Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ο «ενοχλητικός» Παπαγιάννης και γιατί «Τρέμει η Τρέμη»...



Από το "kentrinews" μέσω σίβυλλα
 
Με αφορμή την προσπάθεια φίμωσης του fimotro και την οικονομική εξόντωση του Γιάννη Παπαγιάννη, έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα. Η συντριπτική πλειοψηφία των κειμένων και των σχολίων είναι υπέρ του δημοσιογράφου που διώκεται από τα μεγαλοστελέχη του mega. Κύριο χαρακτηριστικό της σχετικής αρθογραφίας είναι η πρεμούρα και η εμμονή των σχολιαστών και του διευθυντή του καναλιού να φιμώσουν ένα blog που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας ..με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά να ενημερώνονται από το Fimotro. Σε αντίθεση με το mega που εδώ και μήνες βλέπει χιλιάδες πολίτες να μην «ενημερώνονται» πλέον από το …μεγάλο κανάλι. Οι αριθμοί εξάλλου δείχνουν ότι το...

ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Στις 28/7/1920 ο Ελευθέριος Βενιζέλος επετύγχανε τη Συνθήκη των Σεβρών, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα παραχωρούνταν τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, και η Θράκη.  Η περιοχή της Σμύρνης  θα διοικούνταν από Έλληνα Αρμοστή ως εντολοδόχο των Συμμάχων, και θα μπορούσε να προσαρτηθεί στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια με δημοψήφισμα. Ουσιαστικά τα σύνορα της Ελλάδος διπλασιάστηκαν, έφθαναν σχεδόν 40 χιλιόμετρα από την Κων/πολη. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, περιμένοντας στο σταθμό της Λυών για να επιστρέψει στην Ελλάδα και έχοντας στα χέρια του την μοναδικά επιτυχή για την Ελλάδα συνθήκη των Σεβρών, δέχθηκε επίθεση από δύο επίδοξους δολοφόνους του οι οποίοι τον τραυμάτισαν.  Αυτή ήταν η ανταμοιβή του Βενιζέλου!
 
Ενενήντα ένα χρόνια μετά, στις 25/7/2011 ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου επέστρεφε από τις Βρυξέλλες έχοντας διπλασιάσει το δανεισμό της Ελλάδος  και πετσοκόβοντας στο μισό τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων! Ταυτόχρονα παραχωρούσε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές και μείωνε την εθνική κυριαρχία της χώρας!
Με την άφιξή του στην Αθήνα, ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ αποθεώθηκε και από τους 153 βουλευτές του!  Αυτή ήταν η ανταμοιβή του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου!
Κάντε σύγκριση και βγάλτε συμπέρασμα. Έτσι γράφεται η Ιστορία!!! ==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

«ΘΥΜΑ» ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 21 ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

  
Στις παραγραφές «σκόνταψε» η υπόθεση με το φρικτό θάνατο 21 μαθητών του Λυκείου Μακροχωρίου τον Απρίλιο του 2003 στα Τέμπη. Οι βαριές κατηγορίες που αντιμετώπιζαν τα μέλη της διοίκησης του ΚΤΕΛ Ημαθίας και οι δύο υπάλληλοι της διεύθυνσης Συγκοινωνιών που κατηγορούνταν ότι επέτρεψαν τη κυκλοφορία του μοιραίου λεωφορείου (μολονότι έπρεπε να έχει αποσυρθεί), μετατράπηκαν σε αθωωτικές αποφάσεις λόγω παραγραφής.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΚΤΕΛ, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, αθωώθηκαν για την κατηγορία της πλαστογραφίας, επειδή προέκυψε πως αυτή τελέστηκε κατά τη διάρκεια της εισαγωγής του οχήματος από τη Γερμανία.
Για την κατηγορία της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών το δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι τελέστηκε, χωρίς όμως να προκύπτει δόλος των κατηγορουμένων, και το μετέτρεψε σε πλημμέλημα. Το ίδιο αποφασίστηκε για το αδίκημα της χρήσης πλαστού. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου απηλλάγησαν λόγω παραγραφής. ...

Ένα ακόμη πομπώδες "τσιτάτο" από τον Χάρη Καστανίδη: "Μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα ακόμα και μέσα στο 2011"


Ο Χάρης Καστανίδης συμπαθέστατος κατά τα άλλα, αρέσκεται στην αμπελοφιλοφιλοσοφία και στην δική του στοχαστική σκέψη, την οποία την συνιστά ως μέτρον και οδηγό αποδοχής για την γενικότερη  λαϊκή αντίληψη των πραγμάτων.
Θεωρεί προφανώς, ότι κατέχει εκτός από την ρητορική δεινότητα και το εργαλείο της ευρύτερης "διαλεκτικής μεθόδου" και ως προσωπικό του πλεονέκτημα το προβάλει στις δημόσιες εμφανίσεις του.
Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίφημη νομική διαμάχη στην περίπτωση Ζαγοριανού.
Ήταν η υπόθεση που με την γνωστή κατάληξη, για την οποία η σκέψη του δεν ταυτίστηκε απόλυτα με αυτή την σκέψη του "Συμβουλίου Εφετών", παρά τον εντυπωσιασμό, και την δημοσιογραφική επιμέλεια στην "παρακολούθηση" της σκέψης του από τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σχετικό video:


 Αυτό ως προλόγισμα. Διότι εάν και εγώ ζητήσω να παρακολουθήσετε τη σκέψη μου ή αν αρχίσω να παραθέτω video για τα άλλα που έλεγε για την δήθεν τιμωρία των επίορκων πολιτικών (ότι τα αδικήματα δεν παραγράφονται κλπ) και του νόμου "περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος" ότι τάχα θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη, τότε ίσως κινδυνεύσω και εγώ να βρεθώ σε  κάποιον φυσικό δικαστή και δεν έχω αυτή τη διάθεση καλοκαιριάτικα.

Διαβάζουμε στην "Ελευθεροτυπία: 

Διοριστέοι εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008: Η κ. Διαμαντοπούλου μπερδεύει την σημασία των λέξεων και δεν γνωρίζει τα νούμερα;




28-07-11 Στην εκπομπή «Ενημέρωση στη ΝΕΤ» from Anna Diamantopoulou on Vimeo.
Κάνοντας κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την συνέντευξη της κ.Διαμαντοπούλου στις 28-07-2011 στην ΝΕΤ που μιλάει για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευτση. Μετά την μέση της συνέντευξης που αρχίζει να απαντά σε ερωτήσεις για διάφορα εκπαιδευτικά θέματα έχουμε το εξείς:

Απεργίες, απολύσεις και μετά δημοψήφισμα

Της Αγγελικής Σπανού (Free Sunday)

Όσοι είναι βέβαιοι ότι θα πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο θα αιφνιδιάζονταν αν γνώριζαν το βάθος και την ένταση της προετοιμασίας επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία τον Οκτώβριο, με αφορμή τη δεύτερη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, στο οποίο συμμετέχουν τα κεντρικά μέλη των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών.
Το γεγονός είναι ενδεικτικό της διάθεσης του Γιώργου Παπανδρέου να συνεχίσει, και μάλιστα διευρύνοντας την ατζέντα του πολιτικού διαλόγου πέραν των θεμάτων που αφορούν την πραγματική οικονομία. Αλλά παρά την «υψηλή στρατηγική» του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση είναι παγιδευμένη στα θέματα «χαμηλής πολιτικής».
Η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί να συνεχίσουν επ’ αόριστον τις κινητοποιήσεις τους, η οποία ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, αποτελεί βαρύ χτύπημα για τον τουρισμό και την κοινωνική ομαλότητα.
Παρ’ ότι οι διεκδικήσεις της συγκεκριμένης επαγγελματικής ομάδας δεν έχουν την υποστήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν γίνει, η ατμόσφαιρα χάους και ανομίας έχει σαφές πολιτικό κόστος για μια κυβέρνηση που φαίνεται απολύτως αδύναμη να εξασφαλίσει κοινωνική ηρεμία.  ...

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ' τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.


Και να αδερφέ μου
που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
Καταλαβαινόμαστε τώρα
δε χρειάζονται περισσότερα.

Κι αύριο λέω θα γίνουμε
ακόμα πιο απλοί.
Θα βρούμε αυτά τα λόγια
που παίρνουνε το ίδιο βάρος
σ' όλες τις καρδιές,
σ' όλα τα χείλη,
έτσι να λέμε πια
τα σύκα-σύκα
και τη σκάφη-σκάφη.

Κι έτσι που να χαμογελάνε οι άλλοι
και να λένε:

Η κυρίαρχη προπαγάνδα δεν έχει ανάγκη κανενός είδους τεκμηρίωση: «Είναι_ο Καπιταλισμός, Ηλίθιε»

Ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι, τι είναι το δημόσιο χρέος. 
Η συνήθης απάντηση που δίνεται αριστερά και δεξιά, είναι αυτή που επέβαλε η κυρίαρχη προπαγάνδα, δηλαδή ότι το δημόσιο χρέος είναι προϊόν της δημοσιονομικής πολιτικής και των ελλειμμάτων του κράτους. 
Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της μιλούν γενικά για σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος, ενώ η αριστερά σύσσωμη μιλά για κρατικές παροχές στο κεφάλαιο. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.
 
Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη
Το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου, «Είναι ο Καπιταλισμός, Ηλίθιε», εκδόσεις Λιβάνη, αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Από δυο απόψεις. Αφενός γιατί πρόκειται για ένα πολύ προσιτό και ευκολοδιάβαστο βιβλίο για τον μέσο αναγνώστη που αναζητά να μάθει τι συμβαίνει με την σημερινή κρίση. Κι αφετέρου γιατί διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ακόμη μαρξιστική φλόγα στο σημερινό ΚΚΕ.
Για να είμαστε ειλικρινείς δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Τον Ν. Μπογιόπουλο τον γνωρίζουμε από τις επιφυλλίδες και τις παρεμβάσεις του μέσα από τις στήλες του Ριζοσπάστη, αλλά και από τις δημόσιες εμφανίσεις του όλο αυτό το διάστημα που και εύστοχες υπήρξαν και αποκαλυπτικές και αρκούντως τεκμηριωμένες. Κι αυτό πρέπει να το τονίζουμε ιδιαίτερα σήμερα. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά δυστυχώς η τεκμηριωμένη παρέμβαση είναι είδος εξαιρετικά δυσεύρετο στις μέρες μας. Ιδίως στην αριστερά.
Η κυρίαρχη προπαγάνδα δεν έχει ανάγκη κανενός είδους τεκμηρίωση. Ασκείται στην πνευματική τρομοκρατία και καταστολή με όλα τα μέσα. Θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από την αριστερά. Να όμως που δεν συμβαίνει. Όσο πιο αριστερό, μαρξιστή, κομμουνιστή, ή δεν ξέρω κι εγώ τι, θεωρεί κάποιος τον εαυτό του, τόσο περισσότερο νιώθει ότι έχει την άδεια να συνθηματολογεί ασύστολα χωρίς να νοιάζεται για τον τρόπο που η ίδια η πραγματικότητα τεκμηριώνει ή δεν τεκμηριώνει τα λεγόμενά του. Πρόκειται για την κατάρα του αχαλίνωτου σεχταρισμού. Και μάλιστα ενός σεχταρισμού αισχίστου είδους, του γραφειοκρατικού σεχταρισμού με βάση τον οποίο κάθε ηγετική ομάδα αναπαράγει τον εαυτό της ως φορέα του αλάθητου και της απόλυτης αλήθειας. Όσο πιο μακριά κρατιέται η αλήθεια της από την πραγματικότητα, από την αληθινή ζωή και τα δεδομένα της, τόσο πιο απόλυτη φαντάζει στους πιστούς οπαδούς. Όπως ακριβώς συμβαίνει πάντα με κάθε είδους θρησκοληψία.
Ο Ν. Μπογιόπουλος δεν ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία.  ...

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Απολογισμός Α' Εξαμήνου της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Δόθηκε σήμερα στις 12.30 μμ στο Ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ η συνέντευξη τύπου 
της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας για την παρουσίαση 
του Απολογισμού Α΄ Εξαμήνου της Κίνησης. 
Εκ μέρους της Κίνησης την παρουσίαση έκαναν οι: 
Παναγιώτης Στασινός, δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Κούτσικος, υπεύθυνος συντονιστής της Συντονιστικής Επιτροπής και Στέφανος Σταμέλλος, μέλος της Πρωτοβουλίας

Απολογισμός Α΄ εξαμήνου 2011
της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας
 
  Καθώς ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο της παρουσίας της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχωράμε σε έναν απολογισμό της δράσης μας με σκοπό να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας του Δήμου Λαμίας για τη δραστηριότητα μας.
 
Στο διάστημα αυτό η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών έκανε ότι μπορούσε για να ανταποκριθεί στο ρόλο της, ως μια ανεξάρτητη αγωνιστική αυτοδιοικητική Κίνηση, να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου κρίνοντας,  προτείνοντας και δημιουργώντας.
 
Με την εκλογή του Παναγιώτη Στασινού ως δημοτικού συμβούλου, του πρώτου εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών στο Δήμο, μας δίνεται η δυνατότητα να παρεμβαίνουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στη βάση του Προγράμματος και της Προγραμματικής μας Διακήρυξης. ...

Ένας εισαγγελέας να διερευνήσει πράξεις εθνικής προδοσίας υπάρχει; Ή μόνο για να κυνηγά τσαντίρηδες στο Σύνταγμα;


Με τον εμετικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;», φράση που την αποδίδει στον Γιώργο Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, κυκλοφορεί Το ΒΗΜΑ της Κυριακής, 31 Ιουλίου. Οι ξεδιάντροποι κυβερνητικοί απολογητές του «λαμπρακέικου» προσπαθούν με αυτά τα απαράδεκτα πρωτοσέλιδα να τρομοκρατήσουν το λαό και συνάμα να παρουσιάσουν ως… πατριώτη τον κατοχικό πρωθυπουργό!
Για το δημοσιογραφικό υπόκοσμο που σκαρφίστηκε αυτή τη ξεφτίλα τι να πούμε; Υπόκοσμος!… Αρκεί!
Ωστόσο, θα σχολιάσουμε επιγραμματικά τη ρήση που αποδίδεται στον Πρωθυπουργό:
1. Η Πελοπόννησος δεν είναι του Γιωργάκη να την πουλήσει, ούτε τα νησιά, και αν τολμήσει κανείς να υποδουλώσει ή να ξεπουλήσει την πατρίδα μας, να ξέρει καλά, ότι θα πάρουμε τα όπλα για να υπερασπιστούμε τη γη μας! Καταλάβατε καθάρματα;
2. Αυτή είναι η ρήση που θα κυνηγά τον Γιωργάκη μέχρι να πεθάνει και θα τον χαρακτηρίζει στα βιβλία ιστορίας του μέλλοντος. Αν θυμόμαστε τον πατέρα του από το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «Δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα», ο Γιώργος θα μείνει στην ιστορία...

ΓΛΕΖΟΣ - ΛΗΝΑΙΟΣ 1,2 τρισ. μας χρωστάει η Γερμανία


Αναλυτικά και αποκαλυπτικά στοιχεία για το μεγάλο θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα παρέθεσαν, λίγες ημέρες πριν στη Βουλή,ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος, πρόεδρος και υπεύθυνος αντίστοιχα της γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών αυτών. 
Κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και ιδιαίτερα ο Μ. Γλέζος αναφέρθηκε διεξοδικά στις οφειλές. Οπως είπε, το πρώτο κεφάλαιο αφορά τις οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Πρόκειται για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7,1 δισ. δολαρίων, και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, αγοραστικής αξίας 1,938 και για τα δύο ποσά.
Ο Μ. Γλέζος αναφέρθηκε και στην καταστροφή της οικονομίας της χώρας η οποία επήλθε:
1) Με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων
2) Με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, σύνολο 670.000 στρατός, η οποία ανήλθε σε 8 δισ. δρχ. το μήνα,
3) Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine είχαμε άμεση λεηλασία επιχειρηματιών. Εγινε εξαγορά του με 530.894 χρυσές λίρες Αγγλίας, τον Αύγουστο του 1941
4) Με τη ληστεία νομισμάτων ...

Από δήμαρχος Αθηναίων… κλητήρας της κυβέρνησης και του υπουργού δημόσιας τάξης


Ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ Ανατροπής και Αλληλεγγύης, του Αλέκου Αλαβάνου, σχετικά με την εκκένωση της Πλατείας Συντάγματος από τους Αγανακτισμένους σκηνίτες:
Από δήμαρχος Αθηναίων… κλητήρας της κυβέρνησης και του υπουργού δημόσιας τάξης
Απ’ τα λόγια στην πράξη πέρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Καμινης και από δήμαρχος έδρασε σαν …κλητήρας της κυβέρνησης και του υπ. δημόσιας τάξης. Σήμερα το πρωί με την παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας μάζεψε τις σκηνές και τα πανό από την πλατεία Συντάγματος.
Ο δήμαρχος που ψηφίστηκε για να λύσει τα πάμπολλα προβλήματα της πόλης των Αθηνών, προβλήματα βρωμιάς, εγκληματικότητας, κοινωνικής πολιτικής, λειτουργικότητας της πόλης προσδιόρισε σαν προτεραιότητα του την εκκένωση της πλατείας Συντάγματος εν μέσω καλοκαιριού από τις λιγοστές σκηνές και τα πανό του κινήματος.
Λες και μπορεί να ανακοπεί έτσι η ορμή και η διάθεση της κοινωνίας να παλέψει ενάντια στην σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.
Σε σύντομο διάστημα, απ’ τον Σεπτέμβρη θα αποδειχτεί εάν η κοινωνία και το κίνημα διατίθενται να αποδεχτούν τα νέα μνημόνια και τα νέα σκληρά μέτρα.
Η πλατεία Συντάγματος είναι ήδη ένα σύμβολο, ένα αγωνιστικό ραντεβού, μια βαθιά κοινωνική και κινηματική διαδικασία και γίνεται τουλάχιστον αστείος όποιος νομίζει ότι αυτό μπορεί να αλλάξει με αστυνομικές επιχειρήσεις και μάλιστα εναντίον ολίγων μέσα στο κατακαλόκαιρο.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Η “αγανάκτηση” δεν πηγαίνει… διακοπές!

Το Κίνημα των «Αγανακτισμένων», ήρθε να μιμηθεί στη χώρα μας, την παλλαϊκή έκρηξη οργής των Ισπανών πολιτών, που ονομάστηκαν «Indignados», και επί πολλές εβδομάδες κατέλαβαν την κεντρική πλατεία της Μαδρίτης, καθώς και άλλες πλατείες της Ισπανίας. Οι Ισπανοί αντέδρασαν στα μέτρα λιτότητας της Κυβέρνησης Θαπατέρο, και τη γενικότερη απαξίωση του βιοτικού επιπέδου τους, σε συνδυασμό με την υπονόμευση του μέλλοντος της χώρας τους. Όσο περνούσε ο καιρός ωστόσο, και καθώς η «αγανάκτηση» δεν βρήκε τρόπο να μετατραπεί σε δύναμη ανατροπής, οι συγκεντρώσεις άρχισαν να φθίνουν, και τελικά διαλύθηκαν. Μετά από μερικές εβδομάδες, οι «Indignados» επέστρεψαν σε μαζικές διαδηλώσεις, όχι όμως με τη μορφή της κατάληψης των μεγάλων πλατειών.
Στην Ελλάδα, μια ολόκληρη κοινωνία όφειλε να νιώθει «αγανάκτηση» για τις πολιτικές της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Να βγει στους δρόμους. Να διαδηλώσει. Να αντισταθεί. Θα έπρεπε να είμαστε στους δρόμους εκατομμύρια, και όχι μερικές δεκάδες χιλιάδες «Αγανακτισμένοι», που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, διαδήλωσαν με τις γνωστές ελληνικές χειρονομίες τον αποτροπιασμό τους συνολικά για το πολιτικό σύστημα, και τελικά… πήγαν διακοπές.
Γιατί, αυτό ακριβώς συνέβη. ...

Οχι, δεν μας ζουν οι Γερμανοί!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ, 

Ενας ακόμη μύθος κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες, όταν γνωστοποίησε στοιχεία το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο συμπεριλαμβάνει τις 400 μεγαλύτερες τράπεζες (και ασφαλιστικές εταιρείες) του κόσμου. Ο μύθος αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος και τα υποτιθέμενα τεράστια δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από ιδιωτικές ξένες τράπεζες. Παραμύθι!
Παρόλο που η λίστα που δημοσιεύθηκε δεν είναι πλήρης γιατί αφορά μόνο εκείνες τις τράπεζες που δέχθηκαν ήδη να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ άλλες ιδιωτικές τράπεζες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα κάνουν, οι αριθμοί είναι καταλυτικοί. Το ίδιο και τα πολιτικά συμπεράσματα. Οχι, δεν μας ζουν οι ξένες ιδιωτικές τράπεζες!
Σε καμία απολύτως περίπτωση. Ιδίως δε οι γερμανικές, ούτε κατά διάνοια.
Οι ελληνικές τράπεζες είναι αυτές που κατέχουν πολύ περισσότερα ελληνικά κρατικά ομόλογα από τους ξένους τραπεζικούς γίγαντες.
Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι.
Στη λίστα που δημοσίευσε το IIF περιλαμβάνονται ελληνικές και ξένες τράπεζες που κατέχουν αξίας πάνω από 78 δισεκατομμύρια ευρώ ελληνικά κρατικά ομόλογα. ...

Και όμως, ο Στέφανος Χίος τα είχε πει από τον Φεβρουάριο για τον Λαυρεντιάδη...


…οι υπόλοιποι;
Δείτε το βίντεο από την εκπομπή – ντοκουμέντο, με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις:

από Olympia

ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ
Σεισμός 51 εκατ. ευρώ στην Proton Bank
Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Οι κοσμοπολίτες του ΣΕΤΕ υπέκυψαν στο επαρχιώτικο πείσμα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη, 
Δεν είναι η πρώτη φορά που στην δημιουργία προπαγανδιστικού κλίματος χρησιμοποιούνται από την εξουσία άνθρωποι και φορείς που έχουν αγαθές προθέσεις, αλλά δεν φαντάζονται πόσο εύκολα μπορούν να «εργαλειοποιηθούν».

Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι λόγοι για τους οποίους ο αρμόδιος (λέμε τώρα) υπουργός θέλησε να συναντήσει τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ακριβώς την ημέρα – και μάλιστα λίγο πριν – που υποτίθεται ότι θα έβλεπε τους ταξιτζήδες για να βρεθεί μια μέση οδός, να επέλθει ένα είδος συμφωνίας.

Ο ΣΕΤΕ προφανώς γνωρίζει τα του τουρισμού και είναι σε θέση και να διεκτραγωδήσει την παρούσα κατάσταση και να υποβάλει προτάσεις.

Είναι, όμως, απορίας άξιον πώς έπεσε στην παγίδα της προπαγάνδας. Πώς ο επαγγελματικός κοσμοπολιτισμός των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό υποκλίθηκε στο επαρχιώτικο πείσμα.

Τι δουλειά έχει ο ΣΕΤΕ σε μια καθαρά πολιτική υπόθεση – βεντέτα και ό,τι άλλο; Το θέμα μας δεν είναι αν πλήττεται ο τουρισμός – αυτό το γνωρίζουμε όλοι.

Το θέμα μας επίσης δεν ήταν να πληροφορηθούμε την άποψη του ΣΕΤΕ για το άνοιγμα των επαγγελμάτων. ...

Απόψεις: "Γυμνοσάλιαγκες και Χαμαιλέοντες της Νέας Τάξης Πραγμάτων."

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου*

Την περασμένη Πέμπτη, στην σύνοδο κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης με θέμα το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, οι εταίροι μας αποφάσισαν να δώσουν το φιλί της ζωής στην παρακμασμένη Ευρωπαϊκή οικονομία και να ξεσφίξουν ελαφρώς την θηλιά από το λαιμό της Ελλάδος.

Μέσω της απόφασής τους οδήγησαν την Ελληνική οικονομία στην διαρκή πτώχευση και υποθήκευσαν το μέλλον των Ελλήνων για δύο τουλάχιστον γενεές. Μέσω αυτής της απόφασης οι εταίροι μας χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πειραματόζωο στην αρένα της αιμοσταγούς οικονομικής πολιτικής των κερδοσκόπων-τοκογλύφων δανειστών μας. Παρόλα ταύτα, μετά από αυτή την απόφαση η Ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει και θεωρεί πως έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία.


Πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες αν και για άλλη μια φορά δεν διαπραγματεύθηκαν τους καλύτερους δυνατούς όρους για το συμφέρον της πατρίδος μας, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την διάσωση της ευρωζώνης και σύρθηκαν ως γυμνοσάλιαγκες και χαμαιλέοντες στην απόφαση των εντολοδόχων τους, της νέας τάξεως πραγμάτων. Από τον Μάιο του 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε την δανειακή διεθνή σύμβαση (μνημόνιο) με τους βιαστές μας του ΔΝΤ που είναι μια ανυπόστατη σύμβαση, αντίθετη στην διεθνή, Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομιμότητα και παραβιάζει κατάφορα το Ελληνικό Σύνταγμα. ...

κ. Ραγκούση, Υπάρχουν απαντήσεις για όλα αυτά; [βλέπε το σχετικό Video]


Ο ιστοχώρος μας δεν πήρε σαφή θέση για την λεγόμενη "απελευθέρωση των ταξί".
Το θέμα ήταν στραβό από την αρχή.
Οι περισσότερες άδεις δόθηκαν δωρεάν και μάλιστα στην περίοδο της χούντας.
Σχετική αναφορά: "Οι περισότερες αδειες ταξι δοθηκαν επι χουντας ΔΩΡΕΡΑΝ σε ατομα ...φιλικα προς το καθεστως και πολλους εργαζόμενους σε κρατικες υπηρεσιες δημοσιας ταξης. Οι κυριοι αυτοι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕς παντα δημιουργησαν το κυκλωμα των αδειων και της αξιας τους των 300,000 ευρω για τα ...κοροιδα που την αγόρασαν..."
Άρα μιλάμε για έναν ευνοούμενο κλάδο ο οποίος δημιουργήθηκε από "εκλεκτούς" στην μαύρη περίοδο της επταετίας και συνεχίστηκε πάνω σε συμφέροντα και ανομίες και τις επόμενες επταετίες που ακολούθησαν με δημοκρατικό μανδύα.
Κάποιοι πλούτισαν από ένα απλό παράβολο των 150 δραχμών σε χιλιάδες ευρώ έως χθες, και ήταν πολλοί αυτοί και μάλιστα θα ήταν καλό να γίνει μία εισαγγελική διερεύνηση (λέμε τώρα... υποθετική και ρητορική ερώτηση!!!) για να δούμε ποιοι και πόσο ψηλά βρίσκονται.
Το αλισβερίσι γνωστό με την ανοχή της εκάστοτε δικομματικής διακυβέρνησης.
Από ψήφους του κλάδου μέχρι ανοχής σε ιδιοκτησίες κλπ.
Στο πάρτι αυτό  υπάρχουν και τα λεγόμενα "θύματα". Άνθρωποι οι οποίοι πούλησαν περιουσιακά τους στοιχεία και επένδυσαν σε ένα επικερδές επάγγελμα.  Αποδέχθηκαν δηλαδή να μπουν σε ένα περιουσιακό κερδοσκοπικό παιχνίδι  τύπου "πυραμίδας" για αόριστο χρόνο με το ρίσκο στο τέλος να τους μείνει ο "μουντζούρης"
(από το γνωστό παιχνίδι της τράπουλας).
Αυτά τα θύματα κυρίως πρέπει να προστατευθούν σήμερα.
Από την άλλη πλευρά είναι τα σημερινά λαμόγια που προσπαθούν να αρχίσουν μία νέα παρτίδα κερδοσκοπίας η οποία φαντάζει νόμιμη και είναι στα πλαίσια της Ε.Ε.
Το έχω ξαναγράψει και το τονίζω και τώρα:
"ΔΕΝ υπάρχουν μεγάλες απάτες χωρίς νομιμοφανή μανδύα, 
γιατί πρώτα νομοθετούν και στην συνέχεια αυθαιρετούν".
Άρα δεν υφίσταται "νομική απόκλιση" παρά μόνον η διασάλευση της ηθικής τάξης.
Τυχαία σήμερα videoσκόπησα το πρόεδρο της ΣΑΤΑ, Θύμιο Λυμπερόπουλο, ο οποίος προέβη σε καταγγελίες για πιέσεις, βλέπε το Video:

Μετά τα παραπάνω εάν οι καταγγελίες αυτές επιβεβαιωθούν τότε ο κ. Υπουργός θα πρέπει να λογοδοτήσει (εάν και εφόσον δώσει δωρεάν άδειες) στην επόμενη βουλή, διότι το video είναι σαφέστατο και μιλάει για πιέσεις και ενδιαφέροντα μεγαλοτραπεζίτη και διάφορων άλλων που θέλουν να δημιουργήσουν εταιρείες και μάλιστα χωρίς μεγάλο κόστος.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται σύνεση, συναίνεση και πάνω από όλα να τηρηθούν οι πληθυσμιακές αναλογίες. Η άλωση των πολυεθνικών είναι δεδομένη. Το έχουμε ζήσει από πολλά χρόνια τώρα με την "ελλιπή μερίδα" (Καρυωτάκη), όταν μας είπαν ότι ο μπακάλης είναι κλέφτης και φθάσαμε σήμερα στα μεγαλοκαταστήματα και στα ολιγοπώλια των πολυεθνικών.

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων έχει την λογική του, αρκεί όμως να ΜΗΝ υποκινείται για τα συμφέροντα των μεγάλου κεφαλαίου και των  πολυεθνικών, που αυτή η κυβέρνηση έχει ταχθεί να υπηρετήσει κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα και στους εντολείς της που είναι ο κυρίαρχος λαός.

"Κυριακή κοντή γιορτή", που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, η διακυβέρνηση έκλεισε το κύκλο της και απλά διατηρείται στην εξουσία με την βία και τα επικοινωνιακά τρικ των ΜΜΕδων.

Ο κ. Ραγκούσης βλέπει το χαλί να του το τραβάνε κάτω από τα πόδια του και θέλει να παράξει έργο. Ένα έργο που δεν κατόρθωσε μέχρι σήμερα να το υλοποιήσει, παρά την δυναμική της φιλίας του αρχηγού του. Πήγε να αποδομήσει έναν Ρέπα που είναι απόρθητος και έχει τις κομματικές άκρες, εκείνες που ο Ραγκούσης δεν μπόρεσε να βρει ούτε να δημιουργήσει με τους επιτελείς του.

Τελειώνοντας θα ήθελα να δω την άμεση αντίδραση τόσου του υπουργού όσο και αυτή των εισαγγελικών αρχών.

Νάσος


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Επιχείρηση φίμωσης της φωνής των πολιτών στο Σύνταγμα τη νύχτα

 
Το καθεστώς πανικόβλητο επιτέθηκε κατά της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος.
ΜΑΤ,εισαγγελείς και δημοτική αστυνομία διέλυσαν όλες τις εγκαταστάσεις, έκαναν προσαγωγές και απομάκρυναν τους πολίτες απο την ιδιοκτησία τους..
Στις 04:14 ακριβώς,πρώτο το STOPCARTEL μετέδωσε ζωντανά την επίθεση των ΜΑΤ,της αστυνομίας του Δήμου, παρουσία εισαγγελέα, εναντίον των άοπλων ειρηνικών πολιτών που βρίσκονται στο Σύνταγμα απο τις 25 Μαίου πραγματοποιώντας τις πρώτες ελεύθερες μεταπολεμικά Λαϊκές Συνελεύσεις στη χώρα.

Με πρόσχημα την παράβαση του νόμου περί..κατασκηνώσεων, ένοπλες δυνάμεις καταστολής συνοδευόμενες απο δημοτικούς υπαλλήλους και εισαγγελέα,άρχισαν να καταστρέφουν όχι βέβαια τις σκηνές που υπήρχαν εκεί, αλλά τις εγκαταστάσεις υποδομών και υποστήριξης της Λαϊκής Συνέλευσης αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η παρουσία των σκηνών ήταν απλά η εύκολη δικαιολογία της επιδρομής..

Κατεδάφισαν κυριολεκτικά τον Σταθμό Ιατρικών Βοηθειών, την εγκατάσταση της τεχνικής υπηρεσίας, την ...

Σύνταγμα - με εντολή Καμίνη εισβολή των ΜΑΤ

edit: 13:00 
Εισβολή των ΜΑΤ και δημοτικών υπαλλήλων στην πλατεία Συντάγματος.
Κατέστρεψαν αυθαίρετες" σκηνές και τα πανό του κινήματος,
Με την βια απομάκρυναν τους διαδηλωτές και έγιναν τρεις (3) προσαγωγές των μελών από ομάδες εργασίας.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Πλήθη κόσμου επευφημούσαν στην Άρτα, την κουστωδία GAP... ο εξής ένας ο "σημαιοφόρος..." - ευτυχώς ήταν τα "γνωστά παιδιά" και γέμισε το τοπίο!!!


Το να ζεις σε γυάλινο πύργο και να σου περιγράφουν μία άλλη πραγματικότητα έχεις ίσως ένα λογικοφανές ελαφρυντικό, το να βλέπεις όμως με τα μάτια σου, περισσότερους ΜΑΤατζήδες από τους υποστηριχτές σου, είναι κάτι που πρέπει να σε προβληματίσει.
Αυτό δεν ισχύει όπως φαίνεται για τον GAP ο οποίος πορεύεται σε άλλα μονοπάτια χωρίς λαϊκά ερείσματα και προγραμματικές δεσμεύσεις.
Έχουμε συνειδητοποιήσει, νομίζω όλοι πια, ότι αυτή η "κυβερνητική κουστωδία" δρα ως μία παρέα, η οποία έχει αποξενωθεί από τους εντολείς της, οι οποίοι όπως φαίνεται και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξαπατήθηκαν, όταν του εκχώρησαν την συνταγματική εξουσία  για καλύτερες μέρες και αντί αυτών βλέπουν έναν αδίσταχτο κοινοβουλευτικό δικτάτορα να τους αδειάζει τις τσέπες, όσοι ακόμα έχουν περιεχόμενο μέσα σε αυτές, και να μας οδηγεί όλους μαζί μέσα από διλήμματα και απειλές από αβεβαιότητα σε αβεβαιότητα και από φόβο σε φόβο... και στο τέλος αντί να βλέπουμε φως στο τούνελ... υποψιαζόμαστε τα χειρότερα και ίσως να συμβεί και το απευκταίο της χρεοκοπίας.
Για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε.

Νάσος

Αλλά ας αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους:

ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Α.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                        29/07/2011
 ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Α.Α.
 Η επιβολή επαχθούς τιμολόγησης από την Ε.Π.Α.Α. έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στα ελληνικά νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο καθώς τους τελευταίους 20 μήνες επωμίστηκαν μέτρα δεκάδων δισ. Ευρώ.
Συγκεκριμένα η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής (Ε.Π.Α.Α) για λόγους ανταγωνιστικότητας επιβάλλει νέο τρόπο τιμολόγησης του φυσικού αερίου, από την 1η Οκτωβρίου 2011. Καταργεί τη διαφορά τιμής του 20% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.
Και όλα αυτά, όπως υποστηρίζουν για τη διατήρηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του φυσικού αερίου σε σύγκριση με τα άλλα καύσιμα και τη συνέχιση της υγιούς πορείας της εταιρείας.
Κύριοι της Ε.Π.Α.Α. όλα τα μνημόνια χρεοκόπησαν, έτσι θα χρεοκοπήσει και ο εφαρμοστικός νόμος που στηρίζει την αυθαιρεσία της τιμολόγησης του φυσικού αερίου από εσάς.
 • Έχουμε φθάσει σε αδιέξοδο και τα περισσότερα νοικοκυριά ζούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
• Δεν φθάνει η φοροεπιδρομή που έπληξε μισθωτούς και συνταξιούχους;
• Δεν φθάνουν οι αυξήσεις του ΦΠΑ σε είδη βιοτικής ανάγκης;
• Δεν μας φθάνουν οι πολλαπλές φορολογίες;
• Δεν  μας φθάνει η αγωνία για τις δόσεις των δανείων μας;
• Δεν μας φθάνει η αβεβαιότητα για το μέλλον των παιδιών μας;
• Δεν μας φθάνει η εξευτελιστική υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας;
Σε κόντρα των οικονομικών θεωριών περί εξυγίανσης, εμείς με τους κανόνες της πρακτικής αριθμητικής κρατούμε όλο και μικρότερο καλάθι.
• Επειδή μας παραπλανήσατε στο παρελθόν ότι το φυσικό αέριο θα παρέμενε η καλύτερη ενεργειακή επένδυση. ...

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, η ΠΡΟΤΑΣΗ της ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ και ο ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΤΗΣ

                                                                            - Ι - 
Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ δραστηριοποιείται ενεργά πολυδιάστατα και σε τρεις βασικούς  τομείς:

Α. Στον διεθνή τομέα με την πρόταση τομή της «Ενωσης των Λαών της Μεσογείου», η οποία ακολουθεί στο κείμενο και δίνει την δυνατότητα αλλαγής του ρου της ιστορίας της ανθρωπότητας. Φυσικά το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, δεν αρκείται στα εδαφικά πλαίσια της Μεσογείου, αλλά με την ρηξικέλευθη φιλοσοφία του και τις καινοτόμες πολιτικές του εκφράζει τους λαούς όλου του πλανήτη και τους δίνει τις λύσεις για το μέλλον τους, το μέλλον της ανθρωπότητας. 

Β. Στον εσωτερικό πολιτικό τομέα και σε σχέση με την εξουσία, επιδιώκοντας την διαμόρφωση των συνθηκών, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τις προτάσεις του. Αυτό δεν σημαίνει ότι ως πολιτική συλλογικότητα δημιουργεί κόμμα. Η λέξη και η έννοια ανήκει στην συστημική λογική. Τα κόμματα αποτέλεσαν τελικά μηχανισμούς διαχωρισμού, διακρίσεων, φαυλοκρατίας, συστημικής αναπαραγωγής και σήμερα αποτελούν μετόχους του μετατραπέντος σε ανώνυμη εταιρεία νεοελληνικού κράτους. Το Λαϊκό Κίνημα έχει ήδη βρει τον καινοτόμο ελεύθερο αυτοθεσμιζόμενο τρόπο έκφρασης των ανθρώπων και των αναγκών τους, μέσα από την διαρκή ελεύθερη αυτοθέσμιση των οργανωτικών διαδικασιών του, ώστε να αποτελέσει κινηματικό φορέα διεκδίκησης της εξουσίας να απαλλαγμένο από την συστημική ταμπέλλα του κόμματος. Εάν θέλετε, το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ αποτελεί ήδη κινηματικό φορέα διεκδίκησης της πολιτικής εξουσίας με στόχο το μετασχηματισμό της ίδιας και της έννοιας πολιτική εξουσία και την απόδοσή της στον λαό. Διεκδικούμε την πολιτική εξουσία ως δημοκρατικό κίνημα της κοινωνίας και του λαού για να την αποδώσουμε στον ίδιο τον λαό και να υλοποιήσουμε τις σωτήριες προτάσεις μας. Δεν είμαστε ούτε παρέα στοχαστών, ούτε φιλανθρωπικός σύλλογος κυριών … . Είμαστε μία μεγάλη πολιτική συλλογικότητα που ολοένα και πλαταίνει αριθμητικά και ουσιαστικά και θα βαδίσουμε όλοι μαζί, πιασμένοι χέρι – χέρι, σαν μια αποφασισμένη και ελεύθερα αυτοθεσμιζόμενη συλλογικότητα, με στόχο τον πραγματικό κοινωνικό μετασχηματισμό, την πραγματική αλλαγή των κοινωνικών και πολιτικών δεδομένων της χώρας.

Γ. Στον άμεσο κοινωνικό τομέα, το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ενεργοποιείται με την υλοποίηση των προτάσεών του από μέλη και φίλους του. Είναι η απόπειρα που αποδεικνύει την βασιμότητα και τις δυνατότητες των προτάσεων για όλο τον ελληνικό λαό. ...

Τελικά υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο; (Τι λένε οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί από το διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2008 στο ALTER)


Κάνοντας μια φορά κλικ εδώ θα δείτε το video της προβολής μας στο ALTER.
Το Υπουργείο Παιδείας, έχει 600 πιστώσεις για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αριθμός ίδιος με τους εναπομείναντες διοριστέους του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Και πάλι θέλει να θα προσλάβει εκτός ΑΣΕΠ!!! (13/11/2009 alfavita.gr/)
Τέλος ο εμπαιγμός!!!
Παρακαλούμε για την δημοσιοποίηση του video.


Με εκτίμηση,
Διοριστέοι εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008
 Για πληροφορίες:

Θαρθεί καιρός που θα αλλάξουν τα πράγματα... Να το θυμάσαι Μαρία - τόσα λέω κι απ' όσα διάβασα ένα κρατάω μόνο: "Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος"... Θα την αλλάξουμε τη ζωή! Παρ' όλα αυτά Μαρία...



Μια υπόσχεση σου, θα την συνεχίζουμε με αγώνες όσο μπορούμε, 
όλοι εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι: 
" Θα την αλλάξουμε τη ζωή"... Κατερίνα...

Νάσος

Τα λόγια γραμμένα:

Γ. Παναγιωτακόπουλος: "Ανάπτυξη με λαμόγια δεν γίνεται..."





Ποιους άραγε εννοείς σύντροφε;
Πότε θα μάθουμε τα ονόματα;

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Αναπάντητα Ερωτήματα:Τι είδους άνθρωποι είμαστε...



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Τέλος το πολυδιαφημισμένο open gov

Μέσα σε δύο χρόνια το πολυδιαφημισμένο open gov , που ξεκίνησε έτσι...


(και αφού είδαν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκαν 9-12 μήνες για να τοποθετηθεί ένας Γενικός Γραμματέας υπουργείου)

κατέληξε (και αυτό) στο καλάθι των αχρήστων...

Δεύτερο δικαστικό "χτύπημα" υπέρ Άκη (Στον "αέρα" η τάχα "Δίωξη" από τους νεοφιλελεύθερους του ΠΑΣΟΚ - ίσως από παρερμηνεία του video)


Του Παναγιώτη Στάθη

Μέσα σε λίγες και δεύτερος ανώτερος δικαστικός λειτουργός, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και του αρμόδιου Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Νικ. Μαύρος τάχθηκε υπέρ της παραγραφής του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο αποδίδεται στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των υποβρυχίων τύπου 214.

Ο εισαγγελέας εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο ότι ως προς το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, πρέπει να παύσει οριστική η δίωξη σε βάρος του Τσοχατζόπουλου, λόγω παρόδου της αποσβεστικής προθεσμίας, καθώς έχουν παρέλθει δύο και πλέον κοινοβουλευτικές σύνοδοι της Βουλής χωρίς να κινηθεί καμιά διαδικασία σε βάρος του, άποψη την οποία είχε εκφράσει και ο ανακριτής της υπόθεσης, Αρεοπαγίτης Βασ. Λαμπρόπουλος. Παράλληλα, ο κ. Μαύρος ασπάστηκε και την άποψη του Λαμπρόπουλου, ότι το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αποδίδεται στον Τσοχατζόπουλο, δεν μπορεί να εκδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο, αλλά από τα Τακτικά Δικαστήρια.

Έτσι ο εισαγγελέας εισηγείται προς στο Δικαστικό Συμβούλιο ότι πρέπει να αρθεί η διαφωνία που έχει ανακύψει μεταξύ του Λαμπρόπουλου και της Βουλής υπέρ του ανακριτή.

Σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ο κ. Μαύρος τονίζει ότι για το αδίκημα αυτό ο Τσοχατζόπουλος πρέπει να δικαστεί από τα Ποινικά Τακτικά Δικαστήρια, καθώς κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν ασκούσε υπουργικά καθήκοντα.
Το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο θα συνέλθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να αποφανθεί οριστικά με βούλευμα.

Νωρίτερα το Capital.gr ανέφερε τα εξής:

Λιάνα Κανέλλη "έξω από τα δόντια", ίσως η καλύτερή της εμφάνιση στη βουλή [για το (αντί) ασφαλιστικό νομοσχέδιο]




==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Νομίζετε ότι κερδίσατε μια μάχη; Όμως, με το νομικό ακτιβισμό θα κερδίσουμε και τον πόλεμο και θα αναδείξουμε την αλήθεια... γιατί δεν είμαστε ούτε πειθαρχημένοι βολευτές αλλά ούτε και κομματικά πρόβατα




To blog μας κατόπιν αιτήματος νομικών και ενεργών πολιτών που θέλουν να οδηγήσουν την υπόθεση άμεσα στην Δικαιοσύνη, αποφάσισε να αποσύρει προσωρινά την ανάρτηση για το υπερβολικό κόστος "1,2 εκατομμύρια ευρώ για ένα site", για να προφυλαχθεί η μυστικότητα και η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.
Το άρθρο έκανε λόγο για την υπερβολική χρέωση στο δημόσιο υπηρεσιών που σχετίζονται με το διαδίκτυο και φωτογράφιζε ως τελευταίο δείγμα παραδοξότητας το ανωτέρω πρόγραμμα, αφού αναφερόταν και σε άλλα ήδη γνωστά δείγματα.
Όλα θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη για να υπάρξει τουλάχιστον φως στο σκοτάδι μιας ψευδοδιαφάνειας (ενός ακόμα ψεύδους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) που κατάντησε λεκτικά «διαύγεια» και στην ουσία σκοταδιστικός φασισμός.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι η μεγαλύτερη απάτη της ελληνικής μεταπολιτευτικής ιστορίας.

Μήνυμα Ελήφθη;

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τα Ψυχολογικά και σεξουαλικά προβλήματα του λαού παίρνουν μία άλλη διάσταση... Οι μεσήλικες είναι η πιό ευάλωτη ηλικία



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Αν θυμηθείς τ’ όνειρο μου…


Γράφει ο Δευκαλίων

Απόψε είναι 28 Ιουλίου 2011. Απομένουν 3 μόλις βράδια μέχρι την πρώτη βραδιά του Αυγούστου. Γιατί κάνουμε αυτή την εισαγωγή; Μα γιατί αγαπητοί φίλοι ο Αύγουστος είναι ο πιο όμορφος μήνας του έτους, ιδιαίτερα μάλιστα όταν τον ζεις στην Ελλάδα.
Αξίζει λοιπόν μία τόσο όμορφη εποχή να συνεχίσουμε χωρίς έστω ένα μικρό διάλειμμα να ασχολούμαστε με τον Γιώργο Παπανδρέου και την παρέα του; Για να αποδείξουμε τι; Ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του:
·      Έσυραν την χώρα και τον λαό μας χωρίς ουσιαστικό λόγο και αιτία σε μία πολιτική-οικονομική περιπέτεια, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που, πότε και με ποιες απώλειες θα τελειώσει.
·      Είπαν ψέματα στον Ελληνικό Λαό για να υφαρπάξουν την ψήφο του και κατόπιν ανερυθρίαστα υιοθέτησαν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, παρά την προφανή αποτυχία τους, να εφαρμόζουν μία πολιτική εκ διαμέτρου αντίθετη με τις προεκλογικές του διακηρύξεις.
·      Απεμπόλησαν χωρίς κανένα δισταγμό αρχές αξίες και ιδεολογία προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του διεθνούς τραπεζικού-χρηματιστηριακού κεφαλαίου.
·      Έχουν καταστήσει κυρίαρχη ιδεολογία τους την στείρα ψεύτο-εθνικοφροσύνη προκειμένου να δικαιολογήσουν πράξεις και πολιτικές που δεν συνάδουν με τον ανθρωπισμό, αφού οδηγούν αδύναμες κοινωνικά ομάδες στον λιμό και την δυστυχία.
·      Διαλύουν καθημερινά την κοινωνική συνοχή και δομή, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουν να μεταλλάξουν με φθηνά προπαγανδιστικά κόλπα ...

ΤΡΙΑ ΣΕΡΒΙΕΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙ ΤΩΝ ΕΛΙΤ


Στη συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί που έγινε στις 21 Ιουλίου στο Βερολίνο, ελάχιστοι γνωρίζουν, ότι η πραγματική ατζέντα αφορούσε εκτός -της «συμφωνίας σωτηρίας»- και στη διανομή των «ελληνικών ιματίων». Οι πληροφορίες αυτές, που έφτασαν καθυστερημένα –ως συνήθως- στην ελληνική κυβέρνηση, αντήχησαν στ’ αυτιά των κυβερνητικών στελεχών, όπως το αιφνίδιο ουρλιαχτό του λύκου που έχει ήδη εισβάλλει μέσα στην αγέλη των προβάτων. Δεν νομίζω όμως πως θα περίμενε κανείς τη διεθνή καταγγελία των μεθοδεύσεων αυτών. Η εξάρτηση των «προβάτων» είναι τέτοια που θα συνεχίζουν μέχρι τέλους να εκπληρώνουν τον εντεταλμένο ρόλο τους, προσηλωμένοι στην ιδέα ότι «ευρωπαϊκό κεκτημένο» είναι τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών σε μια παρέα 5 λύκων και 4 προβάτων, που ψηφίζουν για το επόμενο φαγητό τους.
Η αλήθεια είναι, ότι η μεταπολιτευτική περίοδος κλείνει τον κύκλο της, με τρία τουλάχιστον «σερβιετάκια» που όσο κι αν θέλουν να κρυφτούν, λεκιάζουν με το αίμα του τόπου, το λευκό παντελονάκι των ελίτ που καμώνονται ότι κυβερνούν.
Το πρώτο είναι το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου «Αξιοποίησης» Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το οποίο αναλαμβάνει στην πραγματικότητα το σύνολο των αρμοδιοτήτων στην διαδικασία εκποίησης του εθνικού πλούτου. ...

Εύρεση Εργασίας: Ψάχνοντας δουλειά μέσω Ίντερνετ

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση – και η ανεργία θέληση και… τρόπο. Αυτός ο τρόπος δεν εξαντλείται πια μόνο στο ξεφύλλισμα των εφημερίδων και στην αναμονή μήπως κάποιος γνωστός γνωστού γνωρίζει για κάποια θέση εργασίας. Η αναζήτηση δουλειάς έχει περάσει στην νέα εποχή και το διαδίκτυο προσφέρει αρκετά καινούρια εργαλεία για να αυξήσετε τις πιθανότητες εντοπισμού της κατάλληλης θέσης. Συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά τα ηλεκτρονικά εργαλεία για να πολεμήσουμε με κλικ την ανεργία.
*Η ψυχολογική βάση
Πριν ξεκινήσουμε με τα πρακτικά ζητήματα, πρέπει να τονίσουμε το αυτονόητο, αλλά καθόλου εύκολο:
Να μην αφήσετε την ανεργία να επηρεάσει την ψυχολογική σας κατάσταση.
*Sites αναζήτησης εργασίας
Γιατί να κυκλώνετε αγγελίες στην εφημερίδα, στις οποίες διαβάζετε αναγκαστικά όλες τις στήλες για να καταλήξετε σε ελάχιστες ενδιαφέρουσες; Στις ηλεκτρονικές σελίδες, η αναζήτηση γίνεται πιο εύκολη, πληκτρολογώντας την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει και λέξεις-κλειδιά που θα εμφανίσουν σε λίγα δευτερόλεπτα τα κατάλληλα αποτελέσματα. ...

Ποια ιδεολογία βρίσκεται πίσω από το σφαγέα της Νορβηγίας (Breivik’s_background_philosophie)


του Σωτήρη Γλυκοφρύδη

Ο Α.Β. Breivik είναι φορέας ενός συνδρόμου που μπορεί να ονομαστεί  ¨Χριστιανο-Οικο(λογική) Tρομοκρατία¨ (Christian Eco Terrorism). Στη περίπτωσή του προκύπτει ότι στηρίζεται ¨φιλοσοφικα¨ σε:

. Δαρβινισμό: Ο Δαρβίνος με το βιβλίο του ¨Η εξέλιξη των ειδών¨ διαμόρφωσε τη θεωρία φυσικής επιλογής αυτών που επιβιώνουν από τη δύναμή τους. Τη θεωρία αυτή, παρότι δεν την αποδέχεται επίσημα η Αμερική, την ακολουθεί ως υποφαινόμενη επιστημονική αιτιολογία. Η πρακτική της απόκρυψης θεωρείται και αυτή στοιχείο φυσικής επιλογής για την επικράτηση των πιο δυνατών - ικανών, όπου αν αποδεχθεί επίσημα τον Δαρβινισμό η Αμερική, η απόκρυψη πάει περίπατο. Στο background της επιστημονικής προσέγγισης του Μπρέιβικ, όμως, βρίσκεται η ιδεολογία της επικράτησης των ισχυρότερων σε δύναμη και όχι των ικανότερων σε βιολογικές ή βιο-κοινωνιολογικές δυνατότητες.
Ξανθό ρατσισμό: Οι Ρουνικοί λαοί (ξανθοί - Σκανδιναβοί πλην Φιλανδών,  Κέλτες, Βορειο-Γερμανοί, κ.λπ.) έχουν τη φιλοσοφία της φυλετικής υπεροχής και τη σκληρότητα έμφυτη μέσα τους. Ο ξανθός πολεμιστής έχει IQ 64, μου είπε μια ξανθιά που για πρώτη φορά μίλησε σωστά. Ο Μπρέιβικ αγνοεί πως ο Κύκλος της Βιέννης που θαυμάζει ως πολιτιστικό στοιχείο της Δύσης, δεν θα είχε δημιουργηθεί αν δεν υπήρχαν εκεί οι μελαχρινοί λαοί. Εκεί που πράγματι πλεονεκτεί η ξανθή λευκή φυλή είναι στην αγριότητα.    
.Ted Kaczynski: Πρόκειται περί ενός οικολόγου Αμερικανού παράφρονα με IQ 170 (ιδιοφυίας) στα νιάτα του. Αυτός έστελνε βόμβες σε αεροπορικές εταιρίες και γενικά σε φορείς εξέλιξης που είχαν διασαλεύσει το φυσικό περιβάλλον της απομόνωσής του στο δάσος της Μοντάνα όταν το μυαλό του είχε καιγόταν από την πρώιμη ευστροφία. Ο Μπρέιβικ στο μανιφέστο του χρησιμοποιεί αυτούσια εδάφια του μανιφέστου του Καζίνσκι. Και παρότι το παίζει οικολόγος και αυτός, αποδεικνύεται της πλάκας, διότι είχε κλίσεις στον τεχνικό πολιτισμό (ιντερνετ, όπλα, χημικά λιπάσματα κ.λπ.). Ο Τεντ Καζίνσκι δημιούργησε πάντως στους αναρχικούς, σχολή.   
            .Jacques Ellul: Πρόκειται περί ενός αξιόλογου φιλοσόφου – σύγχρονου θεοκράτη, ο οποίος δημιούργησε και αυτός σχολή. Στον Έλλουλ ανήκει η φράση του σφαγέα της Νορβηγίας ¨σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά¨ που επέδρασε στη φιλοσοφική του πρακτική και τακτική. Δυστυχώς. ...

Η ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών… είναι ένα μικρό βήμα προς την «Νέα Σεισάχθεια»



Γράφει ο Δρ  Αναστάσιος Κουτσούκος*, 

Συνεχίζονται οι εκβιασμοί των τραπεζών και οι αυτοκτονίες-δολοφονίες πολιτών!

Οι τραπεζίτες πήραν δωρεάν τα 110 δις,  που δανειστήκαμε από το Δ.Ν.Τ και την Τρόικα και θέλουν και από πάνω και τα σπίτια των πολιτών! Χρεώθηκα το Κράτος,  για να πίνει τον καφέ του ο κάθε αεριτζής τραπεζίτης κ. Λάτσης, στα Σαλέ της Ελβετίας και στα νησιά Κάιμαν!


Ψηφίστηκε από την Βουλή  ρύθμιση με σκοπό την απλοποίηση της εφαρμογής του ν. 3869/2010,  από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ψηφίστηκε από την Βουλή η ρύθμιση (σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για την «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις») που αποσαφηνίζεται για το περιεχόμενο ορισμένων διατάξεων του ν. 3869/2010 με σκοπό την απλοποίηση της εφαρμογής του από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ειδικότερα, με το παραπάνω άρθρο διευκρινίζονται τα ακόλουθα: