Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Αύριο ο Στέφανος Τζουμάκας στον flash και τη ΝΕΤ...


Αύριο ο Στέφανος Τζουμάκας θα είναι στις 07.00 το πρωί στο Flash, στην εκπομπή του Αντώνη Κοκορίκου.

Και στις 11.00 στη ΝΕΤ, στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δημ. Πιπεργιάς: Με σχέδιο για το μέλλον


Δημήτρης Πιπεργιάς


Η ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια Δημ. Πιπεργιάς στο ξενοδοχείο "Παλίρροια" της Χαλκίδας. Αναφέρθηκε στη τρέχουσα πολιτική κατάσταση και είπε:

"Θέλουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης . Και το μπορούμε . Με μια οικονομία που θα παράγει πλούτο.
Με μια κοινωνία που θα τον μοιράζεται δίκαια. Μ ε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην εκπαίδευση, στην έέρευνα στην καινοτομία, στην οικονομία της γνώση, ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης, με το περιβάλλον συγκριτικό πλεονέκτημα

Η ανάπτυξη ενός τόπου είναι μία κατ' εξοχήν πολιτική διαδικασία. Προϋποθέτει εμπειρία, γνώση, ξεκάθαρη γνώμη, τόλμη, σχεδιασμό και κινητοποίηση των κοινωνικών δυνάμεων.
οι σύγχρονοι οδικοί άξονες είναι η πιο βασική ανάγκη της Εύβοιας. Είναι πλέον προτεραιότητα και δέσμευση για το ΠΑΣΟΚ.
Η ανεργία αποτελεί την μεγαλύτερη κοινωνική αδικία και ταυτόχρονα απαξιώνει το πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτουμε σαν χώρα, το ανθρώπινο δυναμικό.

Τα πλεονεκτήματα της Εύβοιας στην ενέργεια να αξιοποιηθούν με σεβασμό στο περιβάλλον. στην Εύβοια, μπορούν να δημιουργηθούν μεγάλα ενεργειακά κέντρα, που θα θωρακίσουν το ενεργειακό μας σύστημα. Η χωροθέτηση των Αιολικών πάρκων πρέπει να γίνει με την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.

Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι προϋπόθεση για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Νομό μας. Το κέντρο υγείας Ιστιαίας να μετεξελιχθεί σε μικρό νοσοκομείο.

Με έργα υποδομής - αρδευτικά και άλλα - στηρίζουμε τους αγρότες μας. Ενθαρρύνουμε κάθε καινοτόμο πρωτοβουλία τους και ιδιαίτερα τις βιολογικές καλλιέργειες.
Δώσε συνέχεια στην ζωή. γίνε δωρητής Οργάνων.

Όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκα με συνέπεια, για όσα είχα δεσμευθεί απέναντί σας. Τους αγώνες αυτούς θα συνεχίσω. θα εντείνω εντείνω τις προσπάθειές μου και είναι βέβαιο ότι με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση οι αγώνες για δίκαιη Κοινωνία - Δυνατή Ελλάδα και ισχυρή Εύβοια θα καρποφορήσουν."
Δείτε το Video

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μας στις αμμουδιές του Ομήρου..(edit*)

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Αγαπητέ, ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το άρθρο μου, αλλά σας παρακαλώ να διορθώσετε ένα μεγάλο λάθος. Δεν είμαι ο Σαράντος Καργάκος, αλλά ο Νίκος Σαραντάκος! Ο κύριος Καργάκος δεν έχει καμιά ανάμιξη στην όλη αντιπαράθεση, ούτε συμμετέχει στο ιστολόγιο "Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία".

Με τιμή,
Νίκος Σαραντάκος, υπεύθυνος του ιστολογίου:

"Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία", sarantakos.wordpress.com

Σχόλιο: Αγαπητέ κύριε Νίκο Σαραντάκο, σας ενημερώνουμε ότι το άρθρο:
Τρίτη, 29 -9- 2009 - "Μονάχη έγνοια η γλώσσα μας στις αμμουδιές του Ομήρου.."
Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη, διορθώθηκε κατόπιν της δικής σας διευκρίνησης:

Εdit (30-9-2009): Με το (*) διορθώθηκε το όνομα, σύμφωνα με το σχόλιο του αναγνώστη μας.

Ζητούμε τη κατανόηση του... λόγω "αβλεψίας" δική μας. (διέλαθε της προσοχής μας λόγω Γιανναρά).

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Ο Ευ. Βενιζέλος απαντά στις ερωτήσεις που έθεσαν φίλοι του ιστολογίου

Ο Ευ. Βενιζέλος απαντά στις ερωτήσεις που έθεσαν φίλοι του ιστολογίου σχετικά με την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ. Τις ερωτήσεις μεταφέρει ο Στέφανος Τσιτσόπουλος.
Η συνέντευξη φιλοξενήθηκε στο χώρο του restaurant "Punto Es".

Η επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ from Evaggelos Venizelos on Vimeo.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Μήνυμα Ευ. Βενιζέλου προς τους νέους ψηφοφόρους







Φίλες και φίλοι,

Ξέρω πόσο δύσπιστοι και επιφυλακτικοί είναι οι νέοι άνθρωποι απέναντι στην πολιτική, τα κόμματα, τους πολιτικούς. Προσπαθώ να βρω ένα δίαυλο επικοινωνίας που
θα μας βοηθήσει να συζητήσουμε όσο γίνεται πιο άμεσα και ουσιαστικά για τα θέματα που αποτελούν την «ατζέντα» των νέων για την πολιτική: την εκπαίδευση, την ποιότητα ζωής,
την ανεργία των νέων, την προοπτική των νέων πτυχιούχων, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την έλλειψη αξιοκρατίας και διαφάνειας, την ανάγκη για ένα άλλο κράτος που σέβεται τον πολίτη ή ό,τι άλλο εσείς θεωρείτε σημαντικό.


Συνάντηση με τον Β. Βενιζέλο from Evaggelos Venizelos on Vimeo.


Στην ιστοσελίδα μου (www. evenizelos.gr) μπορείτε να βρείτε, μεταξύ άλλων τις θέσεις μου για τα ζητήματα αυτά.

Θα χαρώ λοιπόν να έρθουμε σε επαφή είτε μέσω του blog μου (evenizelos.blogspot.com), είτε μέσω του facebook, (www.facebook.com/pages/Evaggelos-Venizelos/80258823622)
Ε-mail επικοινωνίας: evenizelos34@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπενθυμίζεται:

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Κεντρική ομιλία Ευ. Βενιζέλου στο Λιμάνι, Θεσσαλονίκης, στις 20:30. "Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα" Ευ. Β. (δείτε την πρόσκληση, εδώ)

[ Μπορείτε να δείτε το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ομιλιών και συνεντεύξεων του Ευ. Βενιζέλου, εδω: http://www.evenizelos.gr/agenta ]

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Ένας βλάχος γράφει για μια Αντουανέτα..


Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Το τηλέφωνο χτυπά και η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Φθιώτιδας και μια εκ του πρώην αγαπημένου, θηλυκού, πολιτικού ντουέτου (η έτερη είναι η κ. Αντωνίου) του Προέδρου του κόμματος, κ. Κατερίνα Μπατζελή το σηκώνει. «Είμαι σε περιοδεία.. Ξέρεις εδώ… με τους βλάχους».

Για κακή της τύχη, πολύ καλός φίλος μου βρίσκεται κοντά της και την ακούει. Μου το μεταφέρει.

Όντας βλάχος οργίζομαι για ακόμη μια φορά που ο όρος κακοποιείται και παραφράζεται. Δεν θα υπενθυμίσω στην υποψήφια ότι στο υποτιθέμενο και απίθανο σενάριο που «έπαιρναν οι Βλάχοι Ευεργέτες τα δωρήματά τους από την Αθήνα, θα έμενε μόνο η Ακρόπολη και το νέφος». Θυμίζω όμως στη νεοαστή κ. Μπατζελή μερικά ονόματα Μεγάλων Βλάχων. Τοσίτσας, Ζάππας, Αβέρωφ, αλλά και ο Bvlgari που ίσως τιμά στις αγορές κοσμημάτων.
Αναρωτιέμαι όμως αν είναι αυτοί οι πολιτικοί με τους οποίους ευαγγελίζεται να κυβερνήσει ο κ. Παπανδρέου.
Ο Πρόεδρος έχει δείξει ότι την έχει εκτός πλάνων για τους συνεργάτες του στην ενδεχόμενη κυβέρνησή του.
Η εν λόγω πολιτευτής, εμφανίζεται σε πανηγύρια της περιοχής των Ρουμελιωτών, εμφανώς αδυνατισμένη, με νέα μύτη, προϊόν πλαστικής χειρουργικής, και αξιοσημείωτο μαύρισμα «λάμπας» (νεοελληνιστί, το solarium). Τζάμπα όμως καίει η λάμπα;; H κάλπη θα δείξει.. Ο αέρας των Βρυξελλών, παρά ταύτα, γεμίζει την ατμόσφαιρα στα περίχωρα της Λαμίας, καθώς η πρώην ευρωβουλευτής φροντίζει να τoν φρεσκάρει, τονίζοντάς τον.
Η πρόσφατη στάση της όμως, στα εσωκομματικά του κόμματος κόστισε και την εκ νέου θέση της στο ευρωψηφοδέλτιο. Στα χρόνια των Βρυξελλών, ο κ. Κοντός, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, την εγκάλεσε για την τροπολογία που κατέθεσε για τη ζακχάρωση των κρασιών, η οποία ήταν αντισυμβατική με τα εθνικά συμφέροντα.

Εν συνεχεία, ήρθε σε απόλυτη ρήξη με τα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών για τη τροπολογία που προσπάθησε να περάσει στο Ευρωκοινοβούλιο για το καπνό.

Οι αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι επιλογές της για τη Γραμματεία της ΝΟΕΣ Φθιώτιδας έμειναν ανεξίτηλες στην εσωκομματική τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να μην στελεχωθεί το επιτελείο της από τους σωστούς κομματάρχες.

Μπορεί να δήλωσε ότι «ο κ. Παπανδρέου δεν είναι συμβασιούχος ορισμένου χρόνου», όταν είχε κριθεί η μάχη για την ανάδειξη νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, όμως οι τοποθετήσεις της τις πρώτες νεοπαπανδρεϊκές μέρες στα ΜΜΕ της Φθιώτιδας για «πολιτική υποχρέωση στον Παπανδρέου», περισσότερο δίχασαν παρά συσπείρωσαν τη λαβωμένη πασοκική βάση, και το σίγουρο είναι ότι ο καθοδηγούμενος κομματικός μηχανισμός δε θα τη στηρίξει στο δύσκολο αγώνα της.

Σχόλιο: Εμείς ως ένα ελεύθερο blog, που σέβεται την επώνυμη άποψη, δεν θα μπορούσαμε να ΜΗΝ αναρτήσουμε το παραπάνω άρθρο. Από την άλλη πλευρά όμως είμαστε σε προεκλογική περίοδο ούτε μπορούμε να υιοθετήσουμε αλλά ούτε και να διαψεύσουμε τον αρθρογράφο μας.
Επειδή λοιπόν αυτή η ανάρτηση πιθανόν να λειτουργήσει αρνητικά στους ψηφοφόρους της Φθιώτιδας, ενημερώσαμε το πολιτικό της γραφείο για μια έγκαιρη τοποθέτηση-διάψευση.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε για μια αποστομωτική απάντηση.

Τέλος εμείς σαν blog της ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

»"ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ", ΛΕΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ...‏


Αυθεντικό: H ιδιαίτερη γραμματέας υπουργού είναι σε σπίτι, στο οποίο έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, περιμένοντας τον υπουργό. Έχουν πιάσει, λοιπόν, τη συζήτηση και η κυρία διαπιστώνει ότι κάποιοι εκ των καλεσμένων είναι "φρικαρισμένοι" με τη ΝΔ και σκέφτονται να ψηφίσουν ΛΑΟΣ ή και ΣΥΡΙΖΑ! Τρελλαίνεται τότε και τους λέει στα ίσια;

αν είναι να μην ψηφίσετε ΝΔ, μην παρασυρθείτε σε ανοησίες. Ψηφίστε απευθείας ΠΑΣΟΚ για να πάρει αυτοδυναμία και να μην μπει ο τόπος σε περιπέτειες!! Μιλάμε για γραμματέα υπουργού, που εκλέγεται στην Α' Αθηνών, και περιλαμβάνεται στους κορυφαίους. Μόνον το φύλλο του δεν θα σας πούμε για να μην τον- την "καρφώσουμε"... (veto300)


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

O Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (υποψήφιος Β΄ Αθήνας) απαντάει στις ερωτήσεις της Σίβυλλας


Ερ:
Σε ποιο δίλημμα θα βρεθούν οι πολίτες στις 4 Οκτώβριου μπροστά στις κάλπες;


Απ: Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Αυτό απαιτεί μια ισχυρή κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου εγγυάται ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα και να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, και να δώσει μήνυμα ελπίδας και δημιουργίας.
Ο κ. Καραμανλής δεν έχει ούτε την πρόθεση, ούτε την δύναμη να κάνει κάτι διαφορετικό, να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να προχωρήσει σε ρήξεις και τομές. Τα όσα ασύνδετα και αποσπασματικά αναγγέλλει δεν δίνουν λύσεις, κι αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν τη χώρα σε χειρότερα αδιέξοδα.
Ο λαός έχει να επιλέξει: Ανακύκλωση του τέλματος ή άνοιγμα νέων οριζόντων.


Η συνέχεια της πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης στο blog "σίβυλλα"
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΤΥΠΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΞΩ;

Τέσσερα (4) χρόνια χωρίς αναστολή για τον Μάκη Ψωμιάδη της ΑΕΚ.... μετρήστε σε πόσο καιρό θα είναι ξανά έξω!!!

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή και χωρίς εξαγορά επέβαλλε το τριμελές πλημμελειοδικείο Αθήνας στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάκη Ψωμιάδη Η κατηγορία για την οποία κρίθηκε ένοχος αφορούσε σε αποδοχή εικονικών τιμολογίων για κατασκευή έργων στους Θρακομακεδόνες που ποτέ δεν έγιναν, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε επίσης σε δυο συγγενικά του πρόσωπα.
Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στην πρώην οικονομική διευθύντρια της ΠΑΕ Φιλιώ-Τριανταφυλλιά Γεωργίου καθώς και ως παρεπόμενη ποινή το κλείσιμο των γραφείων της ΑΕΚ για δέκα μέρες.
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΤΥΠΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΞΩ;;;

Σχόλιο:
Από δευτέρα αλλάζουν φίλε blogger του PREZAtv τα πράγματα, εάν νομίζεις ότι το (πάρα)δικαστικό με το (πάρα)ιατρικό διαπλεκόμενο κατεστημένο θα λειτουργήσει και με το Γιώργο Παπανδρέου είσαι πολύ γελασμένος.


Εδώ είμαστε και θα το δεις. Εκτός πια και εάν ο άνθρωπος έχει πράγματι σοβαρούς λόγους υγείας. Τότε αν αμφισβητήσεις και αυτό τα ξαναλέμε...

Αλλά να προεξοφλάς από τώρα μεθοδεύσεις και πρακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων, είσαι τουλάχιστον προπέτης και άδικος.

Ίδωμεν πιστοί και άπιστοι!!!

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Αξίζουν να εκλεγούν με το ΠΑΣΟΚ: Σοφία Σακοράφα στη Β΄Αθήνας και Γιάννης Γιαννόπουλος στην Αρκαδία

Εκτός Βοιωτίας αλλά με δεσμούς στην περιοχή δίνουν τη δική τους εκλογική μάχη και αξίζουν τη ψήφο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, η Σοφία Σακοράφα στη Β΄Αθηνών και ο Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος στην Αρκαδία.

Η Σοφία Σακοράφα, γνωστή στο πανελλήνιο, παγκόσμια πρωταθλήτρια ακοντισμού στα Χανιά το 1982, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, εκλέχτηκε βουλευτής ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθηνών για πρώτη φορά το 2000 και συμμετέχει ενεργά σε ομάδες φιλίας της Βουλής με την Παλαιστίνη, την Κούβα, την Βενεζουέλα και την Ρωσία. Από τα φοιτητικά της χρόνια συμμετείχε σε κινήματα ειρήνης και οικολογίας, ενώ έχει εκλεγεί πολλές φορές Δημοτική Σύμβουλος. Συνεπής, αγωνίστρια και προπάντων χαμηλών τόνων έχει κερδίσει με αγώνες όλα αυτά τα χρόνια την αναγνώριση φίλων και αντιπάλων.
Γνωρίστε τη Σοφία Σακοράφα http://www.sakorafa.gr/

O Γιάννης Γιαννόπουλος, είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Αρκαδίας. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Διπλωματούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση στο φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα, ως μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ. Δραστηριοποιείται ενεργά στην Διαδικτυακή κοινότητα και είναι Συντονιστής Εθελοντών Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στις εκλογικές αναμετρήσεις στο νομό Αρκαδίας. Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και έχει εκλεγεί Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας.

Γνωρίστε τον Γιάννη Γιαννόπουλο ggiannop.wordpress.com

exeisminima

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Το νέο έντιμο και άφθαρτο πρόσωπο στη Β' Αθήνας:

Προφίλ:

Τηλεφωνική συνέντευξη στον Αθήνα 9.84

Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real FM


Η Αθηνά Λινού είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη Δημόσια Υγεία και την Ιατρική της Εργασίας.
Το 1990 ίδρυσε και έκτοτε είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που στοχεύει στην προστασία της Δημόσιας Υγείας μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Περισσότερα >>>εδώ<<< Υπάρχουν πολλά πρόσωπα που αξίζουν τη προσοχή μας. Επιλέξαμε σε αυτή την ανάρτηση την κ.Αθηνά Λινού. Μας εντυπωσίασε το βιογραφικό της όχι για τα "χαρτιά" και τους τίτλους που διαθέτει αλλά για τη κοινωνική της ευαισθησία και δράση. Εμείς τη γνωρίζουμε από τις αθρωπιστικές της δράσεις στα παιδιά της Γάζας και του Λιβάνου.

Αξίζει της προσοχής μας.

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

«Συγκλονιστική η συγκέντρωση της κ. Περλεπέ.»


Με την συμμετοχή εντυπωσιακά μεγάλου πλήθους πολιτών και γεμάτη παλμό και αγωνιστικότητα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28/09 το βράδυ στο ξενοδοχείο LUCY της Χαλκίδας η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της υποψήφιας βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη.

«Από τις 4 του Οκτώβρη η χώρα και ο νομός μας γυρίζουν σελίδα. Με πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου, με ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με το πρόγραμμά μας, ξεκινάμε μαζί μια νέα πορεία για τη χώρα και την Εύβοια» υπογράμμισε κατά την ομιλία της η κ. Περλεπέ.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Ν. Δ., τόνισε μεταξύ άλλων:

φωτό δεξιά. Η μεγάλη αίθουσα γεμάτη ασφυκτικά)

«Οι Ευβοιώτισσες και οι Ευβοιώτες όπως και εκατομμύρια άλλοι Έλληνες, ζητούν να μπει τέλος στη θητεία της Ν.Δ. στην εξουσία, η διακυβέρνηση της οποίας στα 5,5 χρόνια που πέρασαν, ταυτίστηκε με τις πιο μαύρες μέρες για τον τόπο μας, εδώ και πολλές δεκαετίες.

(Όλοι οι βοηθητικοί χώροι, ακόμη και έξω από το ξενοδοχείο γέμισαν με φίλους της Κατερίνας Περλεπέ)

«Ούτε ένα μεγάλο έργο δεν έγινε στην Εύβοια, η ανεργία αυξήθηκε κατακόρυφα,
η αποβιομηχανοποίηση που συντελέστηκε παραπέμπει στη θλιβερή περίοδο του ’90-’93.
Όλες οι υποσχέσεις του κ. Καραμανλή και των υπουργών του αποδείχθηκαν λόγια του αέρα.
Ο πολύπαθος νομός μας που κάηκε το 2007 και βούλιαξε από τις πλημμύρες πριν λίγες μέρες, αξίζει ένα καλύτερο Αύριο.»

Δείτε το Video
Video: Sourta-Ferta
Επεξεργασία Video: George Kaberos

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Το τελευταίο δώρο του Γιώργου Σουφλιά

Mερικά 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Γιώργος Σουφλιάς απέδειξε ότι δεν ξεχνά τους φίλους του. Με την "τσουχτερή" αύξηση που θα πληρώσουμε όλοι στη Νέα Οδό για τη διαδρομή Αθήνα-Λαμία (μετ' επιστροφής), που φθάνει το 45%, οι κατασκευαστικές εταιρείες-μέτοχοι της κοινοπραξίας θα έχουν μερικά... ψιλά να πορεύονται για έργα που ΘΑ κατασκευάσουν στο μέλλον. Ποιες είναι, όμως, οι κερδισμένες εταιρείες και ποια η σχέση τους με μεγάλο εκδοτικό Συγκρότημα;

Μέτοχοι της κοινοπραξίας Νέα Οδός είναι οι εξής εταιρείες:
- CINTRA CONCESIONES DE INFRAESTRUCTURAS DE TRANSPORTE S.A.
- ΓΕΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
- IRIDIUM CONCESIONES DE INFRAESTRUCTURAS S.A.
- ACS SERVICIOS Y CONCESIONES, SΑ
- DRAGADOS S.A

Μοναδική ελληνική εταιρεία της κοινοπραξίας, λοιπόν, είναι η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Για την εν λόγω κατασκευαστική γράφεται συχνά ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Στ. Ψυχάρη. Και αυτό φαίνεται ότι έχει βάση: η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ ελέγχει το 23,97% της εταιρείας ΚΕΚΡΟΨ, στην οποία ένας εκ των βασικών μετόχων είναι ο κ. Παναγιώτης Στ. Ψυχάρης (καλά μαντέψατε, ο γιος του εκδότη του "Βήματος"). Συνεπώς, το δώρο του Γ. Σουφλιά, με έξοδα όλων ημών των άτυχων οδηγών, πήγε σε... καλή μεριά.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Μάρκος Μπόλαρης.Με πάθος για την Ελλάδα! Με όραμα για τον Νομό Σερρών!

Μάρκος Μπόλαρης
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών
Πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα "Μακεδονίας -Θράκης"
Μέλος του επιτελικού κύκλου του ΠΑΣΟΚ "Κράτος-Πολίτης-Αυτοδιοίκηση"

Διαδίκτυο: www.bolaris.gr ,Ηλ. Ταχυδρομείο: bolaris@otenet.gr και bolaris@parliament.gr

Σέρρες: Μεραρχίας 40, 621 25, Σέρρες, Τηλ.: 2321098440, FAX: 2321098449

Θεσσαλονίκη:Βασιλέως Ηρακλείου 28 Τηλ:2310272962

Αθήνα: Βουλής 4, 10562, Αθήνα, τηλ.: 2103706461, FAX 2103706061

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μας στις αμμουδιές του Ομήρου..

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Παρακολουθώ τη κόντρα των κυρίων Χρ. Γιανναρά - Νίκου Σαραντάκου(*) με αφορμή το σκληρό αλλά ρεαλιστικό άρθρο του πρώτου στη Καθημερινή (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_18_27/09/2009_331008). Ο αξεπέραστος στη γραφή, που μόνιμα φλερτάρει με τη «κατηγορία» του «εθνικιστή», κ. Γιανναράς, αναφερόμενος στον Γ. Παπανδρέου, που σε προεκλογική ομιλία του στην Κοζάνη στις 10 Σεπτεμβρίου φαίνεται να είπε “Μηδέν στο πηλήκιο” αντί για “πηλίκο” (http://www.youtube.com/watch?v=Nvg8LG3aRNw#t=1m40s), ξεκινά το άρθρο «ριζικής» αποδόμησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ γράφοντας:

Ναι, το είπε ο ανελλήνιστος: «Και τι κατάφεραν οι αντίπαλοί μας; Μηδέν στο πηλήκιο»!
Υπήρξε υπουργός Παιδείας, υπουργός Εξωτερικών, ετοιμάζεται να είναι αυριανός πρωθυπουργός των Ελλήνων. Και δεν ξέρει να ξεχωρίσει το «πηλίκον» (αποτέλεσμα της διαίρεσης δύο αριθμών) από το «πηλήκιο» (στρατιωτικό κάλυμμα της κεφαλής).

Ο κ. Νίκος Σαραντάκος, σε ρόλο υπερασπιστή του κ. Παπανδρεόυ απαντά σκληρά στο ομότιμο καθηγητή, αποκαλώντας τον «ελληνομέτρη» (http://sarantakos.wordpress.com/2009/09/28/pelekio/). Δε θα κρίνω ούτε την άποψη του ενός, ούτε την απάντηση του άλλου. Για πολλούς λόγους. Αρχικά, γιατί τους σέβομαι απόλυτα. Διδάχτηκα από τα βοηθητικά βιβλία του ενός για την «Έκθεση-Έκφραση», όντας ακόμα μαθητής, διδάχτηκα από την άμεση, άτενκτη και ορθή –τουλάχιστον γραμματολογικά- γραφή του άλλου. Επιπρόσθετα, δεν είμαι γλωσσολόγος και μπρος στο διαμέτρημά τους, είμαι ακόμα ένα τίποτα (ενίοτε για λόγους αυτοεκτίμησης προσθέτω το Καβαφικό «ενδιαφέρον» πλάι στο «τίποτα»). Μπορώ να κρίνω όμως αυτό που και οι ίδιοι κρίνουν. Το κατά πόσο δηλαδή ένας εν δυνάμει Πρωθυπουργός πρέπει να έχει καλή σχέση και όχι μαθητευόμενου, τόσο με τη γλώσσα όσο και με την προάσπιση της ελληνικής ιστορίας και συνέχειας. Επειδή, δε θέλω να κατηγορηθώ για «ακραίες απόψεις», για «εθνικισμό», ή για «αντιπαπανδρεϊσμό», θα υπενθυμίσω απλά λόγια μεγάλων ή «συγγενών» για να επιχειρηματολογήσω. Σε τέτοιες περιπτώσεις νομίζω επιβάλλεται μια τέτοια προσέγγιση, «ευαίσθητων θεμάτων».

Θυμίζω λοιπόν, τα λόγια ενός αντικειμενικά Μεγάλου Έλληνα (του μέτρου), του Οδυσσέα Ελύτη. «Μονάχη έγνοια η γλώσσα μας στις αμμουδιές του Ομήρου».. Αλλά, παραθέτω και την ίδια τη ρήση που ο κ. Νίκος Σαραντάκος(*) έχει στον ιστολόγιό του, μια ρήση που νομίζω αυτοακυρώνει το επιχείρημά του να υποβιβάσει τα λάθη του κ. Παπανδρέου σε απλά σαρδάμ. «Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία», γράφει ο κ. Νίκος Σαραντάκος.
Και πράγματι έτσι είναι.

Κλείνοντας, θα παραθέσω μήνυμα από group στο facebook, όπως συνηθίζω τις τελευταίες μέρες όντας θαυμαστής του μέσου και θεωρώντας ότι ως τέτοιο –ως μέσο- αποτελεί εργαλείο για πολλούς στη παράθεση χρήσιμων λόγων «αρχείου». Η υπενθύμιση νομίζω έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως είχαν όλα τα τότε δημοσιεύματα της κ. Κανέλλη στο περιοδικό της, καθώς παρουσιάζει την άμεση άποψη και εικόνα που έχει ο αδελφός του υποψήφιου Πρωθυπουργού για εκείνον και δε νομίζω ότι χωρά περισσότερο σχολιασμό η «ελληνικότητα» του κ. Παπανδρέου.

«Διαβάζω στο περιοδικό NEMECIS Ιαν-Φεβρ.2004, σελ.98-99 όπως επίσης και σε πρόσφατη αναδημοσίευση στο βιβλίο "Η Ελλάδα Αιμορραγεί", έκδοση 2008, την επιστολή όπου μεταξύ άλλων γράφει ο κ. Νίκος Παπανδρέου:

«Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα (....). Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή την στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός , για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου (σ.σ ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου) είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του 1960. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με Αμερικάνικη καρδιά".

Υπενθυμίζω ότι ο κ. Νίκος Παπανδρέου διετέλεσε σύμβουλος στο Υπουργείο Αιγαίου και σύμβουλος στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με κρατικό αυτοκίνητο, με κρατικούς φύλακες και τις ανάλογες αποδοχές, όταν ο αδελφός του ( ο σημερινός ..εν δυνάμει πρωθυπουργός) ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Ήταν η εποχή που -κατ` δήλωση Πάγκαλου- στο υπουργείο ομιλείτο η Αμερικανική αντί της Ελληνικής γλώσσας!»

Εdit (30-9-2009): Με το (*) διορθώθηκε το όνομα, σύμφωνα με το σχόλιο του αναγνώστη μας.

Ζητούμε τη κατανόηση του λόγω "αβλεψίας" δική μας.

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Γήρας, ου γαρ έρχεται μόνον! Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ "ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ"



Ο λόγος για τον "Εφιάλτη" της Ελληνικής πολιτικής σκηνής κύριο Κ.Μητσοτάκη,
ο οποίος στην εκπομπή Φάκελοι του Α. Παπαχελά στον ΣΚΑΙ ...... έκανε την αποκάλυψη των αποκαλύψεων..... δηλώνοντας.......

Κ. Μητσοτάκης : ".....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ....... ΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ....."
--------------------------------------
Τι μπορεί να πει κανείς μετά από μια τέτοια αποκάλυψη........

Λόγο των "αιώνων" του...... στις πλάτες του ....

άφες αυτόν ου γαρ οίδασι τι ποιούσι....... και τι λέγει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Eιδήσεις που δεν βλέπουν το "φως" της δημοσιότητας, αλλά τιμούν μια πολιτική νεολαία και τον Γραμματέα της...

Πρωτοβουλία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ με αγώνα μπάσκετ.

Τα έσοδα διατέθηκαν στα Παιδικά χωριά sos.

Στην ομάδα και ο Κώστας Πανταζής, Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Γιατί άραγε αυτές οι πρωτοβουλίες δεν γίνονται γνωστές;


Ποιους “ενοχλεί” η δραστηριότητα της Ν. ΠΑΣΟΚ και γιατί;

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Πανηγυρική δικαίωση Μπόλαρη και δικαστικά για το «Κρόνιον»...

...Απορρίφθηκε η αγωγή των επίδοξων λογοκριτών του!

Η φωτογραφία προέρχεται απο τον χώρο του
δικαστηρίου κατα την εκδίκαση της υπόθεσης
(Χάρης Καστανίδης, Χρύσα Αράπογλου ,
Γρηγόρης Νιώτης, Μάρκος Μπόλαρης
)

Πανηγυρική δικαίωση για τον Μάρκο Μπόλαρη, όπως άλλωστε αναμενόταν, αποτελεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σερρών επί της αγωγής που είχε κατατεθεί σε βάρος του από τους διοικούντες την Κωστοπούλειο Στέγη Γερόντων για την υπόθεση του κινηματοθεάτρου «Κρόνιο»: Η απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε πριν από λίγο, απορρίπτει τους προσβλητικούς για τον Κοινοβουλευτισμό ισχυρισμούς των διοικούντων το Γηροκομείο ότι δήθεν ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος που άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση. Μάλιστα το δικαστήριο αποφάσισε να επιδικάσει σε βάρος της Κωστοπουλείου Στέγης το ποσόν των 5.000 Ευρώ, ως δικαστικά έξοδα!

Με την ευκαιρία της απόφασης ο κ. Μπόλαρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της και αποκατέστησε την τάξη των πραγμάτων: Ο βουλευτής έχει όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς να δεσμεύεται από οποιαδήποτε εξωθεσμικά κέντρα. Η απόφαση αποτελεί σημαντικό σταθμό στον αγώνα των Σερραίων πολιτών για την διάσωση του κινηματοθεάτρου «Κρόνιο», ως βασικού υλικού στοιχείου της πολιτιστικής, πολιτικής και κοινωνικής ταυτότητας της πόλης μας τα τελευταία 80 χρόνια. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται, καθώς γίνεται πλέον συνείδηση ότι η μνήμη και ο πολιτισμός δεν είναι μόνον στοιχεία ταυτότητας για την πόλη και την χώρα μας, αλλά και δυναμικά αναπτυξιακά βάθρα, στο πλαίσιο της αντίληψης για την Πράσινη Ανάπτυξη που επαγγέλλεται το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ειδικά στην περίπτωση του αγώνα για το «Κρόνιο», όπου οι Σερραίοι είχαμε συμπαραστάτες, πέρα από κορυφαίους πολιτικούς, πέντε πρώην Υπουργούς Πολιτισμού, αλλά και πάνω από 100 εξέχουσες προσωπικότητες της Τέχνης, οφείλουμε στην πόλη μας και κυρίως στα παιδιά μας να μην τον εγκαταλείψουμε και να αποδώσουμε στην πόλη την αίθουσα ανακαινισμένη και λαμπρή.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου για την θερμή τους συμπαράσταση στην προσπάθεια φίμωσης του κοινοβουλευτικού μου ρόλου και να δηλώσω ότι η είσπραξη της δικαστικής δαπάνης δεν με ενδιαφέρει. Την αποδίδω στους γέροντες της Κωστοπουλείου Στέγης, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτε να στερηθούν το ποσόν αυτό επειδή η διοίκησή της επεχείρησε όσα επεχείρησε για δικούς της λόγους

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την εκδίκαση της αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σερρών στις 19 Μαΐου 2009, είχαν συμπαρασταθεί στον Μάρκο Μπόλαρη, πέρα από εκατοντάδες Σερραίους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, που ανέτρεψε την αγωγή εξεταζόμενος ως μάρτυρας, Γρηγόρης Νιώτης βουλευτής της Β’ Περιφέρεια Πειραιώς, Γιάννης Δριβελέγκας, βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Πεταλωτής, βουλευτής Ροδόπης, Μιχάλης Καρχιμάκης, βουλευτής Λασιθίου, Μιχάλης Παντούλας, βουλευτής Ιωαννίνων, Χρύσα Αράπογλου, βουλευτής Α’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης και Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Απόψε το βράδυ (20:00) ο Στέφανος Τζουμάκας στο ξενοδοχείο "Τιτάνια"


(κλικ στην εικόνα, για μεγένθυση)
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Προεκλογική Oμιλία Άρη Μουσιώνη - Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β'ΑΘηνών



Σήμερα στις 19.30 θα μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β' Αθηνών, Άρης Μουσιώνης στην Πλατεία Εσταυρωμένου,σταθμό Μετρό.Αιγάλεω.

Website: http://arismousionis.wordpress.com/
Facebook Group: http://www.facebook.com/group.php?gid=137109943842
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

4 περιβαλλοντικές απειλές για τους 4 νομούς της Κρήτης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Κρίτωνα Αρσένη


Τη διαρκή περιβαλλοντική υποβάθμιση της Κρήτης, ενός τόπου που για πολλά χρόνια η ιδιαιτερότητα του φυσικού του περιβάλλοντος υπήρξε πηγή οικονομικής άνθισης και ποιότητας ζωής, έρχονται να αναδείξουν 4 νέες ερωτήσεις που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης - μέλος των επιτροπών Περιβάλλοντος και Υγείας, Αλιείας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι ερωτήσεις αφορούν θέματα που έχουν επανειλημμένα αναδειχθεί από τις τοπικές κοινωνίες και ειδικότερα:

  1. Τη λειτουργία λατομείου μέσα σε προστατευόμενη περιοχή (Ηράκλειο)
  2. Τη δόμηση τουριστικών καταλυμάτων μέσα σε υγρότοπο (Λασίθι)
  3. Την επικείμενη κατασκευή λιμνοδεξαμενής μεγάλης κλίμακας εντός των ορίων προστατευόμενης περιοχής (Χανιά)
  4. Την ανεξέλεγκτη απόρριψη των αποβλήτων των θερμοκηπιακών μονάδων (Λασίθι, Ηράκλειο, Χανιά)

Με αφορμή την κατάθεση των ερωτήσεων ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε ότι:


«Η Κρήτη είναι ένας τόπος χαρισματικός, πλούσιος σε μοναδικά οικοσυστήματα, θησαυρούς βιοποικιλότητας, που προστατεύονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και διεθνείς συμβάσεις. Στην Κρήτη το περιβάλλον και η πολιτιστική κληρονομιά σμίλευσαν εδώ και χιλιάδες χρόνια ένα τοπίο που σήμερα είναι πηγή υπερηφάνειας για τους κατοίκους και μαγνήτης για τον παγκόσμιο τουρισμό. Δυστυχώς, όλα αυτά τα 6 χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή και της υπουργίας Σουφλιά, παρατηρούμε την εντεινόμενη υποβάθμιση του, διαμέσου μιας πολιτικής που συστηματικά αδιαφορεί για την τήρηση και εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου. Η απουσία οριζόντιων μέτρων προστασίας για τις περιοχές NATURA οδηγεί σε μη αναστρέψιμα, καταστροφικά αποτελέσματα.


Ευαίσθητα οικοσυστήματα, πηγή πλούτου και ευημερίας για τους κατοίκους του νησιού, πλήττονται ανεπανόρθωτα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και την απαξίωση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, της κύριας πηγής εισοδήματος για τους κατοίκους. Αντί να στραφούμε στην πράσινη ανάπτυξη της Κρήτης και να βασιστούμε στην προστασία και ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών για την ανάπτυξη νέων υγιών περιβαλλοντικά οικονομικών δραστηριοτήτων με προοπτική, εκμεταλλευόμαστε το φυσικό πλούτο της Κρήτης ληστρικά, αδιαφορώντας για τα παιδιά μας και τις γενιές που έρχονται.


Η εξαετία Σουφλιά μας διδάσκει την άμεση αναγκαιότητα δημιουργίας Υπουργείου Περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Όλοι οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες έχουμε δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στα περιβαλλοντικά αγαθά. Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πράσινης ανάπτυξης, που προτείνει λύσεις με προοπτική και ένα Υπουργείο Περιβάλλοντος που να εγγυάται την περιβαλλοντική προστασία».


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Καραμανλής: «Μένω αν με θέλουν και οι άλλοι»

«Είμαι μαχητής, και θα μείνω αν με θέλουν και οι άλλοι», ήταν η απάντηση του Καραμανλή στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη που παραχώρησε στον ALTER και στο Νίκο Χατζηνικολάου, σε ερώτηση για την επομένη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Όμως το ερώτημα δεν είναι τι θα κάνει ο Καραμανλής στις 5 Οκτωβρίου, ή τι θα κάνουν οι δελφίνοι (χαρά στους δελφίνους!) της ΝΔ με τον Καραμανλή.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τη ΝΔ την επομένη των εκλογών, επειδή το μέλλον της ως κόμμα διαγράφεται δυσοίωνο. Το χειρότερο ακόμη είναι πως το κόμμα της αυριανής αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε αποσύνθεση, συν τοις άλλοις και λόγω έλλειψης μη
σαφούς και υγιούς ιδεολογικού στίγματος.

Μαρία Σεφέρου*
Τι θα πει «φιλελεύθερη παράταξη»; Είναι ιδεολογία ο «φιλελευθερισμός»; Είναι ιδεολογία η ασυδοσία της αγοράς; Είναι ιδεολογία η κερδοσκοπία, η αισχροκέρδεια; Είναι ιδεολογία το ξεπούλημα των ασημικών της χώρας; Έλεος κύριοι και κυρίες της ΝΔ! Το κόμμα σας χρειάζεται ανασύσταση εκ θεμελίων, αν πρόκειται να παίξετε σοβαρό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας στην κρίσιμη για την ανθρωπότητα περίοδο που έχουμε εισέλθει.

Από τις οκτώ σήμερα το πρωί είχα αρχίσει να σερφάρω στο Διαδίκτυο, ψάχνοντας να βρω το κείμενο της χθεσινοβραδινής συνέντευξης του κ. Καραμανλή στον ALTER, για να το μελετήσω καλύτερα, μπας και ανακαλύψω επιτέλους την υπευθυνότητα για την οποία ο Πρωθυπουργός επαίρεται. Αφού περιπλανήθηκα πάνω από μισή ώρα χωρίς αποτέλεσμα, μπήκα στην ιστοσελίδα της ΝΔ, βρήκα ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και τηλεφώνησα. Η στιχομυθία εξελίχτηκε ως εξής:
--«Θα ήθελα το κείμενο της συνέντευξης του κ. Καραμανλή στον Alter για να το σχολιάσω. Το έχετε;»
--«Μμμ, δεν ξέρω.»
--«Τίποτα δεν ξέρετε. Μεσάνυχτα θα φύγετε. Κοιμόσαστε όρθιοι.»
Απτόητη από τη νωθρότητα της υπαλλήλου, βρήκα άλλο τηλέφωνο στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ και ξανατηλεφώνησα. Αφού περίμενα κάμποση ώρα και ήμουνα έτοιμη να το κλείσω, απάντησε μια άλλη κοπέλα, κι εγώ επανέλαβα το ερώτημά μου.
--«Ποια είστε και τι τη θέλετε τη συνέντευξη;», με ρώτησε.
--«Είμαι η τάδε και θέλω να τη σχολιάσω.»
--«Θα αναρτηθεί αργότερα, ίσως μετά το μεσημέρι.»
--«Δε μπορώ να περιμένω μέχρι το μεσημέρι, θέλω να γράψω τώρα»,
της είπα.
--«Για πάρτε το τάδε τηλέφωνο στη Γραμματεία θα ξέρουν να σας πουν ακριβώς.»
Τηλεφωνώ στη Γραμματεία, ξανακάνω την ερώτησή μου και η απάντηση ήταν : «Δε νομίζω ότι βάζουμε συνεντεύξεις, αφήστε όμως να ρωτήσω και πάρτε αργότερα.»
Μετά από μία ώρα επανήλθα για να πάρω την απάντηση:
--«Οι τηλεοπτικές αυτές συνεντεύξεις δεν αναρτώνται.»
--«Είστε σίγουρη;»
--«Ναι είμαι σίγουρη.»

Κι εγώ με τη σειρά μου είμαι πια σίγουρη ότι στη ΝΔ, πέντε μέρες πριν από τις εκλογές, συνεχίζουν να κοιμούνται όρθιοι ή καθιστοί. Ανεξαρτήτως στάσης, πάντως κοιμούνται!!! Και ερωτώ τον Κ. Καραμανλή: πόσοι είδαν τη συνέντευξή του στον ALTER; Για την πλειοψηφία των πολιτών που δεν την είδαν, την κρατάει μυστική; Δε θέλει να μάθει ο ελληνικός λαός τι είπε για να υπερασπιστεί την πολιτική της ΝΔ και τα πεπραγμένα του ως πρωθυπουργός της χώρας; Δεν έχει αυτοπεποίθηση; Ή μήπως οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις του είναι απλά και μόνο για εσωκομματική κατανάλωση, για να δείξει στους δελφίνους πόσο “μαχητής” είναι;

Κρίμα, κύριε Καραμανλή. Μα ούτε την τελευταία στιγμή πριν από την ήττα δε μπορείτε να φουλάρετε τις μηχανές του κόμματός σας; Γιατί τέτοια νωθρότητα στην παράταξη; Κατά τ’ άλλα μας τονίσατε ότι είστε και θα παραμείνετε “μαχητής”; Μα ακόμη και ένας μοναδικός αληθινός μαχητής δεν αρκεί για να κινητοποιήσει ένα κόμμα που κοιμάται όρθιο και ξυπνάει μόνο όταν πρόκειται για λαμογιές. Δεν το καταλαβαίνετε αυτό;

Καθώς παρακολουθούσα, με θλίψη ομολογουμένως, τη συνέντευξη, αναρωτιόμουνα μέσα μου: "Τι άραγε δεν πάει καλά με αυτόν τον άνθρωπο που, ενώ αρθρώνει έναν τόσο συγκροτημένο και χειμαρρώδη λόγο, ενώ δείχνει τόσο δυναμισμό και αποφασιστικότητα όταν μιλάει, κολλάει σε θέματα που χρειάζονται απλά κοινό νου και στοιχειώδες περί δικαίου αίσθημα;" Και δε μιλάω για τα λάθη, τις παραλείψεις και τα σκάνδαλα της ΝΔ, που οπωσδήποτε με έχουν εξοργίσει και δεν τα συγχωρώ, αλλά που ως ένα σημείο μας έχουν συνηθίσει, δυστυχώς, όλες οι άχρηστες κυβερνήσεις που "κυβέρνησαν" αυτή τη δύσμοιρη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Μιλάω για τη συνεχιζόμενη αδυναμία του πρωθυπουργού και των συνεργατών του ν' αναγνωρίσουν κάποια από τα λάθη που έγιναν και να τα επανορθώσουν κάπως, έστω να τα μπαλώσουν. Αντί αυτού, αντί έστω να τηρήσουν σιγήν ιχθύος για δαύτα, τα διαφημίζουν κιόλας στα προεκλογικά τους σποτ ως επιτεύγματα! Δηλαδή δεν καταλαβαίνουν τίποταααα! Παραθέτω δύο από τα προκλητικά σποτ της ΝΔ.

Διαφημίζουν την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών, εν μέσω οικονομικής κρίσης!

Και διαφημίζουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική των μηδενικών αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις, που όμως έδωσε 500 ευρώ σε χαμηλόμισθους με εφάπαξ αφορολόγητο επίδομα, το οποίο, όπως λέει το σποτ, ισοδυναμεί με αύξηση μέχρι 7,14%!
"Το Πασόκ τάζει αύξηση στους μισθωτούς και συνταξιούχους που θα καλύπτει τον πληθωρισμό που είναι 0,8%. Για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους το πρόγραμμά μας προβλέπει σαφώς καλύτερη μεταχείριση. Φέτος πήραν αφορολόγητη ενίσχυση 500 € που ισοδυναμεί με αύξηση μέχρι 7,14%.
Κώστας Καραμανλής
Νέα Δημοκρατία
Απόφαση Ευθύνης"

Σημειωτέον ότι αυτή την αύξηση, που υπόσχεται να την επαναλάβει και του χρόνου, τη δικαιούνται όσοι έχουν συντάξεις έως και 800 ευρώ. Όσοι έχουν σύνταξη 801-1100 ευρώ παίρνουν επίδομα 300 ευρώ. Κι όσοι ατύχησαν και παίρνουν σύνταξη 1101 ευρώ και πάνω, δεν παίρνουν τίποτα! Δείτε εδώ. Κι αυτό ο Καραμανλής, μαζί με το ανοικονόμητο οικονομικό επιτελείο του, το θεωρούν κοινωνική δικαιοσύνη! Φαίνεται είναι αδύνατοι στα μαθηματικά και δεν τα καταφέρνουν με κλιμακωτές αυξήσεις, έστω και μικρότερες, αλλά δίκαιες. Κι ούτε τους απασχολεί που οι “τυχεροί” χαμηλοσυνταξιούχοι που πήραν το εφάπαξ επίδομα θα επιστρέψουν στο προ του επιδόματος χαμηλό επίπεδο σύνταξης μετά από δύο χρόνια, και τότε θα τους κακοφανεί διότι οι φουκαράδες είχαν καλομάθει πια ν' αγοράζουν ένα γιαουρτάκι την ημέρα, και τώρα θα τους λείψει!

Γι’ αυτό είπα ότι κάτι δεν πάει καλά με το DNA της ΝΔ. Τουλάχιστον οι υπουργοί Οικονομίας του Καραμανλή κάπου χάνουν. Αντί ν’ αναπροσαρμόσουν έστω το ΕΤΑΚ - αφού δε θέλουν να επαναφέρουν το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που κακώς κατάργησαν - ώστε η φορολόγηση όλων των ακινήτων να γίνεται τουλάχιστον με προοδευτική κλίμακα, αντί να επαναφέρουν και να αυξήσουν το φόρο εκκλησιαστικής περιουσίας, καυχώνται για τις σπασμωδικές, αλλοπρόσαλλες και άδικες παροχές τους, ενώ συγχρόνως κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για ανεύθυνες και επικίνδυνες υποσχέσεις! Μήπως εδώ ισχύει εκείνο που λέει: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»; Διότι περί σκαστής νεοδημοκρατικής μωρίας πρόκειται…

Πριν κλείσω το σύντομο τούτο άρθρο, θέλω να ζητήσω συγνώμη από όσους αναγνώστες τα έχουν χαμένα με τα άρθρα μου και κοντεύουν να πάθουν υπερκόπωση μετακομίζοντάς με καθημερινά από το ένα κόμμα στο άλλο, χωρίς να γνωρίζουν πού θα τους κάτσω και τι χρώμα τελικά θα πάρω. Ε, τι να κάνω; Έχω κι εγώ το κουσούρι να μην προσκυνάω κανέναν. Άνθρωπος είμαι. Λίγη κατανόηση ζητώ, κι ας μη με αγαπάτε...
Καλή καρδιά!

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Αμετροεπείς, Αναξιόπιστοι, Επικίνδυνοι και Ψεύτες...

Ο μαϊντανός της εβδομάδας

Ο άνθρωπος που απαγόρευσε με εισήγηση νόμου τις δημοσκοπήσεις 15 μέρες πριν τις εκλογές, αυτός που κάνει κουμάντο αυτή τη στιγμή στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης, αυτόν που έπιασε από τον γιακά ο Τσιτουρίδης και του ζητούσε τα ρέστα γιατί ήταν εκτός ψηφοδελτίων.

Αυτός λοιπόν ο κύριος, ο Βασιλιάς παπαγάλος της Ρηγίλλης, όπου σταθεί και βρεθεί, μαζί με τα προπονημένα παπαγαλάκια του, καταπατάει τον νόμο τον οποίο δημιούργησε για αυτόν τον συγκεκριμένο σκοπό.
Για να μπορεί να λέει ότι θέλει και να παραπληροφορεί όπως τον βολεύει τον κόσμο.
Αυτό γίνεται ακόμη πιο κωμικοτραγικό φυσικά όταν μπαίνει και σαν τίτλος σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, αναφερομένου αυτόν σαν πηγή.

Μα είναι δυνατόν να διώκονται τα blogs, όπως για παράδειγμα το troktiko, που δεν έχουν και σχέση με αυτή τη νομοθεσία, και να μην επέμβει ένας εισαγγελέας όταν αυτός που επέβαλε αυτόν το νόμο δεν τον εφαρμόζει;

Σχόλιο: Αμετροεπείς, Αναξιόπιστοι, Επικίνδυνοι και Ψεύτες...
Με το ίδιο πρόγραμμα του 2004, το οποίο επί μία εξαετία ΔΕΝ εφάρμοσαν, προσπαθούν τώρα να εξαπατήσουν το λαό και για τρίτη φορά. Έχουν γνώση οι φύλακες.

Ο λαός το κουτόχορτα που προσπαθούν να τον ταΐσουν, θα τους το επιστρέψει με μαύρο στις κάλπες τις ερχόμενης Κυριακής.


Στην χθεσινή συνέντευξη του στο ALTER και στο δημοσιολόγο παρουσιαστή Χατζηνικολάου, ο εξαναγκαζόμενος σε άτακτη φυγή Καραμανλής χρησιμοποίησε την ίδια αήθη τακτική των δήθεν κρυφών δημοσκοπήσεων.

ΣΣ: Ο νόμος ισχύει για το ΜΗ διαπλεκόμενο. Γιατί τους νόμους η δεξιά τους φτιάχνει κουστουμάκι στα μέτρα της και εκεί που ΔΕΝ την συμφέρει ή ίδια τους παραβιάζει καταστρατηγώντας το σύνταγμα των Ελλήνων πολιτών/

Η ανικανότητα αυτού του ανθρώπου έχει πιστοποιηθεί και από τους περισσότερους δεξιούς ψηφοφόρους του. Η γελοιότητα όμως λόγων και έργων του, από όλους τους Έλληνες πολίτες και ΜΗ εξαιρούμενου και αυτών της διασποράς.

Το μόνο που του μένει αυτή τη φορά είναι, να πετύχει μία αξιοπρεπή ήττα και να πάει να ξεκουραστεί και επίσημα στη Ραφήνα. Οι ψηφοφόροι της δεξιάς παράταξης κρύβουν μέσα τους την αγανάκτησή τους και τη πικρία τους γιατί τους ενόχλησε και αυτούς η άθλια μεθόδευση με τις δημοσκοπήσεις. Γιατί η κοροϊδία με την απαγόρευση και την εν συνεχεία διασπορά "περί κλεισίματος της ψαλίδας" απευθύνεται σε αυτούς υποτιμώντας κατάφωρα τη νοημοσύνη τους.

Κύριε Καραμανλή, εάν ο δεξιός ψηφοφόρος είχε να επιλέξει μεταξύ δύο νεοδημοκρατών αρχηγών σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, τα ποσοστά θα ήταν τα υπόλοιπα του "κούκου τα μακρύτερα". (πως λέμε τόσοι και ο κούκος;)

Νάσος

Σχετικό και Αποκαλυπτικό θέμα:

Απαγόρευση δημοσκοπήσεων ... στα χαρτιά

"Πόλεμος φημών με «κρυφά» γκάλοπ"

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

«Το ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει το δρόμο της Ελλάδας στο μέλλον»...


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Στάϊκος, πραγματοποίησε χθες το πρωί την κεντρική του προεκλογική ομιλία, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Ήταν μια εκδήλωση που τη χαρακτήριζε ο παλμός και η ζωντάνια. Ο νεαρός υποψήφιος βουλευτής, που τον προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Δ. Δολιανήτης, άνοιξε την ομιλία του καλώντας τον λαό της Φθιώτιδας να δώσει ισχυρή εντολή για μια αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Κάνοντας μια ιδεολογική και...

πολιτική αναφορά σε σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, τόνισε τη σημαντότητα της εκλογής του Γ. Παπανδρέου στην προεδρεία του ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποιώντας την έκφραση του Α. Παπανδρέου «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», θέλησε να τονίσει τη διαχρονική αξία των θέσεων του ΠΑΣΟΚ ώστε το κίνημα να οδηγήσει το δρόμο της Ελλάδας στο μέλλον, καταγγέλλοντας την αδιαφορία και τον παραγκωνισμό του Νομού σε σημαντικά θέματα από την σημερινή κυβέρνηση.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν το Φθιωτικό λαό όπως τα αγροτικά ζητήματα τη μόλυνση του Μαλιακού κόλπου και την αλιεία, τα ημιτελή οδικά έργα και τα διόδια στο νομό, την έλλειψη του προσωπικού υγείας και την αποσάθρωση του ΕΣΥ, την ανεργία που μαστίζει τον νομό (ποσοστό 17%), τις επιχειρήσεις που κλείνουν και τα προγράμματα stage. Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα του Πανεπιστήμιου σε θέματα ασφάλειας, στο πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ, στην διαπραγμάτευση του ΕΣΠΑ και στους ΧΥΤΑ.
Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε στις 4 Οκτώβριου τους πολίτες της Φθιώτιδας να πουν ΝΑΙ στην αυτονομία του πολιτικού συστήματος και την χειραφέτηση των πολιτών, με την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ που θα προσφέρει ένα ποιοτικό, διαφανές και συλλογικό πολιτικό σύστημα. Κλείνοντας την ομιλία του με δυο λόγια από καρδιάς, είπε: «τολμώ να σας κοιτώ στα μάτια και να σας ζητήσω τη στήριξη σας γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήμουν δίπλα σας».

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"