Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τα ραβασάκια φέρνουν το χάος

Της Μιχαλούς
Η ελπίδα δεν έρχεται από πουθενά…Τα απανωτά ραβασάκια της εφορίας (ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ , ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ , ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΗΛΕΚΤ.ΔΟΜ.ΕΠΙΦ (ΕΕΤΗΔΕ 2012) ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ,ΕΤΑΚ 2009 & 2010 , ΦΑΠ) κλπ ξετινάζουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των νοικοκυρών μειώνοντας  απότομα το...

Το συμπέρασμα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης:

Τι διαφορά έχουν Ισπανία και Ιταλία με την Ελλάδα; 
Οι δύο χώρες έχουν ηγέτες με @@, ενώ η Ελλάδα έχει @@ γιά ηγέτες

Tην ώρα που οι πρωθυπουργοί Ισπανίας και Ιταλίας πεισματικά διαπραγματεύονταν, ο (δεύτερος μετά τον GAP ''ναι-νέκος'') πρωθυπουργός της Ελλάδας, έστελνε δουλοπρεπέστατη επιστολή, όπου σημείωνε την «απόλυτη προσήλωση της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων». Υποτίθεται ότι θα ζητούσε ''επαναδιαπραγμάτευση'' Μνημόνιου, σύνθημα που χρησιμοποίησε γιά να εξαπατήσει τον λαό στις εκλογές.
Και η αποθέωση του ελληνικού ''χαβαλέ'': Ο ''σώσαμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία'', ο... GAP, εμφανίστηκε κι αυτός στις Βρυξέλλες, ως πρόεδρος της ουσιαστικά ανύπαρκτης ''Σοσιαλιστικής Διεθνούς'', δηλαδή ως πολιτικός...Πίου, να μιλάει γιά την... οικονομική κρίση!

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Σημίτης-Στουρνάρας: Οι άθλ(ι)οι του ευρώ


Ο σημερινός υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας, ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ χωρίς να πληροί τα κριτήρια και με πολιτικά ανταλλάγματα. Ήταν δηλαδή ένας από τους πρωτεργάτες της καταστροφής από την οποία καλείται τώρα να σώσει τη χώρα.
Από τον Μάϊο του 1999 η εφημερίδα "Αθηναϊκή", με εκδότη τον Σπύρο Καρατζαφέρη, είχε αποκαλύψει πώς επρόκειτο-τότε δεν είχαμε ακόμη μπει-να μπουμε στην ευρωζώνη. Σήμερα επιβεβαιώνεται με πικρό τρόπο.
Όπως έγραφε τότε η εφημερίδα "Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η Ελλάδα οδηγείται σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο, με πολιτικά κριτήρια μπαίνει στην ΟΝΕ και κλείνει το ευρώ στην ισοτιμία των 350 δρχ, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Η πρόωρη εισδοχή μας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση είναι το αντάλλαγμα που πέτυχε η Ελληνική Κυβέρνηση λόγω της στάσης στα γεγονότα του Κοσσόβου, πράγμα που θα εκμεταλλευτεί στο έπακρον ο Κώστας Σημίτης για να οδηγήσει σε μία "εκ του ασφαλούς νίκη" το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές του ΙΟυνίου...

Κυβέρνηση Σαμαρά. Κακομονταρισμένη με λάθος ανταλλακτικά αλλά υπάκουη


Η κυβέρνηση Σαμαρά προέκυψε σαν μια κακομονταρισμένη προσπάθεια των υποστηριχτών του μνημονίου και της υπανάπτυξης της χώρας, ώστε να φτειαχτεί μια κυβέρνηση “τεχνοκρατών” ανακατεμμένη με πολύ ώχρα για να μη φαίνεται αυτό που κρύβει.
Οι περισσότεροι έχουν κάνει μεταπτυχιακά αλλά αυτό δεν τους κάνει τεχνοκράτες. Τεχνοκράτης είναι αυτός που εφαρμόζει με αυστηρότητα αυτά που τον διδάσκει η επιστήμη του στο χώρο δράσης του, συγκεκριμένα στο υπουργείο του.
Ας δούμε μερικές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, που συνιστούν λάθος επιλογές.
Υπ. Εξωτερικών: ο κ. Αβραμόπουλος πολιτικός επιστήμων. Σε όποιο υπουργείο πέρασε δεν παρήγαγε τίποτα. Ολοι θυμούνται τις “επιτυχίες” που είχε στο Υπ. Υγείας. Ο κ.Αβραμόπουλος δεν είναι τεχνοκράτης. Είναι διπλωμάτης της παλαιάς σχολής και στερείται των γνώσεων εκείνων, που απαιτεί η μοντέρνα διπλωματία. Φυσικά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και το κρίσιμο εθνικό θέμα της ΑΟΖ. Ο κ.Αβραμόπουλος όπως και η κ.Μπακογιάννη ανήκουν σε εκείνα τα παλαιά στελέχη της ΝΔ, που απέτυχαν σε ότι ανέλαβαν. Σαν Πρόεδρος της Βουλής θα ήταν καλύτερος αλλά δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά ταξείδια… Η Ελλάδα χρειάζεται να κυβερνάται απο ανθρώπους που να παράγουν και όχι να λουφάζουν. Η επιλογή του ήταν αποτυχία και το έργο του αναμένεται να είναι αρνητικό ή μηδέν.

Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: o κ. Χατζηδάκης, δικηγόρος. Θυμάμαι τον νόμο που πέρασε για τη προστασία του περιβάλλοντος απο την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση. Παταγώδης αποτυχία. Η τεχνολογία, που εφάρμοσε για να κάνει έλεγχο της ακτινοβολίας, αφορά την ανακάλυψη παράνομων ραδιοσταθμών και όχι  την σωστή μέτρηση ακτινοβολίας παραγόμενης απο κεραίες βάσης τηλεφωνίας. Τι ξέρει ο κ. Χατζηδάκης απο υποδομές και τεχνολογία; Τίποτα. Τι σχέση έχει ή είχε ποτέ με αυτά τα θέματα; Καμμία. Η Ελλάδα χρειάζεται να κυβερνάται απο ανθρώπους που να παράγουν και όχι να λουφάζουν ή να μη μπορούν να παράγουν έργο. Αλλη μια επιλογή αποτυχία. ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ: ΥΜΝΟΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΝΕΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ!

ΟΙ «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ
Την ξεκάθαρη πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης ναεκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη δεύτερη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας επιβεβαιώνει -κι επίσημα πλέον, παρά τις μέχρι σήμερα απόπειρες διάψευσης- ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Βρυξέλες.
To ζήτημα  «ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος» δεν μπαίνει παρα ως άλλοθι και χωρίς κανένα επιτακτικό χαρακτήρα, προαναγγέλοντας ουσιαστικά τη νέα μνημονιακή λαίλαπα .

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ
Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012
Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.
Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.
Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.
Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.
Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω
Αντώνης Κ. Σαμαράς».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

«ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΙ»


Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αρμόδια Επίτροπο για θέματα Εκπαίδευσης,
το 13,1% των μαθητών στην Ελλάδα εγκαταλείπει το σχολείο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του.
Να, λοιπόν, ένα ακόμα «επίτευγμα» της Ελλάδας του «ευρώ», της Ελλάδας του «ευρωπαϊκού προσανατολισμού», της πάλαι ποτέ «ισχυρής Ελλάδας» που (κατά τους θιασώτες της γνωστής θεωρίας «πρέπει πάση θυσία να») ανήκει στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρωζώνης:
Τα 13 στα 100 παιδιά «πετιούνται» από τα σχολεία, δεν μπορούν να ολοκληρώσουν ούτε καν τη στοιχειώδη εκπαίδευση.
Μήπως πρόκειται για εξέλιξη άσχετη με τη φτώχεια που βιώνει ο τόπος;
Είναι ένα φαινόμενο άσχετο, τάχα, με το γεγονός ότι χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο αναγκάζονται να ψάξουν για το μεροκάματο - και μάλιστα σε μια χώρα που το 50% των νέων είναι άνεργοι - ώστε να καλύψουν την «τρύπα του οικογενειακού προϋπολογισμού» (για να μιλήσουμε και με όρους μνημονίου) που άφησε πίσω η μείωση των μισθών, η μείωση των συντάξεων, η απόλυση των γονιών τους;
*
Σε πρόσφατη έκθεση της «UNICEF» με τίτλο «Η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα - 2012» διαβάζουμε:

Το συμπέρασμα από τις Βρυξέλλες: Έλληνα ψήφισες ανάποδα!


Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου

Οι «αντιμνημονιακοί» νίκησαν στην χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα σχημάτισαν ξανά κυβέρνηση οι «μνημονιακοί»!
Παράδοξο; Όχι, απλώς Ελληνικό.
Είπαμε, ο άγνωστος, ανώνυμος σημείωσε ορθά στον τοίχο: « Έλληνας δεν γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι… καταντάς»!

Η χθεσινοβραδινή κατάληξη της Συνόδου Κορυφής έδειξε τι σημαίνει σύγχρονη Ελληνική κατάντια. Απευθείας από τα ταμεία στήριξης θα αντλούν οι υπό..........
πτώχευση χώρες της Ευρωζώνης, ώστε να μειώσουν το κόστος δανεισμού τους, σε αντίθεση με την περίπτωση της Ελλάδας. Δίχως μνημόνια προτεκτορατοποίησης θα πορευθούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι που βρίσκονται στην ίδια και χειρότερη κατάσταση με την Ελλάδα, όταν αυτή έτρεχε στο ΔΝΤ και όταν θριαμβολογούσε για την σωτηρία της μέσω ατομικών μηχανισμών διασυρμού, εσωτερικής υποτίμησης, φτωχοποίησης, διόγκωσης του δημόσιου χρέους και κρατικής υποτέλειας αποικιακού χαρακτήρα. 

Το μέτρο, στο βαθμό που εφαρμοστεί, αποτελεί καζινοκαπιταλιστική μέθοδο διασφάλισης του ίδιου μοντέλου ανάπτυξης που ακολουθείται με ...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : «Ποιος έκανε τις δουλειές του Άκη!»

Τα πάνω-κάτω στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρνει η κατάθεση- «φωτιά» του οδοντιάτρου Νίκου Γεωργουλάκη, του ανθρώπου που στοχοποιήθηκε, ως ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής της offshore εταιρείας Nobilis, μέσω της οποίας έγινε και η αγοραπωλησία του ανακτόρου της Δ.Αρεοπαγίτου.

Η κατάθεση-«κόλαφος» στον ανακριτή, ξεμπλέκει το «μίτο της Αριάδνης», αλλά «σφραγίζει» και την προφυλάκιση της κ.Τσεκούρα, που αναμένεται να κληθεί εκ νέου να δώσει κατάθεση:

Στην Ελλάδα, μόνο οι αυτοκτονίες απελπισμένων αυξάνονται... Οι ηθικοί αυτουργοί έχουν όνομα


Οι ''ηγέτες'' της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας της ελληνικής κλεπτοκρατικής ''Δημοκρατίας''
Αν υπήρχε ανεξάρτητη και μη ελεγχόμενη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, θα ήταν ήδη προφυλακισμένοι.

'Ελεγαν ότι θα έβγαζαν το 2012 την Ελλάδα στις αγορές… Κι αντί της εξόδου της χώρας από την κρίση, την βύθισαν στην εξαθλίωση, στην αβεβαιότητα και στις... αυτοκτονίες!
Πόσες φορές δήλωσαν ''σώσαμε την Ελλάδα από βέβαιη χρεοκοπία'' (με τα ''μνημόνια'');
Με τα ''Μνημόνια'' επέβαλαν 70 μέτρα, 50 φόρους, 10 έκτακτες εισφορές και 10 μειώσεις συντάξεων, αλλά δεν άγγιξαν τα δικά τους συμφέροντα (τράπεζες, κόμματα, κρατικό φορέα, πλούσιους κ.ά.)

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ! Απάντηση - φωτιά στην Ιπποκράτους στέλνει ο Θόδωρος Πάγκαλος...

από "σίβυλλα"
Πάγκαλος: Οταν εγώ ήμουν ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος ήταν ΚΟΔΗΣΟ - 
Ο Ανδρουλάκης είναι αργόμισθος σε χρεωκοπημένο κόμμα 

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ Απάντηση - φωτιά στην Ιπποκράτους στέλνει ο Θόδωρος Πάγκαλος, μέσω twitter, λίγες ώρες αφότου «κύκλοι» και στελέχη τον κάλεσαν να σιωπήσει. Ο πρώην υπουργός στρέφει κυρίως τα βέλη του στον Ευάγγελο Βενιζέλο:
«Εσείς άραγε πού είσαστε; Μερικοί δεν είχατε... γεννηθεί, άλλοι κυκλοφορούσατε στην Ενωση Κέντρου και μερικοί κατά ΚΟΔΗΣΟ μεριά», αφήνοντας υπαινιγμούς για την κεντρογενή προέλευση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος εντάχθηκε στο ΠΑΣΟ το 1989, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Για να μην αναφερθούμε στις βαρύτερες περιπτώσεις που ανακάλυψαν το ΠΑΣΟΚ μετά το '81» Απαντώντας και στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, τρίτου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι παράλογο να τίθεται θέμα ηγεσίας στο κόμμα όταν ο νέος πρόεδρός του εξελέγη πριν από δύο μήνες και πρόσθεσε ότι «ο κάθε κύριος Πάγκαλος, και το κάθε στέλεχος, όταν λαμβάνεται μια δημοκρατική απόφαση από τα συλλογικά όργανα, πρέπει να υπηρετεί την απόφαση αυτή», ο πρώην υπουργός απαντά: «Οι κύκλοι ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με μικρή ή μεγάλη διάμετρο λένε ότι το μέλος πρέπει να «υπηρετεί» τις αποφάσεις της ηγεσίας». Και σχολιάζει τον όρο «υπηρετεί» ως εξής : «Υπηρέτης είναι αξιοπρεπές επάγγελμα. Προτιμώτερο από το να είσαι ανεπάγγελτος και αργόμισθος υπάλληλος ενός χρεοκοπημένου κόμματος» Για την βουλευτή Αττικής (πρώην εκλογική περιφέρεια του κ. Πάγκαλου) η οποία κάλεσε χθες τον πρώην υπουργό να σιωπήσει λέγοντας «Αυτό το συγκεντρωτικό σύστημα δεν πρέπει να το αλλάξουμε; Και όσοι το υπηρέτησαν κάποιες δεκαετίες, όπως ο κ. Πάγκαλος, δεν πρέπει να σιωπήσουν επιτέλους ;» ο πρώην υπουργός γράφει στο τουίτερ :

Η χθεσινή ημέρα θα πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα των κανόνων του αποτελεσματικού «διαπραγματεύεσθαι»... " πλην Λακεδαιμονίων" (GAP-SAM-BENI)

Μπορούμε κάλλιστα να φαντασθούμε πως θ’ αδιαφόρησαν παντάπασι στην Σπάρτη για την επιγραφήν αυτή. «Πλην Λακεδαιμονίων», μα φυσικά. Δεν ήσαν οι Σπαρτιάται για να τους οδηγούν και για να τους προστάζουν σαν πολυτίμους υπηρέτας. Άλλωστε μια πανελλήνια εκστρατεία χωρίς Σπαρτιάτη βασιλέα γι’ αρχηγό δεν θα τους φαίνονταν πολλής περιωπής.
 A βεβαιότατα «πλην Λακεδαιμονίων». Είναι κι αυτή μια στάσις. Νοιώθεται. (Καβάφης)

Δυστυχώς για τους δικούς μας "Λακεδαιμονίους" ο Αλεξανδρινός θα ανέστρεφε το σκεπτικό.
Διαβάστε και θα καταλάβετε ποιους "τάξαμε" να μας κυβερνούν!!!
... στο δια ταύτα:
θα πρέπει να "ψάξουμε" για τους εθνοπροδότες του ταπεινωτικού  «διαπραγματεύεσθαι»...
Νάσος


Ως ήττα για τη Γερμανία και ειδικότερα για την καγκελάριο Α. Μέρκελ ερμηνεύεται η απόφαση στην οποία κατέληξαν χθες, Πέμπτη, οι ηγέτες της Ε.Ε. κατά την πρώτη μέρα της κρισιμότατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. 
Συγκεκριμένα, οι 27 ηγέτες ενέκριναν την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τους μηχανισμούς στήριξης χωρίς να προστίθενται επιπλέον βάρη στο χρέος της χώρας που θα αξιοποιεί τη δυνατότητα αυτή.
Η διαδικασία θα γίνεται μέσω μίας ενιαίας εποπτικής αρχής για τις τράπεζες της ευρωζώνης στην οποία θα συμμετάσχει και η ΕΚΤ και στην οποία θα έχουν πρόσβαση και χώρες που δεν υπόκεινται σε προγράμματα. 
Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση, ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν οι μηχανισμοί στήριξης για την σταθεροποίηση των αγορών, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, είπε ότι «στέλνουμε ένα μήνυμα στις αγορές και ελπίζουμε αυτό να τις πείσει».
Από την πλευρά της Γερμανίας, η οποία έκανε σημαντικά βήματα πίσω από πάγιες θέσεις της, η κα Μέρκελ δήλωσε...

Επιθέσεις στις Εφορίες και τράπεζες…

από "σίβυλλα"
…που τρομοκρατούν την κυβέρνηση μαριονέτα του “τεχνοκράτη” ιταλού πρωθυπουργού Μόντι
Στην Ιταλία φουντώνει και οργανώνεται το κίνημα εισβολής στις Εφορίες, τράπεζες και εταιρίες που ανέλαβαν για λογαρισμό του υπουργείου οικονομικών να κάνουν κατασχέσεις για οφειλές στις εφορίες και πετώντας όλα τους τα ρούχα παραμένουν γυμνοί με κεντρικό σύνθημα:...

Γιατί η διαπλοκή δεν θέλει Τσίπρα….


Όπως έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους μας, εκτός από τους Γερμανούς κ.λ.π. (για τους δικούς τους λόγους) και η εγχώρια διαπλοκή δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τον Τσίπρα στην πρωθυπουργία της χώρας.


Ο καθένας μπορεί να φανταστεί ένα σωρό λόγους για τους οποίους ισχύει αυτό. Όμως μάλλον θα πέσει έξω. Δεν είναι το μνημόνιο ο πραγματικός λόγος, ούτε ο δήθεν φόβος για επιστροφή στη δραχμή κ.λ.π. Η εγχώρια διαπλοκή έχει πλήρως προεξοφλήσει τα κέρδη της σε κάθε περίπτωση, είτε μείνουμε στο ευρώ με μνημόνια, είτε επιστρέψουμε στη δραχμή. Όλα είναι…. προϋπολογισμένα και προεξοφλημένα.

Ο Πραγματικός λόγος ακούει στο όνομα εκλογικός νόμος. Η διαπλοκή έχει κτίσει τον έλεγχό της πάνω στο πολιτικό σύστημα και κατ’ επέκταση στα κρατικά ταμεία, μέσω του ελέγχου των ηγεσιών των μονομπλόκ κομματικών «μαντριών» του δικομματισμού. Ο Τσίπρας και χθες ακόμα από τη Θεσσαλονίκη το τόνισε. Το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα είναι η απλή αναλογική. Αυτός ακριβώς θα είναι και ο θάνατος της διαπλοκής. Σε περίπτωση που θεσπιστεί η απλή αναλογική, τότε θα αλλάξει εντελώς το πολιτικό σύστημα από μια πανσπερμία κομμάτων, με αποτέλεσμα η διαπλοκή να χάσει τον έλεγχο της εξουσίας, να χάσει τον έλεγχο των κρατικών ταμείων και να μην μπορέσει να εισπράξει τα προεξοφλημένα κέρδη της. ...

Ως το Φθινόπωρο θα απουσιάζει ο Σαμαράς> Παπούλιας η Αβραμόπουλος, ο αντικαταστάτης του;



Η αίσθηση ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει πρωθυπουργό αδικεί πρώτα τη χώρα, ακολούθως τη ΝΔ αλλά και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά. Ο τελευταίος στον οποίο ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά πρέπει να πάρει το χρόνο του για να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του. Μόνο που στο μεταξύ υφαίρπει μια φημολογία που τον θέλει να επανέρχεται πλήρως στην ενεργό δράση αρχές Φθινοπώρου. Διάστημα πολύ μεγάλο για να παραμείνει η Ελλάδα χωρίς ένοικο στο Μαξίμου. Ειδικά όταν έχουμε μπροστά μας το καλοκαίρι των αποκρατικοποιήσεων. Ως εκ τούτυ ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να ορίσει αντικαταστάτη αντιπρόεδρο με ρόλο αναπληρωτή πρωθυπουργού. O Αβραμοπουλος άρχισε ήδη τις συσκέψεις και μπορεί να αποδειχθεί μια εξαιρετική περίπτωση. Εκτός κι αν μόνο για τους θερινούς μήνες μετατρέψουμε το πολίτευμα σε Προεδρική Δημοκρατία και στέλνουμε σε συναντήσεις κορυφής αλλά και σε έκτακτα γεγονότα, το τεκνό τον Κάρολο. (kourdistoportocali)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Καμμένος: Τέλος στην κομματική πειθαρχία – Θα ψηφίζετε πάντα κατά συνείδηση!

ΤΟ MAKELEIO.GR ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ:

Εδώ και 6 μέρες-και ήρθε η ώρα να τα αποκαλύψουμε όλα στο όνομα της αλήθειας και των αγώνων που δίνει η εκπομπή ΜΑΚΕΛΕΙΟ 1 ΚΑΙ 2 απέναντι στα θρασύμια της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας που έθαψε και κονιορτοποίησε τα λαικά συμφέροντα και αποτελεί τους νεκροθάφτες ενός ολόκληρου έθνους- δύο προστατευόμενοι της εξουσίας Σαμαρά, Βενιζέλου και μπαρμπα Φανούρη Κουνέλη, αποφάσισαν ότι θα φιμώσουν το προπύργιο της δημοσιογραφικής ελευθερίας. Το ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο makeleio.gr. και το έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι δεν μασάμε έναντι ουδενός...

Επιστροφή στο 1992... Μια αληθινή ιστορία

Το κείμενο του εξαίρετου δημοσιογράφουΔημήτρη Μπεκιάρη που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΞΙΑ στις 3 Δεκεμβρίου του 2011 αλλά έχει, όπως όλα δείχνουν, διαχρονική αξία>
Τo 1992, κι ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους ο τότε υπουργός Οικονομίας Στέφανος Μάνος είχε ανακοινώσει τα έκτακτα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων προέβλεπαν και την υποτίμηση της δραχμής, στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχε πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη. Σε εκείνη τη σύσκεψη συμμετείχαν ο τότε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Τίμος Χριστοδούλου, προκάτοχος του Στέφανου Μάνου στο υπουργείο Οικονομίας, και ο τότε οικονομικός σύμβουλος της τράπεζας και νυν μεταβατικός πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος.
Οι δύο τραπεζίτες είχαν απορρίψει το πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής την οποία εισηγούνταν τρία πρόσωπα: ο Στέφανος Μάνος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρωτεργάτης του ξεπουλήματος του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom Γιώργος Αλογοσκούφης και η γνωστή από τη θητεία της στο ΔΝΤ και φιλοξενούμενη συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών, σήμερα, Μιράντα Ξαφά. Ο Γιώργος ...

Η «προφητεία» της Στάη για το μέλλον της Ελλάδας

Έχει περάσει περίπου δύο χρόνια από τότε. Ήταν 7 Ιουλίου 2011, όταν η γνωστή δημοσιογράφος και κυρία της ελληνικής δημοσιογραφίας, κυρία Έλλη Στάη, σε ραδιοφωνική της εκπομπή στο ραδιόφωνο του Flash είχε ανακοινώσει –ή προφητεύσει- πως το Νοέμβριο (του 2011) περίμενε ανασχηματισμό, ενώ ήταν αρκετά σαφής στην επόμενη προφητεία της στην οποία αναφέρθηκε χαρακτηριστικά λέγοντας πως «Να κατανοήσουμε πως θα αλλάξει ο χάρτης της Ελλάδας η οποία θα μικρύνει»!!! Ήταν πραγματικά μία βόμβα για τον μελλοντικό χάρτη της χώρας!


Από τότε πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια και η προφητεία της κυρίας Στάη εκπληρώθηκε κατά το ήμισυ, αφού πραγματικά το Νοέμβριο του 2011 υπήρξε ένας άτυπος ...

Γάννης Βαρουφάκης: "Η Ελλάδα έχει τελειώσει"

Συνέντευξη σοκ του Γιάννη Βαρουφάκη στο ABC (BBC της Αυστραλίας) πριν λίγες μέρες. 
Σοκάρουν οι απαντήσεις του έγκριτου καθηγητή.

LEIGH SALES Παρουσιαστής: Μαζί μας σήμερα από την Αθήνα είναι ο Έλληνας οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.
Το προφανές ερώτημα είναι: τι θα γίνει τώρα;

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Λοιπόν, ο εκτροχιασμός του τρένου που είναι η ευρωζώνη, η οποία ξεκίνησε με την Ελλάδα και στη συνέχεια άρχισαν να φεύγουν διαδοχικά και άλλα βαγόνια - η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, τώρα και η Ισπανία - συνεχίζεται. Και η χθεσινή ψηφοφορία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Όλος ο ενθουσιασμός και οι εορτασμοί είναι πλήρως και εντελώς άστοχοι. Φοβάμαι ότι η ευρωζώνη και η Ευρώπη συνεχίζει την ίδια διαδρομή εδώ και τα δύο τελευταία χρόνια με μια πλειάδα λαθών, που καταντάνε κωμικά πια. Κοιτάξτε την Ισπανία, τι συμβαίνει σήμερα. Κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Ιταλία. Εκτός αν η λογική ή ό,τι περνάει για λογική στην ευρωπαϊκή προσέγγιση στην κρίση αλλάξει και μάλιστα πολύ σύντομα η ευρωζώνη θα αποτελεί ιστορία.

LEIGH: Λοιπόν, ας μείνουμε με την γενική εικόνα για την ώρα πριν εμβαθύνουμε στην Ελλάδα. Τι νομίζετε ότι θα μπορούσε να συμβεί για να αποτραπεί η καταστροφή όπως την προβλέπετε;

ΠαΣοΚ και ΝΔ οδηγούνται προς συνένωση!

ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ οδηγούν πρωτοφανείς και απίστευτες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας! Ενα άρθρο προάγγελος των πολιτικών εξελίξεων που έρχονται για να καλύψουν την πολιτική αποτυχία της Μεταπολίτευσης !

Θα τολμήσω να κάνω μία πρόβλεψη, πιθανόν να μην είμαι ο πρώτος ο οποίος την έκανε, όμως, εκτιμώ ότι η συνένωση των δύο κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε ένα αστικό κόμμα εξουσίας, είναι πάρα πολύ κοντά, και η έλξη της εξουσίας θα συμπαρασύρει και άλλους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς σε αυτήν την πορεία συνένωσης.

Το θέμα δεν είναι καινοφανές, ούτε για πρώτη φορά συζητείται, το “νέο” είναι ότι αυτή την στιγμή συζητείται σε ανώτερα πολιτικά κλιμάκια, και σε επίπεδο επιτελείων αρχηγών κομμάτων, έχοντας την συναίνεση των Ευρωπαίων Εταίρων και των μεγάλων οικονομικών παραγόντων της χώρας, προφανώς και των Τραπεζιτών. 

Εχει δρομολογηθεί αυτή η πορεία συνένωσης των δύο “μνημονιακών” κομμάτων, με στόχο την ίδρυση ενός νέου κόμματος εξουσίας, το οποίο στην πορεία συνένωσης των, θα προσελκύσει και άλλα μικρά κόμματα ή κομματάρχες, με στόχο την διαχείριση της πολυπόθητης εξουσίας.

Η ανακατανομή του πολιτικού σκηνικού κρίνεται πλέον αναγκαία όσο και ικανή δια την πορεία της Ελλάδος εντός της Ευρωζώνης κατ’αρχάς, και κατά δεύτερον η πλήρης απαξίωση του παρόντος πολιτικού προσωπικού, το οποίο πλέον τεκμηριωμένα δεν έχει ουδεμία “τύχη” σε επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, οι οποίες κατά την προσωπική μου εκτίμηση δέν απέχουν πολύ. ...

Μετά το ξερίζωμα των αμπελιών, τώρα και ξερίζωμα ελαιώνων...


Ριζικές αλλαγές στον τομέα τουελαιολάδου ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η κρίσηπου έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια και έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους παραγωγούς.


Τα μεγάλα αποθέματα κάνουν πιοπροβληματική την κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε και το σενάριο της εκρίζωσης (όπως έγινε στα αμπέλια) προκειμένου να μειωθεί η παραγωγή.

Το μέτρο αυτό απορρίφθηκε ως αναποτελεσματικό για τον τομέα του ελαιολάδου, καθώς… διαπιστώθηκε ότι πολλοί από τους λιγότερο κερδοφόρους ελαιώνες είναι και οι πλέον εκτεταμένοι.

Και ενώ στην Ευρώπη και τις άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες εμφανίζεται έντονη κινητικότητα, στην Ελλάδα πολιτικοί και συνεταιριστές δείχνουν να περιμένουν απλώς… τις αποφάσεις με την ελπίδα ότι θα είναι συμβατές με τα συμφέροντα των παραγωγών της χώρας.

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσιάστηκε από τον επίτροποΓεωργίας Ντάτσιαν Τσιόλος πριν από λίγες ημέρες, σε υπουργούς από τις ελαιοπαραγωγές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης -όπως η Κύπρος, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και η Ισπανία.

Και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του Ιουλίου, θα συμφωνηθούν συγκεκριμένες αλλαγές. Ο κ. Τσιόλος είπε ότι το σχέδιο εκπονήθηκε για να δώσει ώθηση στον τομέα, αν και αντιμετωπίζει διαρθρωτικά προβλήματα που σχετίζονται με την πώληση του προϊόντος, δείχνει σημαντικές δυνατότητες κατανάλωσης στην Ευρώπη, αλλά και εκτός αυτής. ...

ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΤΑ 100.000.000 ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ 105.000.000 ΤΗΣ Ν.Δ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Panos Kammenos
Επειδή ορισμένα troll αναρωτήθηκαν για το πρωινό έγγραφο που ανάρτησα, ζήτησα το πρωτότυπο απο τον Κυριάκο Βελόπουλο που έκανε την ερώτηση και μου το έστειλε πρίν απο...

Stephen Hawking: Δημιούργησε ο Θεός το Σύμπαν; Το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς Ντοκυμαντέρ από το Discovery Channel, Curiosity



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η βλακεία είναι αήττητη!


Γράφει ο Δευκαλίων

Όταν στον χθεσινό Δευκαλίωνα αποκαλέσαμε την παρούσα σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης «το κλουβί με τις τρελές», απλά είπαμε την απόλυτη αλήθεια. Διότι μόνο ως τρελοκομείο μπορεί να χαρακτηρισθεί σήμερα η ζώνη του ευρώ.
Σήμερα η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Κύπρος δεν έχουν πρόσβαση στις χρηματαγορές και προσφεύγουν στον μηχανισμό επιτήρησης. Για να δούμε πόσες χώρες μένουν ακόμα έξω από τον μηχανισμό επιτήρησης… Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Σλοβακία, Φινλανδία, Εσθονία και Μάλτα.
    Συμπέρασμα: Με την Ιταλία προ των πυλών του μηχανισμού επιτήρησης ουσιαστικά περισσότερα τα 3/8 της οικονομίας του ευρώ έχουν χάσει την πρόσβαση τους στις χρηματαγορές. Προσέξτε το Συμπέρασμα… Περισσότερο από τα 3/8 της οικονομίας του ευρώ δεν έχει πρόσβαση στις χρηματαγορές!
•    Για ποιο ισχυρό νόμισμα μιλάμε;
Θέλετε ένα πραγματικό παράδειγμα; Ποια πολιτεία των ΗΠΑ δεν έχει πρόσβαση στις χρηματαγορές; Δυστυχώς για τους ανόητους, τους πολιτικούς καιροσκόπους και εκβιαστές του διλήμματος «ευρώ η δραχμή» όλες οι πολιτείες των ΗΠΑ έχουν πρόσβαση στις χρηματαγορές.
•    Κύριοι τα πράγματα είναι απλά!
Το ευρώ δεν έχει από πίσω του ούτε ενιαίο σύνταγμα, ούτε κοινή νομοθεσία, ούτε ένοπλες δυνάμεις να το προστατεύουν. Το μόνο που υπάρχει είναι το δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας (Έλλειμμα μικρότερο του 3% του ΑΕΠ, Χρέος μικρότερο του 60% του ΑΕΠ). Όμως, σχεδόν καμία χώρα της ζώνης του ευρώ δεν τηρούσε τα κριτήρια του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας. Για όσο χρονικό διάστημα η παγκόσμια χρηματοπιστωτική φούσκα έδινε κέρδη, κανένας δεν νοιάζονταν για την μη τήρηση των κριτηρίων του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας. Όταν όμως η παγκόσμια χρηματοπιστωτική φούσκα έσκασε, όλοι άρχισαν να ψάχνουν τις...

Αυτή είναι η μόνη πολιτική αλήθεια που θα ακούσετε ποτέ...



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΣΥΛΙΑ

Βίντεο – σοκ του κυρίου Πάγκαλου που επικροτεί κακουργηματικές πράξεις, κάνοντας τον Ιφικράτη Αμυρά να μοιάζει του κατηχητικού!


Πάγκαλος (για Τσουκάτο) : 
Εάν του είπανε πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινέ τα στο κόμμα σου γιατί αυτό είναι παράνομο; 
Δεν είναι παράνομο!!!
 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

O πρόεδρος του 12% γιατί κυκλοφορεί με την λιμουζίνα του Υπουργείου Οικονομικών αξίας 750.000 ευρω;

Γιατί ο Βενιζέλος κυκλοφορεί ακόμη με υπουργική BMW;

από "σίβυλλα"

O πρόεδρος του 12% γιατί κυκλοφορεί με την λιμουζίνα του Υπουργείου Οικονομικών αξίας 750.000 ευρω; Μπορεί οι μνημονιακές κυβερνήσεις να έκοψαν με μεγάλη ευκολία μισθούς και συντάξεις, μπορεί να... έβαλαν με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία φόρους στους ανέργους και στους άστεγους!!!, αλλά όταν πρόκειται για τη χλιδή τους και την προστασία τους από την οργή που έχουν προκαλέσει στους πολίτες τότε το χρήμα δεν το υπολογίζουν.
Απόδειξη; Το θέμα, που δείχνει πόσο σέβονται το δημόσιο χρήμα αυτοί που εμφανίζονται δημοσίως ως υπέρμαχοι της καταπολέμησης της κρατικής σπατάλης,οι σωτήρες της πατρίδας και του λαού όπως έλεγε ο "κύριος"Βενιζέλος στη βουλή και στις συνεντεύξεις του,ότι θα μας "σώσει"...κυκλοφορεί με θωρακισμένη κρατική λιμουζίνα αξίας 750.000 ευρώ που την απέκτησε με...τον ιδρώτα ΜΑΣ!!!
Ωσάν ...σεΐχης του Κατάρ, χρέωσε αδρά τον ελληνικό λαό για να αποκτήσει την χλιδάτη και...γερμανική λιμουζίνα που φέρει την τελευταίου τύπου θωράκιση ειδική παραγγελία στο Ισραήλ!
Χθές βράδυ όλα τα...

Ενημέρωση ή κάτι άλλο; (Υπόψη κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, νέου Υπουργού Δικαιοσύνης)




Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και το:
 http://justiceforgreece.wordpress.com/complaints/
...για το οποίο θα επανέλθουμε οσονούπω


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

ΠΑΣΟΚ, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη μετά το 1920…


 Γράφει ο Κώστας Χρυσόγονος


Οι εκλογικές αναμετρήσεις της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου μετέβαλαν δραστικά τους συσχετισμούς πολιτικών δυνάμεων. Η σημαντικότερη μεταβολή είναι, ασφαλώς, η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και, στον αντίποδα, η εκρηκτική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι η δεύτερη φορά, μετά τις εκλογές του 1958, όπου ένα κόμμα προερχόμενο από την «παραδοσιακή» Αριστερά καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και αναδεικνύεται σε αξιωματική αντιπολίτευση.
Ωστόσο, τα δύο συμβάντα έχουν εξωτερικές μόνο ομοιότητες μεταξύ τους. Το 1958 το υψηλό εκλογικό ποσοστό (περίπου 25%) της ΕΔΑ ήταν αποτέλεσμα μιας μάλλον παρορμητικής αντίδρασης μερίδας του εκλογικού σώματος στις μεθοδεύσεις μεταξύ των ηγεσιών της τότε ΕΡΕ και του Κέντρου, σχετικά με το εκλογικό σύστημα. Προοπτική εξουσίας δεν υπήρχε για την ΕΔΑ, αφού δεν υφίσταντο κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες οι οποίες να ευνοούν στροφή των μαζών προς τα αριστερά. ...

Νικόλας Άσιμος: Και ποιος δεν κιότεψε... Κι όλοι τους κιότεψαν... Μα_αυτοί_δεν_κιότεψαν...


Στην πιο σκληρή σου φάμπρικα με πέταξες ζωή, 
Εγώ που σ ερωτεύτηκα απ όλους πιο πολύ. 
Τόσα τσαλαπατήματα κι όλα αυτά μαζί 
Μπορούσαν να ξεκάνουνε κι αυτόν τον Ηρακλή 
Και ποιος δεν κιότεψε. 

Αυτά που αρνηθήκαμε χτυπήσαν πάλι εμάς 
Όντα φτωχά κι αδύναμα στο μπλοκ της αγοράς 
Στα εικονογραφήματα της ολικής φθοράς 
Ίσως να ζει μια ίνα μας που δεν παρατηράς 
Κι όλοι τους κιότεψαν 

Δεν έχει πλέον πέρασμα γι αυτούς που αγαπάν 
Πά' στου κορμιού το γέρασμα κι αυτοί τα παρατάν 
Θυμίζουν απορρίμματα π όλοι τους τα πετάν 
Τα καραβάκια-θύματα που πνίγηκαν και παν 

Μα αυτοί δεν κιότεψαν.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Βουλευτικές Εκλογές 2012: Έγκυρες ή Άκυρες; ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ!

Σχετικό: Η μη αυτοδυναμία στις εκλογές και η περίπτωση της επανάληψης τους
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ελλήνων, το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και θεμέλιο του είναι η λαϊκή κυριαρχία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ρυθμιστής του Πολιτεύματος και εκλέγεται από τη Βουλή, για περίοδο πέντε ετών, η οποία αρχίζει από την ορκωμοσία του.
Οι βουλευτές είναι αντιπρόσωποι του Έθνους και εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα. Οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Επικράτεια και η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, ενώ η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. 
Ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης διορίζονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλοι τους πρέπει να έχουν την έγκριση της Βουλής, δηλαδή πρέπει να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της.
Τι σημαίνουν όλα αυτά σε απλά ελληνικά;;; 
Ότι στην Ελλάδα έχουμε μια αντιπροσωπευτική (έμμεση) δημοκρατία, όπου εμείς διαλέγουμε αντιπροσώπους και αυτοί, (με το αζημίωτο φυσικά) ασχολούνται για λογαριασμό μας με τα υπόλοιπα: Επιλογή Προέδρου Δημοκρατίας, έγκριση και πολιτικό έλεγχο της κυβέρνησης, νομοθετική εργασία κλπ.  
Μόνο που αυτή η δημοκρατία εχει καταργηθεί και το πολίτευμα εχει ανατραπεί. Από που προκύπτουν αυτά ; Από τα ακόλουθα:

Λίθοι, πλίνθοι, (και) κέραμοι, "στουρνάρια και κούτσουρα" ατάκτως ερριμμένα

Τι είναι ο κ. Στουρνάρας; 
Σύμφωνα με το λιβανωτό που δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»* και καταλαμβάνει έκταση δυο ολόκληρων σελίδων (!), χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται οι φωτογραφίες και οι αναφορές στην πρώτη, τη δεύτερη και τις υπόλοιπες εσωτερικές σελίδες, ο κ. Στουρνάρας, ο νέος υπουργός Οικονομικών, είναι:


«Γεννημένος διαπραγματευτής», είναι «πολιτικό μυαλό», είναι «ικανός μακροοικονομολόγος»«η οικονομική κατάρτισή του είναι πολύ μεγάλη», τον διακρίνει«αποτελεσματικότητα», είναι «λιτοδίαιτος», είναι «δεινός κολυμβητής», του «αρέσουν τα ανέκδοτα και η γυμναστική», «έχει αντοχές μεγάλες» αφού στην παραλία ακριβώς κάτω από το εξοχικό του «κάνει τρία χιλιόμετρα πήγαινε κι άλλα τρία χιλιόμετρα έλα», όμως, ανάμεσα στα (πολλά) άλλα, «το μεγαλύτερο προτέρημα του νέου υπουργού Οικονομικών είναι ότι στο παρελθόν έχει υπερασπισθεί με επιτυχία τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρώπη καιέχει αποτρέψει την εφαρμογή πολιτικών λιτότητας» (!)... Παρεμπιπτόντως, είναι και «απείθαρχος» απέναντι στη Γερμανία...

Κατά τα «ΝΕΑ», για όλα τα προηγούμενα, που αφορούν βασικά στο μεγαλείο του διαπραγματευτή μας, υπάρχουν τρανές αποδείξεις...

Ειδικά, πάντως, στο θέμα της «υπεράσπισης» των ελληνικών συμφερόντων από τον κ. Στουρνάρα, καθώς και της «απειθαρχίας» του νέου υπουργού με τις συνταγές της «γερμανικής λιτότητας» και της λιτότητας, γενικώς, οι αποδείξεις (σσ: το ενδιαφέρον είναι ότι τις προσκομίζουν τα ίδια τα «ΝΕΑ») είναι συντριπτικές. Ιδού:

Εισαγγελέας για τα φέσια των κομμάτων - Τζακ ποτ για τον ΣΥΡΙΖΑ


Τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το σκανδαλώδη νόμο που έκοψε και έραψε το ελληνικό κοινοβούλιο.
Με τα δύο τέως μεγάλα κόμματα να χρωστούν ήδη πάνω από 100 εκ. ευρώ το καθένα, με το ΠΑΣΟΚ, όπως είχαμε γράψει στα Κεφαλονίτικα Νέα, να είναι ήδη πτωχευμένο και να σκέφτεται την αλλαγή ονόματος, οι μεγάλοι κερδισμένοι από την κρατική ενίσχυση φαίνεται να είναι οι ριζοσπάστες αριστεροί.
Το παρακάτω έγγραφο παρουσιάζει τα χρέη των κομμάτων αναλυτικά:

Παπανδρέου - Χριστόφιας: οι μοιραίες ηγεσίες


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Πλήρης η υπαγωγή και της Κύπρου στη μνημονιακή τρόικα ύστερα από την υποβολή αιτήματος δανειοδότησης από τον Χριστόφια στο ΔΝΤ. Όλες οι κακές προβλέψεις για την Μεγαλόνησο επιβεβαιώθηκαν, έστω και αν πολλοί ήταν αυτοί που αρνούνταν να δουν τη σκληρή πραγματικότητα. Πλέον η Κύπρος παίρνει τον δρόμο της Ελλάδας και η ψευδαίσθηση οικονομικής ισχύος που είχε αναπτυχθεί μετά την ανακάλυψη ενεργειακών κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της έχει γίνεισυντρίμμια.
Θα μπορούσε να θεωρηθεί εμμονή. Ή ίσως... εθνικιστική αγκύλωση. Όμως πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, σχεδόν μόνοι, από την αρχή της ελληνικής μνημονιακής περιπέτειας, παραλληλίζαμε, συγκρίναμε και συσχετίζαμε το Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο με το ελληνικό μνημόνιο. Οι λόγοι ήταν απλοί:

Ζητείται εθνική αξιοπρέπεια

«Η Κύπρος δεν είναι προς πώληση. Ο κυπριακός λαός έχει αξιοπρέπεια. Μην με προκαλείτε με προβοκατόρικες ερωτήσεις».
Η δήλωση του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας, αναμφισβήτητα έχει πολλούς αποδέκτες προς διάφορες κατευθύνσεις. Ανεξάρτητα από το αν είναι εφικτό στις παρούσες συνθήκες να διατηρήσει ο κυπριακός λαός την αξιοπρέπειά του, ώστε να μην εκποιηθεί η χώρα στους δανειστές, ο συμβολικός αντίκτυπος αυτής της δήλωσης είναι πανίσχυρος. Ακόμη κι αν η Κύπρος-μετά από εκβιασμούς-οδηγηθεί στη θηλιά του ΔΝΤ και των ευρωπαίων νεοαποικιοκρατών ιμπεριαλιστών, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην πλήρη καταστροφή, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι μια τέτοια εξέλιξη ταυτίζεται με την έλλειψη αξιοπρέπειας.
Τι λέει ακριβώς ο Χριστόφιας; 
Πρώτα απ’ όλα συνδέει την ηθική με την πολιτική. Υπάρχουν πολιτικές που κατά βάση είναι ανήθικες γιατί παραβιάζουν θεμελιώδη ηθικά συναισθήματα. 
Δεύτερον, επικαλείται τον λαό όχι ως μια αφηρημένη οντότητα, αλλά ως μια υπαρκτή πραγματικότητα με συγκεκριμένο αξιακό υπόβαθρο. 
Τρίτον, ταυτίζει την δυνητική εκποίηση της χώρας με την αναξιοπρέπεια του λαού και κυρίως του πολιτικού συστήματος. Για όσους προκαταβολικά θα εγείρουν το επιχείρημα ότι ο Χριστόφιας δεν εκπροσωπεί τον λαό, αλλά τον εαυτό του, θα αντιτείνουμε ότι απηχεί το διάχυτο λαϊκό αίσθημα, που θα μπορούσε να εκφρασθεί ποσοτικά μέσα από ένα δημοψήφισμα, όπως έγινε και στη περίπτωση του σχεδίου Ανάν. ...