοι απλοί πολίτες έκαναν την κουταμάρα να εμπιστευτούν τη χώρα τους και να πιστέψουν το υπουργείο τους, καλά να πάθουν…

«Λάθος» το νέο Μνημόνιο, λένε τώρα οι οικονομολόγοι


Όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο αρχίζουν να εκφράζουν ανοιχτά τις ανησυχίες τους για την εφαρμογή και κυρίως την αποτελεσματικότητα του δεύτερου Μνημονίου, ενόψει της εκταμίευσης μέρους από το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Τα μέτρα του Μνημονίου 2 αποτελούν στην ουσία «συνέχεια» του Μνημονίου 1 ,με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα της ύφεσης και της ανεργίας.
Τώρα έρχεται και ο Γερμανός οικονομολόγος Λίντερ Γκέργκεν να επισημάνει ότι ούτε το δεύτερο πακέτο βοήθειας θα σταθεί αρκετό για τις ανάγκες της Ελλάδας. Όπως σημειώνει στην εφημερίδα «Welt» ο γνωστός οικονομολόγος, το κεντρικό πρόβλημα δεν είναι πλέον η Ελλάδα, αλλά η Ιταλία, η οποία επίσης αντιμετωπίζει την ίδια κρίση.
Σημειώνει μάλιστα ότι οι δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων ότι μία χρεοκοπία της Ελλάδας «κοστίζει» πιο ακριβά από το πακέτο βοήθειας δεν είναι ακριβείς, καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες και οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι έχουν «ξεφορτωθεί» τα τοξικά ελληνικά ομόλογα από το 2011. ...

Παραπλάνηση με την κυρία "1 εκατομμύριο"

Γράφει ο προβοκάτορας,

Πάνω από 40 είναι τελικά οι βουλευτές «εξωτερικού»:
  Διαβάστε σχετικά


και ...ενώ η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε αποφασίσει:


κάποιοι έστησαν ένα αντι Αλή Μπαμπά... που ήταν γυναίκα!!! 

Τι κάνουν οι βολευτές μας για τις καρέκλες τους... και κάποιοι κακοπροαίρετοι τους κατηγόρησαν για  λεφτά... δήθεν... Αίσχος!!!


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Λόγω των ημερών: «et in Αrcadia ego» (Ανήκω κι εγώ στην Αρκαδία)

 
του Σωτήρη Γλυκοφρύδη
 
             Η Καθαρά Δευτέρα είναι η εορτή της Φύσης, του εξαγνισμού και της επιστροφής του ανθρώπου στην κοιτίδα του για αναγέννηση. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πως το έθιμο αυτό προέρχεται από την Αρκαδία η οποία το μεταλαμπάδευσε μέσω των εποίκων της στην προ της κτίσης, Ρώμη, δημιουργώντας τη βάση για τα Λουπερκάλια. Οι Απόκριες, οι οποίες στηρίζονται στα Λουπερκάλια, έχουν αρχή μια Διονυσιακή κατάσταση εξαγνισμού και ζύμωσης που καλείται «Αρκαδικό ιδεώδες».            
            Τι είναι όμως το Αρκαδικό ιδεώδες; Είναι η επιστροφή του ανθρώπου στη φύση, σε μικρές κοινότητες για βουκολική παν-φυσικά ερωτική ζωή, χωρίς ηθικοπλαστικές και τεχνηματικές δεσμεύσεις. Αποτελεί υπόμνημα για να αποτοξινωθεί ο άνθρωπος από τη διάσταση του ego με το alter ego του που επέφερε ο πολιτισμός, δηλαδή, εκφράζει τάση απογύμνωσης της λογικής χάριν των αδέσμευτων αλόγων του ενστίκτου. Σε γενικές γραμμές το Αρκαδικό ιδεώδες παραπέμπει στον φυσικό, παρορμητικό, αδέσμευτο αλλά και προσηνή στη φύση άνθρωπο, ο οποίος στις εκδηλώσεις του οδηγείται από την εσώτερη μάνα γη. Η κατάσταση αυτή παραπέμπει σε μια μορφή απελευθέρωσης της ψυχής η οποία ενπεριέχει τη φύση όλη και ανάλογα με πως αισθάνεται, δείχνει το τι αισθάνεται, ζυγίζοντας τα πράγματα στο χάος της ελευθερίας. Πρέπει όμως να τονιστεί πως θεωρεί ως βάση ότι ο άνθρωπος κατέχει μέσα του μια εγγενή σοφία και ότι δεν είναι εκ γενετής κακός αλλά γίνεται κακός από τα απωθημένα εκ της ανασφάλειάς του.   
            Όταν ο Δυτικός πολιτισμός βρισκόταν σε κρίσιμες καμπές της εξελικτικής του  διαδρομής, ας πούμε στη βιομηχανική επανάσταση είτε πιο πίσω στους τριακονταετείς πολέμους είτε ακόμα πιο πίσω στις Ρωμαϊκές ή τις Αλεξανδρινές τεράστιες πόλεις, σε αυτό το ιδανικό αναζητούσε να βρει το χαμένο του φυσικό εαυτό, στο λεγόμενο «Αρκαδικό ιδεώδες». ...

«ΙΣΛΑΝΔΙΚΗ ΛΥΣΗ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ «ΒΑIN» [Μυστική έκθεση για κούρεμα όλων των δανείων]

Μυστικό σχέδιο «κουρέματος» των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και οι εποπτικές Αρχές της χώρας, προκειμένου να προετοιμαστούν για το... μεγάλο κραχ που αναμένεται να επιφέρει στα δάνεια η τεράστια ύφεση.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το σχέδιο παρουσιάστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες από την αμερικανική εταιρεία Bain στο υπουργείο Οικονομικών και στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της εξέτασης τρόπων και σχεδίων για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα πιστωτικά ιδρύματα την ανακεφαλαιοποίησή τους και τις επισφάλειες που θα προκύψουν.
Βασική παράμετρος είναι η εμβάθυνση της ύφεσης και για το 2012, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, βάσει των οποίων έγιναν και τα σενάρια της Black Rock που προβλέπουν ότι οι πρόσθετες επισφάλειες των τραπεζών θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ.
Τώρα το σενάριο αυτό είναι ήδη ξεπερασμένο, γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η ύφεση (4,4% του ΑΕΠ αντί 2,8% της αρχικής εκτίμησης) τόσο μεγαλύτερες και οι αναμενόμενες επισφάλειες, αφού όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά θα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δόσεις των δανείων τους.
Το σχέδιο προτείνει «την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες και η κυβέρνηση θα πρέπει να τη δουν και υπό ένα αναπτυξιακό πρίσμα, το οποίο σημαίνει μια συντεταγμένη απομόχλευση των επιχειρηματικών δανείων με διαγραφή χρεών στη βάση βιωσιμότητας των επιχειρηματικών σχεδίων, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις, απαλλαγμένες από τα βάρη των χρεών τους να μπορέσουν να αναλάβουν νέα επενδυτικά σχέδια και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους». ...

«Τόσο καλός πελάτης για όπλα σαν την Ελλάδα δεν ξαναβρίσκεται»,


«Τόσο καλός πελάτης για όπλα σαν την Ελλάδα δεν ξαναβρίσκεται».
Αυτό γράφει η μεγάλη καθημερινή οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας Handelsblat.

«Η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία θησαύρισε κατά το παρελθόν από παραγγελίες εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα», αναφέρει ποιο συγκεκριμένα.

Ας μην μιλήσουμε για το πόσο τεράστιες μίζες έχουν πέσει στους «αρμοδίους». Ούτε να αναφέρουμε πόσο μας κοστίζει η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Έχουμε πρόσφατο το σκάνδαλο με την περίπτωση των γερμανικών υποβρυχίων για να καταλάβουμε το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του λαού, με κόστος δισ. ευρώ για την τσέπη του.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

«Στην κόλαση της φοροδιαφυγής»



Η πρωτοβουλία „Give Greece a chance“ και η πρόθεση του Βερολίνου να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των δημοσιονομικών υπηρεσιών με την αποστολή 160 Γερμανών εφοριακών σχολιάζεται από τον τύπο.
Η ελβετική Neue Zürcher Zeitung σχολιάζει στα συμφραζόμενα του προγράμματος λιτότητας την επικοινωνιακή πρωτοβουλία „Give Greece a chance“ που αντικατοπτρίζεται σε καταχωρίσεις σε μεγάλες ξένες εφημερίδες.
«Εμπνευσμένοι από το γνωστό τραγούδι του Τζον Λένον οι έλληνες επιχειρηματίες ζητούν να δοθεί στη χώρα τους μια ευκαιρία», παρατηρεί η εφημερίδα και συνεχίζει:
«Οι χρηματοδότες της ΕΕ κυρίως εκείνοι από το Βερολίνο έχουν υπαγορεύσει στη Αθήνα ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει 79 νομοσχέδια. Η ευρεία αποδυνάμωση μιας κυβέρνησης στην Ευρώπη καταδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνει μέλος της ευρωζώνης.
Τώρα θα πρέπει να αναπληρωθεί εκ των υστέρων αυτό που τότε δεν έγινε. Και αυτό το εγχείρημα καθίσταται δυσκολότερο στον κορσέ του ενιαίου νομίσματος. Ωστόσο το πισωγύρισμα δεν συνιστά πραγματική προοπτική. 160 εθελοντές εφοριακοί υπάλληλοι από τη Γερμανία θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα στην είσπραξη των φόρων, προκειμένου η έκκληση των ελλήνων επιχειρηματιών να μην μείνει ουτοπία», καταλήγει η εφημερίδα.
«Μια σαφής πλειοψηφία απορρίπτει νέα βοήθεια προς την Αθήνα». ...

Ποιος τελικά θα σώσει τους λαούς από τους «Απελευθερωτές και τους Διασώστες»; [Λιβύη: Χαίρε ω Χαίρε, Ελευθερία, των Ιμπεριαλιστών!]

Ο λαός της Λιβύης δεν ξέρει πιο από τα αγαθά που του πρόσφερε η ελευθερία των ιμπεριαλιστών να απολαύσει πρώτο. Μήπως τα γαλλικά Mirage F 1; 
[ΣΣ: Παλαιό υλικό υπό απόσυρση]
 Σύμφωνα με το ιμπεριαλιστικό σχέδιο πρώτα σας βομβαρδίζουμε-κατεδαφίζουμε και μετά σας εξοπλίζουμε-ανοικοδομούμε, που με ιδιαίτερη επιτυχία εφαρμόστηκε σε Βαλκάνια και Ιράκ, ήρθε η ώρα οι Λίβυοι να γευτούν τα γαλλικά προϊόντα:  
Mirage F 1 θα πουλήσουν οι Γάλλοι στη Λιβύη απ΄ αυτά που μέχρι το 2014 θα αποσυρθούν από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, εξαιτίας της αντικατάστασης τους από τα αεροσκάφη Rafale.
Να θυμίσουμε ότι τα ίδια αεροπλάνα προμήθευε η «πολιτισμένη και δημοκρατική» Γαλλία και στο καθεστώς Καντάφι, όταν τη δεκαετία του 70, 32 Mirage F1 είχαν παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία της Λιβύης. 
Καθώς όμως γύρισε ο τροχός και ο Καντάφι μετατράπηκε από λαοπρόβλητος ηγέτης σε τρομοκράτη, λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε στην βορειοαφρικανική χώρα το 1988 μετά την βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της Pan Am πάνω από το Lockerbie της Σκωτίας, τα αεροσκάφη αυτά υπέφεραν από ελλείψεις ανταλλακτικών και υποστήριξης γενικότερα.  ...

24-02-2012 Η εκπομπή του Γιώργου Τράγκα

Ακούστε τα ηχητικά στο gallery

Ακούστε το 1ο μέρος εδώ.

Ακούστε το 2ο μέρος εδώ.

Ακούστε το 3ο μέρος εδώ.

Ακούστε το 4ο μέρος εδώ.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Έτσι η Goldman Sachs οργάνωσε την χρεοκοπία της Ελλάδας

Διαβάστε το όλο, αλλά και προετοιμαστείτε να μην πάθετε… εγκεφαλικό!

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Θέλετε να μάθετε με λεπτομέρειες πώς η Goldman Sachs Οργανώνει την Χρεωκοπία της Ελλάδας; Διαβάστε όλη την Ανάλυση του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου. Θα εκπλαγείτε! Το πρώτο που θα πρέπει να μάθουμε είναι ποιος ήταν και είναι ο... «Τοποτηρητής» (Our man in Greece) της Goldman Sachs στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπήρχε «Τοποτηρητής» στην Ελλάδα, γιατί αποκαλύφτηκε, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω από την Γαλλική Λιμπερασιόν, ότι η G. S. διατηρούσε «Τοποτηρητές» σε όλα τα Κράτη και όλους τους σημαντικούς Οργανισμούς των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Ασίας και της Ιαπωνίας! Όλοι οι «Τοποτηρητές» της ήταν κορυφαία Στελέχη που επηρέαζαν την Οικονομία και Διαχείριση των Δημοσιονομικών Προβλημάτων, της κάθε «χώρας-Πελάτη». Έναν «Κατάσκοπο» πιο απλά που Ενημερώνει Συστηματικά και Μεθοδευμένα όλες τις Αποφάσεις και Ενέργειες της Οικονομίας της χώρας, ώστε οι «Εχθροί» να ετοιμάζουν και να στοχεύουν ζυγισμένα και τελικά τους χτυπήματα! Αποδείχτηκε ότι όλα τα Κράτη με τα οποία η Goldman Sachs είχε συναλλαγές, υπήρχαν φυτεμένοι δικοί της συνεργάτες!

Πώς θα σας φαινόταν αν ο ...

Η ιστορία της Ελλάδας θα επιστρέψει στα πάτρια ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ!!

Μια απορία.. αυτοί που στα μουσεία της χώρας τους επιδεικνύουν 
καμαρωτά την ιστορία της Ελλάδας, δεν ντρέπονται;

Γράφει η Στεφανία Λυγερού,

Είναι το ίδιο γελοίο αν είχαμε πάρει στύλους από το Κολοσσαίο της Ρώμης και τους μοστράραμε σε ένα δικό μας μουσείο, επιδεικνύοντάς τους στους τουρίστες που επισκέπτονταν τη χώρα μας. Ακόμα πιο γελοίο αν μοστράραμε κομμάτια σίδερο από τον πύργο του Άιφελ. Το άκρον άωτον του γελοίου αν μοστράραμε τούβλα από το Άουσβιτς (έχει άλλη ιστορία να επιδείξει η Γερμανία;)
Επειδή δεν ντρέπονται -οι βάρβαροι, απολίτιστοι δεν διαθέτουν αιδώ-, η ιστορία της Ελλάδας θα επιστρέψει στα πάτρια ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ! Και όλοι αυτοί που επειδή δεν έχουν δική τους τόσο θαυμάζουν την ελληνική, αναγκαστικά θα ‘ρχονται εδώ, και θα πληρώνουν αδρά* για τον σκοπό αυτό.

*Είναι τουλάχιστον ανήθικο να πληρώνει ο Έλληνας για να δει την ιστορία των προγόνων του. Δεν έχω πληρώσει σε κανένα μουσείο της χώρας, κάνοντας -τι άλλο;- φασαρία!
(Όταν το άδικο επικρατεί, το δίκαιο φέρνεται  μπαστακωτικά -με το στανιό).


 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Συμμετοχή του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου στο Πρόγραμμα: «Ελληνόγλωσση Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στη Διασπορά»

Ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Επιμόρφωσης Ομογενών Εκπαιδευτικών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο οποίο συμμετείχε ενεργά ο Επίσκοπός μας. Το εν λόγω Σεμινάριο υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών μελετών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έλαβαν μέρος τριάντα εκπαιδευτικοί από το νότιο ημισφαίριο και συγκεκριμένα από τις χώρες Αυστραλία, Ν. Αφρική, Μοζαμβίκη, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή κ.α.
Το πρόγραμμα Παιδείας Ομογενών στοχεύει στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την προώθηση της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Ελληνική διασπορά, μέσω της βελτίωσης της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, συμβάλλοντας συγχρόνως στην ομαλή ένταξη των παιδιών τόσο στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό-πολιτισμικό σύστημα της χώρας διαμονής όσο και στην παροικία τους. Ας σημειωθεί, ότι τα περιεχόμενα του σεμιναρίου αυτού διαφοροποιήθηκαν από εκείνα παλαιοτέρων σεμιναρίων, επειδή το νέο πρόγραμμα για την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη διασπορά εστιάστηκε στην ηλεκτρονική μάθηση.
Συγκεκριμένα, οι επιστημονικοί συνεργάτες από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης ανέπτυξαν τη μέθοδο Ηλεκτρονικής Μάθησης, και την αντίστοιχη πλατφόρμα η οποία έρχεται να συμπληρώσει και να εμπλουτίσει τη μέχρι τώρα συμβατική διδασκαλία της Ελληνικής και στοιχείων Ιστορίας και πολιτισμού στο εξωτερικό και αναφέρονται στη χρήση των νέων τεχνολογιών και προπάντων του διαδικτύου για την διδασκαλία της Ελληνικής στο εξωτερικό. Στόχος είναι να συγκροτηθεί ένα πιλοτικό δίκτυο σχολείων της ομογένειας, στη φάση ανάπτυξης του συστήματος ηλεκτρονικής μάθησης. Τελικός στόχος, το 2013 να λειτουργήσει, αυτοδύναμα, το νέο δίκτυο ηλεκτρονικής διδασκαλίας και μάθησης. ...